bereket 65 m.bir traktör bu kadar mı kötü olur.

Ynt: bereket 65 m.bir traktör bu kadar mı kötü olur.

zehriduman link=topic=86152.msg1032544#msg1032544 date=1446760700' Alıntı:
Öncelikle tek çeker bir taraktörden 4 çekere geçtiğinizde bu sorunla çom karşılaşıyoruz aynısı bendede oldu ben bunu şöyle bir mantığa bağlıyorum ön teker yüksekliği arka tekerle aynı boyuta yakın mehilli yerde erken kalkıyor askıya ha bu arada senin bu olayın her bahce serisinde var futteto alacak olan da aynısı olur ben çift zamanı argon kullandım benimkinden daha çok askıya kalktı ha bide erkunt için fazla ağır olduğundan atık seri deyil böyle yerlerde adamı hayal kırıklığına uğratıyor ama bu her bahce kullanıcısının sıkıntısı çare dört tekeri aynı anda kitleyen difarensiyel yada 3070 deki gibi bağımsız çekiş kepcedeki gibi

antonio carora ' da actio system denen bir özellik var.traktör gövdeden 15 derecelik bir salınım yapıyor.

https://youtu.be/WVUyxH8la5E

bence en iyisi bu

https://www.youtube.com/watch?v=Sk8vaFZ9WXw

zehriduman link=topic=86152.msg1032544#msg1032544 date=1446760700' Alıntı:
Öncelikle tek çeker bir taraktörden 4 çekere geçtiğinizde bu sorunla çom karşılaşıyoruz aynısı bendede oldu ben bunu şöyle bir mantığa bağlıyorum ön teker yüksekliği arka tekerle aynı boyuta yakın mehilli yerde erken kalkıyor askıya ha bu arada senin bu olayın her bahce serisinde var futteto alacak olan da aynısı olur ben çift zamanı argon kullandım benimkinden daha çok askıya kalktı ha bide erkunt için fazla ağır olduğundan atık seri deyil böyle yerlerde adamı hayal kırıklığına uğratıyor ama bu her bahce kullanıcısının sıkıntısı çare dört tekeri aynı anda kitleyen difarensiyel yada 3070 deki gibi bağımsız çekiş kepcedeki gibi
Erkuntu almadan 9 sene same frutteto 85 lik kullandım 98 model.Akıllı diferansiyel falan yoktu hiç askıda kalmadım.önler yan yerlerde aynı anda zorlamıyordu ama önlerde fren olduğu için dengeleyebiliyordum.Benim zeytinlikler genel olarak düz sayılır eğimli olan yerlerde var ama hafif eğimli.Akıllı diferansiyel var diye aldığım erkunt sayesinde çaprazda kalmak neymiş onu öğrendim.Ayrıca 2006 model td65 de çok kullandım benim yerlerde değil askıda kalmak ön tekerlerin birbirinden farklı çalıştığına hiç şahit olmadım.O zaman neden new holland almadın diye soracak olursanız;Erkunt yerli sermaye ülkemiz kazansın istedim.Erkuntu alırken de tek sorduğun önlerde akıllı diferansiyel (lsd) olup olmadığıydı.Bayii var deyince de aldım.new holland 65 liği ile erkunt 65 liği arasında 3500 tl fark vardı.erkuntta olmayan serve kuyruk mili,tek çekerde frene basınca önlerin de fren yapması vb özellikleri görmezden geldim.Amacım yerli sermayeye destek vermekti.Bakalım bekleyip göreceğim,duruma göre hareket edeceğim.

FatihEFE link=topic=86152.msg1032557#msg1032557 date=1446778840' Alıntı:
antonio carora ' da actio system denen bir özellik var.traktör gövdeden 15 derecelik bir salınım yapıyor.

bence en iyisi bu

Bunlar iyi güzel abi askida kalmz da su önünun uzunlu sıknti mesela bayırdan yola inerken farlar yerde sürüncek sera ya girerkn hendek dedimz kück kanal dan gecerkn farlar yerde olck gibi bi görüntu var bana kalirsa

FatihEFE link=topic=86152.msg1032557#msg1032557 date=1446778840' Alıntı:
Fatih senin bu gösterdiğin ön ile arka teker aynı bunlarda salınım olmazsa zaten mehilli yerde gitmez ben kayısı sulamak için çukur açıyorum 25 cm yüksekliğinde traktörün bir tekeri buna geldimi askıya çıkıyor tek çekerde böyle bişey yok erkunta gelince biraz geniş kaportası salınmaya çok izin vermiyor nedemi tarla serisi üzerine geliştirmiş olması yani m serisine adamlar özenmemiş

bence en iyisi bu

mudanyali137 link=topic=86152.msg1032568#msg1032568 date=1446791090' Alıntı:
Erkuntu almadan 9 sene same frutteto 85 lik kullandım 98 model.Akıllı diferansiyel falan yoktu hiç askıda kalmadım.önler yan yerlerde aynı anda zorlamıyordu ama önlerde fren olduğu için dengeleyebiliyordum.Benim zeytinlikler genel olarak düz sayılır eğimli olan yerlerde var ama hafif eğimli.Akıllı diferansiyel var diye aldığım erkunt sayesinde çaprazda kalmak neymiş onu öğrendim.Ayrıca 2006 model td65 de çok kullandım benim yerlerde değil askıda kalmak ön tekerlerin birbirinden farklı çalıştığına hiç şahit olmadım.O zaman neden new holland almadın diye soracak olursanız;Erkunt yerli sermaye ülkemiz kazansın istedim.Erkuntu alırken de tek sorduğun önlerde akıllı diferansiyel (lsd) olup olmadığıydı.Bayii var deyince de aldım.new holland 65 liği ile erkunt 65 liği arasında 3500 tl fark vardı.erkuntta olmayan serve kuyruk mili,tek çekerde frene basınca önlerin de fren yapması vb özellikleri görmezden geldim.Amacım yerli sermayeye destek vermekti.Bakalım bekleyip göreceğim,duruma göre hareket edeceğim.
sameni furteto sersini bende çok beğeniyordum ama bu sene o argon serisi kullandım ve soğudum furtteto biraz daha iyi ona göre ama soğudum yinede same dört teker fireni var ve gayetde iyi bir teket askıya çıkdımı tek frenle kurtula biliyorsun td65b gelince ön dingil kaportadan baya bir uzak ve salınımı çok yani bizimki mehilli yerde askıya çıkması %50 ise td nin %70 dir aynı şekil 3060 da öyle ha bu arada same demişken yeni modellerinin arka tekeri çok küçültmüşler daha çok askıya kalkar erkunt alan arkadaşlar tarla serisi kullanan arkadaşların lafına çok kanıyor erkunt tarlada iyi bahcede kötü tümo tarlada kötü bahcede iyi birazcık araştırarak alın yeni kasa td4 lerde öyle dingili kısa

zehriduman link=topic=86152.msg1032585#msg1032585 date=1446799491' Alıntı:
sameni furteto sersini bende çok beğeniyordum ama bu sene o argon serisi kullandım ve soğudum furtteto biraz daha iyi ona göre ama soğudum yinede same dört teker fireni var ve gayetde iyi bir teket askıya çıkdımı tek frenle kurtula biliyorsun td65b gelince ön dingil kaportadan baya bir uzak ve salınımı çok yani bizimki mehilli yerde askıya çıkması %50 ise td nin %70 dir aynı şekil 3060 da öyle ha bu arada same demişken yeni modellerinin arka tekeri çok küçültmüşler daha çok askıya kalkar erkunt alan arkadaşlar tarla serisi kullanan arkadaşların lafına çok kanıyor erkunt tarlada iyi bahcede kötü tümo tarlada kötü bahcede iyi birazcık araştırarak alın yeni kasa td4 lerde öyle dingili kısa
askıda kalmasının dingil kısalığı ile alakası yok.dingil altında bulunan takozlar dingilin aşağı yukarı yönde hareket etmesini engelliyor.Eski new holland 72-86 larda da bu böyleydi kullanıcılar takozları kestirdi ve akıllı diferansiyel olmamasına reğmen çaprazda kalma engellendi.Bizim erkunt meyveci serisinde takozları çok az kestirme payı var.biraz fazla kestirirsek gövde direksiyon hidroliğine değecek.Yani tasarım hatası var

Bugun ayni traktorden olan arkadasimla gorustum.bu konuyu anlattim.oda gecenlerde ayni sekilde caprazda kaldigini on cekerlerin ayni anda calismadigini soyledi. Videoyu ve yazilanlari beraber okuduk.aynisinin oldugunu ve bunun normal oldugunu dusunuyormus.servisi aradik bu konu hakkinda bilgisi olmadigini arastirip tekrar ariyacagini soyledi.otomatik on diferansiyel oldugunu bile bilmiyormus.bayii aradik oda aynisini soyledi bilgi yok.yarin videosunu cekip servise gidecek bakalim sonuc ne olacak

mudanyali137 link=topic=86152.msg1032607#msg1032607 date=1446807548' Alıntı:
askıda kalmasının dingil kısalığı ile alakası yok.dingil altında bulunan takozlar dingilin aşağı yukarı yönde hareket etmesini engelliyor.Eski new holland 72-86 larda da bu böyleydi kullanıcılar takozları kestirdi ve akıllı diferansiyel olmamasına reğmen çaprazda kalma engellendi.Bizim erkunt meyveci serisinde takozları çok az kestirme payı var.biraz fazla kestirirsek gövde direksiyon hidroliğine değecek.Yani tasarım hatası var
dingil kısalığının çok az etkisi var tek teker askıya kalkınca kısa olunca arka yere tutunması zorlaşıyor uzun olınca ön teker askıda olunca arka yere baskıyı artırıyor yani tasrım oyunları örnek verisek td65b askıda kaldığı yerde 3625f mf askıda olmadan geçiyor bunun en büyük nedeni erkuntun kaportası çok geniş traktör dağlık alanda izin vermiyor traktörle oynamayı tasarım hatası şöyle oluyor bence arge çalışmalarında dağlık alanda çalışma yapmıyor izmirde bursada düz bir bahcede deneniyor dağda olmuyor mesala benim traktörün eksi yani traktör mehilli yerde gidince teker ropsa çarpıyor salınım yapmıyor bunları firmalar tam yapmıyor

ali aksit link=topic=86152.msg1032632#msg1032632 date=1446823454' Alıntı:
Bugun ayni traktorden olan arkadasimla gorustum.bu konuyu anlattim.oda gecenlerde ayni sekilde caprazda kaldigini on cekerlerin ayni anda calismadigini soyledi. Videoyu ve yazilanlari beraber okuduk.aynisinin oldugunu ve bunun normal oldugunu dusunuyormus.servisi aradik bu konu hakkinda bilgisi olmadigini arastirip tekrar ariyacagini soyledi.otomatik on diferansiyel oldugunu bile bilmiyormus.bayii aradik oda aynisini soyledi bilgi yok.yarin videosunu cekip servise gidecek bakalim sonuc ne olacak
Cuma günü erkunt fabrikasından yetkili aradı.yeni çıkan traktörlerin on diferansiyellerinde iyileştirme yapacağiz parçaları yolladık salı yada çarşamba servisinize ulaşır,gidin değişimi yaptırın ona göre bize tekrar dönün dediler.yalnız bu caprazda kalma olayından ben Videolari gonderene kadar fabrikanın haberi olmamış.bu traktoru benden önce alıp kullanan çiftçiler nasıl bundan rahatsızlık duyup bunu bildirmez anlamak mümkün değil.yetkili siz haklısınız diferansiyel görevini yapmıyor dedi bana.ben de ona sizin mühendisler hiç mi bunu piyasaya sürmeden denemiyo diye bayağı bir serzenişte bulundum.

erkuuntun klasik sözü yeni modellerde iyileştirme yapacağız iyi o zaman elimizdekini acı zulüm 5-10 yıl daha kullanalım sizde bu arada hatalarınızı eksiklerinizi düzeltin acelesi yok biz bekler yeni modellerini alırız nasıl tarlada tohum ekip altın biçiyoruz hiç önemli değil bu yıl bie yer var pancar tarlası her hafta ordan geçmek zorundayım server 80,4e askıya almasından bıktım motor çıkamıyor bir seferinde komşunun ford 5000 lik geldi asfaltta gider gibi geçti ordan ben utandım

can5274 link=topic=86152.msg1030526#msg1030526 date=1446109322' Alıntı:
Bendede 70 m var benimde basima geliyo boyle şeyler ben takozlari kestirdim biraz. Biraz duzeldi ama yine askida kaliyo. Ama adamlar kalmasin diye diferansiyel kilidi koymuslar demi kullan ara sira. Bu kadar karalama traktörü o kadar kötü degil. Hatta 2006 td65b nin çıkaramadığı 1 tonluk dolu turbo ilaç makinasini ayni sartlarda ayni yerde 70 m cikardi. Ital traktorlerden tabiki iyi olamaz bende isterdim 80 frutteto almak ama 80 bin cektiler 2014 te bende 59 a 70 m aldim pisman degilim 21 bin tl cebime kar kaldi. Traktor her işimide goruyo.
084af423c511a87c1ae46a36fdc87522.jpg

[/quote td4b süper traktör biz de bulunan 7556 s tt55 t480s hepsi çiftçeker Erkunt 65m 3 12 pullugu çekemesken t480s 3 12 65m e çok rahat çekiyor yerli sermayeden bir kere bizdede patladı kısmet 58 aldık cazip geldi o bozuldu zararına sattık keşke erkunt da NH traktör yapsa hepsini satar erkunt yaparız ama işte

mete064 link=topic=86152.msg1033737#msg1033737 date=1447180159' Alıntı:
can5274 link=topic=86152.msg1030526#msg1030526 date=1446109322' Alıntı:
Bendede 70 m var benimde basima geliyo boyle şeyler ben takozlari kestirdim biraz. Biraz duzeldi ama yine askida kaliyo. Ama adamlar kalmasin diye diferansiyel kilidi koymuslar demi kullan ara sira. Bu kadar karalama traktörü o kadar kötü degil. Hatta 2006 td65b nin çıkaramadığı 1 tonluk dolu turbo ilaç makinasini ayni sartlarda ayni yerde 70 m cikardi. Ital traktorlerden tabiki iyi olamaz bende isterdim 80 frutteto almak ama 80 bin cektiler 2014 te bende 59 a 70 m aldim pisman degilim 21 bin tl cebime kar kaldi. Traktor her işimide goruyo.
084af423c511a87c1ae46a36fdc87522.jpg

[/quote td4b süper traktör biz de bulunan 7556 s tt55 t480s hepsi çiftçeker Erkunt 65m 3 12 pullugu çekemesken t480s 3 12 65m e çok rahat çekiyor yerli sermayeden bir kere bizdede patladı kısmet 58 aldık cazip geldi o bozuldu zararına sattık keşke erkunt da NH traktör yapsa hepsini satar erkunt yaparız ama işte
T480 in çektiğini erkunt 65 cekemiyorsa sizin erkuntta sıkıntı vardır.çünkü erkuntun gücü yerinde .ilaçlama ve sürümde caprazda kalmadığı sürece td65 den iyi gidiyor.yani ben erkunttan ne kadar memnun olmasam da sizin tt 55 den de 480 den de çok üstün.tek sıkıntısı caprazda kalması.yoksa arkada 950 kiloluk goble varken sizin 480 gibi önler havada gitmiyor.bir de caprazda kalmasa değil t480 td 65 den bile üstün.arkaya 6 tonluk şu tankerinin dolduruyorum duymuyo bile.

mudanyali137 link=topic=86152.msg1033928#msg1033928 date=1447256951' Alıntı:
T480 in çektiğini erkunt 65 cekemiyorsa sizin erkuntta sıkıntı vardır.çünkü erkuntun gücü yerinde .ilaçlama ve sürümde caprazda kalmadığı sürece td65 den iyi gidiyor.yani ben erkunttan ne kadar memnun olmasam da sizin tt 55 den de 480 den de çok üstün.tek sıkıntısı caprazda kalması.yoksa arkada 950 kiloluk goble varken sizin 480 gibi önler havada gitmiyor.bir de caprazda kalmasa değil t480 td 65 den bile üstün.arkaya 6 tonluk şu tankerinin dolduruyorum duymuyo bile.
Bunu ben yazmadim ama mesaj bana geldi. Yazdina katiliyorum t480 le tt55 le kiyaslanmaz bile td65 le kiyaslanir onunda fiyati yuksek o da kiyaslanmaz. Bu arada on difransiyelden haber varmi.

Bizim koydede 4 tane t480s aldılar alanlardan birisi şikayetçi çift sürerken on teker askıda kaliyormus havadaki teker dönüyo diyo yere basan teker dönmuyo diyo

erkuntların on dıfrensıyellerı eskıden carraro uretım takılıyor dıye bılıyorum carraro olan on dıfrensıyellerde LSD yanı kıtlemelı dıfresıyel var sanırım tam emın deılım erkunt on dıfrensıyelıde artık kendısı uretmeye basladı kendı uretımlerınde lsd olmayabılır ama tam bılmıyorum fabrıkayı arayıp sormak gerekır

Arkadaşlar fabrika parça gönderdi ama gönderdiği sadece 4 adet pul.bu pulları on dingil ile gövdenin arasına koyup gövde ve dingil mesafesini açıp caprazdakalmayi azaltmayı düşünmüşler.ben traktoru teslim almaya gidince traktoru denedim ve on diferansiyel ile ilgili şikayetimin devam ettiğini bildirdim.fabrika yetkilisi ise cevap olarak erkuntun hiç bir modelinde akıllı diferansiyel olmadığını sorunumu bana traktoru akıllı diferansiyel var diye satan bayi ile cozmem gerektiğini söylediler.bayi yetkilisine durumu bildirdim pazartesi bana geri döneceğini söyledi.bir sonuç alamazsak dava açmayı düşünüyorum.