Aynen abim fikir o şekilde. Gunde 10 kilo mısır silajı 20 kilo ryegras silajı 2 kilo kuru yonca 4 kilo bira posası 5 kilo süt yemli bi rasyon var kafamda. 10 kilo silajı satın alsam 2 tl. 2 kg kuru yonca 1.2 tl. 4 kilo bira posası 1.5 tl. 4.7 tl. 5 tl de süt yemi. 9.7 tl. Kilosunu 5 kurus maliyetle ryegrası ben eksem 1 lira o tutar 10.7 tl gayet makul bir fiyat. Ayrıca ryegrasin son biciminden sonra mısır da ekebilirim silajı da kendim yapıp bu maliyeti daha asaği cekebilirim. Ya şimdi sorun şu ben 16 yaşindayim lise 3 e gectim de hergün arastirma yapmaktan bayagi bilgi sahibi oldum. Biz kac nesildir şehirde yasariz benim oturdugum sitede sosyeteler kopek gezdiriyo ben özel fen lisesinde okuyom tüm arkadaslarim ucak muhendisi falan olmak istiyor benim ortamım bi tuhaf herkes sosyete ama bende bi anormallik var ben kendimi bildim bileli hayvancilik isterim. Zootekni okuyacam nasipse. Bu dedigim isler en az 6 7 sene sonra olabilcek. O yıllara kadar süt üretiminin iyice düşüp süt fiyatlarınin artacağını tahmin ediyorum. Süt fiyatlari iyi olursa montofon orta halli olursa simental (bugünün şartları) iyice berbatlaşırsa iyi bi merası olan ankaraya en yakın kente göçecem orda sarole limuzin yapacam. Ya abi et isinde her zaman para var biz müslümanız et her zaman sorun helal et bulmak zor avrupali domuz yapiyo et sorunu tamamen yok oluyo ama bizde öyle değil. İle de france, dorper, şarole koyunu gibi koyunların da çok yaygınlaştırılması lazım 3-4 aylıkken 25 kilogram karkas verebilen hayvanlar. "KALİTELİ" koyun sayımız üretimimiz artarsa et sorunu belki böyle düser o da belki bak kesin değil
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.