benim 8185 vs paksan yunus

Ynt: benim 8185 vs paksan yunus

Ertuğ Aslan link=topic=66922.msg759567#msg759567 date=1374258424' Alıntı:
güzel paylaşım kolay gelsin bir kaç gündür bizde balyaya koşuyoruz tümosanı ama anladık ki tümosan balya motoru değilmiş kuyruk güçlü olsa ne olacak balya dediğin zaman motorun hem arkası ve vitesleri bir olacak birbirine uyması lazım ara vitesler felan biz iki motor saldık aynı tarlaya biri 398 tek biri 90 80 tümosanın namlusu az 398 inki ondan daha fazla ama genede bastırıyor tümosaını yakında paylaşırımkahve masasında sabaha kadarda çalışır ama böyle saçmalıklara inanmamak gerek amarikanın oyunları bunlar :D
aynen katılıyorum tümosan balya motoru değil kuyruk güçlü,ara vites olmadığı için yüksek vitese takıyosun bu sefer makina yetiştiremiyo motorda kolay bayılma yapmadığı için makina zorlanıyo tümosan alalı beri 7 senede 4 makina eskittik.
ramazan64 link=topic=66922.msg759506#msg759506 date=1374235803' Alıntı:
cevabın için teşekkürler kardeşim bir depo ile tahmini ne kadar bağlıyor
rica ederim.bir depo ile toplu arazide 4500 ila 4800 kadar balya basılabiliıo ancak bu dediğim haşbaysız haşbayda ise 3300 3500 kadar balya bastığımız oldu.
tumosannn link=topic=66922.msg759552#msg759552 date=1374255508' Alıntı:
Tümosan kuyruk mılı kuvvetılıdir ve cekıs gucude kuvvetlı ve hararet yapmazz tumosan motor bunu unutmayın anlş-*s benım arkadas motor suyunu koymayı unutmus 5 saat öle kullanmıs motoru susuz yıne de conta yakmadı sasırdım acaip saglam motoru var demıstı ondan dolayı bılıyorum anlş-*s
doğru tümonun kuyruk mili kuvvetli ancak her motor hararet yapabilir.kullanmasını bilmedikten sonra örneğin bizim 2007 82 80 le haşbaylı balya basareken başımıza geldi.motor hararet yaptı ve contayı yaktı.servis hararet yapma nedeni olarak radyatörün yeterince temizlenmediğini söylemişti.kısaca sen motoruna gereken önemi göstermessen marka ayırt etmeksizin hararet yapabilir. anlş-*s

inegöllü link=topic=66922.msg759576#msg759576 date=1374262693' Alıntı:
aynen katılıyorum tümosan balya motoru değil kuyruk güçlü,ara vites olmadığı için yüksek vitese takıyosun bu sefer makina yetiştiremiyo motorda kolay bayılma yapmadığı için makina zorlanıyo tümosan alalı beri 7 senede 4 makina eskittik.rica ederim.bir depo ile toplu arazide 4500 ila 4800 kadar balya basılabiliıo ancak bu dediğim haşbaysız haşbayda ise 3300 3500 kadar balya bastığımız oldu. doğru tümonun kuyruk mili kuvvetli ancak her motor hararet yapabilir.kullanmasını bilmedikten sonra örneğin bizim 2007 82 80 le haşbaylı balya basareken başımıza geldi.motor hararet yaptı ve contayı yaktı.servis hararet yapma nedeni olarak radyatörün yeterince temizlenmediğini söylemişti.kısaca sen motoruna gereken önemi göstermessen marka ayırt etmeksizin hararet yapabilir. anlş-*s

hararet yapmaz dıye bır sey yok bu arada tumoda suc aramayın arkadakı makıne tumo ya ufak gelıyor ki o yuzden makıneyı kırıyor gecırıyor ;D tumo ama ara vıtes olayına gelırsek tabıkı olsa ıyı olur yakıtı balyada sence nasıl ınegollu :S

.bir depo ile toplu arazide 4500 ila 4800 kadar balya basılabiliıo ancak bu dediğim haşbaysız haşbayda ise 3300 3500 kadar balya bastığımız oldu. bence şu birdepoyla bastığın balye sayısını , birdaha düşünerek yazman kanatindeyim. balyede kullandığımız tümoda dahil hiçbir motor bu rakamları yakalayamadı.

kardeşim geçen hafta cumartesi pazar çok yakın bi arkadaşımın makinası ile kendi yerlerimi paket yaptım traktör süperlıne 90 diye bi traktör makina 2013 model elibollar balya ağırlığı 26 kilo kendim yaptım kendim kullandım traktörü 1160 balyede motor stop etti mazot bitti eğer sen 3300 balye bağlıyorsan tümo mazotu yakmıyor adeta kokluyor o zaman birde yeni tip tümolarda denemek lazım yenileri 40 km hıza sahip belki vitesler denk gele bilir şimdi gerçekten merak ettim acaba bi kendi traktörümde denesemmi diye

zafer ozan link=topic=66922.msg759586#msg759586 date=1374263779' Alıntı:
.bir depo ile toplu arazide 4500 ila 4800 kadar balya basılabiliıo ancak bu dediğim haşbaysız haşbayda ise 3300 3500 kadar balya bastığımız oldu. bence şu birdepoyla bastığın balye sayısını , birdaha düşünerek yazman kanatindeyim. balyede kullandığımız tümoda dahil hiçbir motor bu rakamları yakalayamadı.

abi arkadas bıraz fazla yazmısda olabılır yazdıgı tam da olabılır neden dıyeceksen tumo yolda asırı yakıo ama arkadasın dedıgı işte tumosan ıstede hıc yakmıyor abı yanı dogru olabılır randımanı tutturduysa ve aynı randımanla aynı tarlada calıstıysa sasırmamak lazım cunku tumolar agır işte cok az yakıo ama hafıf ıslerdede içio yoldada içio ona dıcek bır lafım yok ama ağır işte içmio tabı motor rodaj suresını atlattıktan sonra.

ramazan64 link=topic=66922.msg759588#msg759588 date=1374264037' Alıntı:
kardeşim geçen hafta cumartesi pazar çok yakın bi arkadaşımın makinası ile kendi yerlerimi paket yaptım traktör süperlıne 90 diye bi traktör makina 2013 model elibollar balya ağırlığı 26 kilo kendim yaptım kendim kullandım traktörü 1160 balyede motor stop etti mazot bitti eğer sen 3300 balye bağlıyorsan tümo mazotu yakmıyor adeta kokluyor o zaman birde yeni tip tümolarda denemek lazım yenileri 40 km hıza sahip belki vitesler denk gele bilir şimdi gerçekten merak ettim acaba bi kendi traktörümde denesemmi diye
inegöl eskişehire yakın gel kendin test et 750 kuyruk mili 115 litre 14 15 gaz yapıyomu yapmıyomu merak eden seneye gelsin misafirim olsun seneye çünkü bizde sezon bitti.

inegöllü link=topic=66922.msg759619#msg759619 date=1374271996' Alıntı:
inegöl eskişehire yakın gel kendin test et 750 kuyruk mili 115 litre 14 15 gaz yapıyomu yapmıyomu merak eden seneye gelsin misafirim olsun seneye çünkü bizde sezon bitti.
kardeşim ben uşaklıyım eğer tümo bu verileri yakalıyorsa gerçekten çok güzel sonuçta bi tümo kullanıcısı olarak bende gurur duyarım

Kolay gelsin güzel paylaşım :)

Biz kışın susuz kullanırız bir sıkıntı olmuyor, ama kaç yıldır hiç hararet yapmayan traktör, bu sene yazın 3-4 ton yükle pazardan gelirken ibre yeşile doğru oynadı biraz, tam yeşilin ortaya gelmeden durdu, çok canım sıkıldı hemen durdum 5 dk, kendi kendine çalıştı sonra çok sıkıştırmadan devam ettim hava sıcaktı bende epey bi sıkıştırdım yokuşlarda ama hiç yapmıyordu normalde, biz hararete alışık değiliz, komşunun küçük enterle buğday çektim alışmışım gaza ver gazı ver gazı birazda yağmur atmaya başladı acil yetişmesi gerek köye, ben bastıkça traktör çekiyor, bazı yerlerde fiat kadar çekiyo gibime geldi, bi baktım hararet fırlamış, çocuk dedi abi biraz daha bassaydın su kaynatırdın dedi, meğer idare ile kullanıyorlarmış, GÖZÜNÜ SEVEYİM FİAT :)

ÇeLişki_37 link=topic=66922.msg759662#msg759662 date=1374307666' Alıntı:
Kolay gelsin güzel paylaşım :)

Biz kışın susuz kullanırız bir sıkıntı olmuyor, ama kaç yıldır hiç hararet yapmayan traktör, bu sene yazın 3-4 ton yükle pazardan gelirken ibre yeşile doğru oynadı biraz, tam yeşilin ortaya gelmeden durdu, çok canım sıkıldı hemen durdum 5 dk, kendi kendine çalıştı sonra çok sıkıştırmadan devam ettim hava sıcaktı bende epey bi sıkıştırdım yokuşlarda ama hiç yapmıyordu normalde, biz hararete alışık değiliz, komşunun küçük enterle buğday çektim alışmışım gaza ver gazı ver gazı birazda yağmur atmaya başladı acil yetişmesi gerek köye, ben bastıkça traktör çekiyor, bazı yerlerde fiat kadar çekiyo gibime geldi, bi baktım hararet fırlamış, çocuk dedi abi biraz daha bassaydın su kaynatırdın dedi, meğer idare ile kullanıyorlarmış, GÖZÜNÜ SEVEYİM FİAT :)

kısın neysede yazın susuz kullanmak con yanlıs ! eger cok soguk oluyorsa kısları sadece susuz antıfız koy yazında sorun yasamasssın ıbrenın yesıle dogru gelmesıde ondan olabılır bu arada senın 480 ın motoru ne marka :S antifirizin cok faydası var sogutmayı sudan daaha ıyı yapar paslandırmaz ve donmaz ok-*-s

tumosannn link=topic=66922.msg759697#msg759697 date=1374318198' Alıntı:
kısın neysede yazın susuz kullanmak con yanlıs ! eger cok soguk oluyorsa kısları sadece susuz antıfız koy yazında sorun yasamasssın ıbrenın yesıle dogru gelmesıde ondan olabılır bu arada senın 480 ın motoru ne marka :S antifirizin cok faydası var sogutmayı sudan daaha ıyı yapar paslandırmaz ve donmaz ok-*-s

Yanlış anladın galiba, yazın susuz kullanmıyoruz, öyle bir şans hiç bir motorda yok :) motorun markasını bilmiyorum, 1975 model turuncu jant mavi gövde avrupa fiatlardan, antifirize gerek yok suyu boşaltıyoruz kullanıyoruz bi problem olmuyor. Yeşile gelmeside bu kadar sürdüğümde sadece o zaman yeşile gittiğini gördüm başkada görmedim, hararet bilmiyor, tabi artık yaşlandığı için yağ, toz birbine karışınca macun gibi birşey çıkıyor ortaya motoru yıkattırmak gerekiyor, blok felan temizlenmesi lazım battaniye gibi sarıyor motoru sonuçta.