besicilik, nasıl yapılmalı?

hayvan=besilik buzağı,

sütırkı buzağılar
etırkı buzağılar
melez buzağılar
besicilikte kullanılır.
etırkı inek sürüleri çogalmalı (devlet desteği şart)

yem
kars, ardahan, erzurum, sivas kentleri dışında yemleme mecburi
mera yok,

yemler
saman
mısır sılajı
yonca
tahılotları (arpa otu, buğdayotu, yulafotu, tiritikaleotu)
yem üretimi ve yempazarı büyümeli

ayrıca,
pancar posası
melas
üre
değerlendirilmeli

nasıl yapmalı,
besicilik yapacak kişiler,
yemler, yemleme konusunda eğitilmeli
rasyon hesaplama, yem pilanı, yemleme pilanı konusunda bilgi sahibi olmalı

nasıl yapmalı?
kabayemler (mısır sılajı, yonca, tahılotu, saman), arpa/mısır kullanılarak
besilik buzağılar,
300--->450 kg
325--->500 kg
350--->540 kg
büyütülmeli.

sonra, 2-3 ay yüksek tahıllı rasyonlarla besi bitirilmeli.

besi danası fiyatları
yem fiyatları
sığır karkas (kemikli et, gövde) fiyatları
dengeli olmalı...
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ismail_17

Benzer Konular