Arkadaşlar ben hayvancılık ile geçimini sağlayan birisi değilim; ama son zamanlarda ilgi duymaya ve araştırmaya başladım. Bazı konuları araştırdıkça (bu benim fikrim tabii ki) küçükbaş hayvancılığın matematiksel olarak çok daha mantıklı olmasına rağmen büyükbaş hayvancılığın daha çok tercih edilmesini garip karşılıyorum. Garip karşılamamın sebeplerini sıralamaya çalışayım.
1-) ineklerin 9 ayda Doğum yapmasına rağmen küçükbaş hayvanların 5 ayda Doğum yapması.(bence en garip olan neden de bu.)
2-) küçükbaş hayvanların muazzam bir ikizlik oranının olması.
3-) maddi olarak dara düşüldüğünde yem almak yerine hayvanları meraya çıkartarak neredeyse sıfıra yakın maliyetle küçükbaşları besleyebilme imkanı.
4-) barınak maliyeti olarak küçükbaşların çok daha ucuza bakılabilmesi.
Bu nedenler benim aklıma gelenler;
Sizce gerçekten de büyükbaş hayvan bakmak daha mı mantıklı (nedenleri yazarsanız sevinirim) yoksa yem sektörünün birçok tarım kanalı ile de pazarlama stratejilerini destekleyerek büyükbaş besisini (yem ve besleme ürünlerini ) insanlara dayatması mıdır?
1-) ineklerin 9 ayda Doğum yapmasına rağmen küçükbaş hayvanların 5 ayda Doğum yapması.(bence en garip olan neden de bu.)
2-) küçükbaş hayvanların muazzam bir ikizlik oranının olması.
3-) maddi olarak dara düşüldüğünde yem almak yerine hayvanları meraya çıkartarak neredeyse sıfıra yakın maliyetle küçükbaşları besleyebilme imkanı.
4-) barınak maliyeti olarak küçükbaşların çok daha ucuza bakılabilmesi.
Bu nedenler benim aklıma gelenler;
Sizce gerçekten de büyükbaş hayvan bakmak daha mı mantıklı (nedenleri yazarsanız sevinirim) yoksa yem sektörünün birçok tarım kanalı ile de pazarlama stratejilerini destekleyerek büyükbaş besisini (yem ve besleme ürünlerini ) insanlara dayatması mıdır?