Başkent 399 S 4x4 kabinli kılimalı

Ynt: Başkent 399 S 4x4 kabinli kılimalı

rakabet iyidir.sanayileşme iyidir.yan sanayi iyidir. aslında hep yerliye yönelsek sonuçda biz kazanırız çocuklarımız kazanır da işte yapılan ürün mal da kaliteli olacak adam arkasında dursa hiç kötü olur mu.?

Yeni bir traktör çıkaracakları zaman bir araştırma yapıpta o traktörü kullanacak olanlardan fikirlerini alsalar, muhakkak ki daha kullanışlı bir traktör ortaya çıkacaktır. Ama en ufak bir değişiklik için bir sürü altyapı problemi doğacağından dolayı onlarda daha basit olan kopyalama şeklini tercih ediyorlar.

285 S 2X2 Özellikleri

Marka/Tip: MT 4.244 Turbo

Silindir Hacmi/Sayısı: 4.0 litre / 4

Püskürtme Tipi: Direkt Enjeksiyonlu

Sıkıştırma Oranı :16:1

Silindir Çapı/Kurs Boyu: 101 x 127 mm

Soğutma Şekli: Su ile

Hava Girişi :Turboşarjlı

Hava Filtresi: Kuru Tip; Çift Elemanlı

Egzoz: Dikey

Maksimum Güç (ISO): 85 Hp @ 2200 rpm

Maksimum Tork: 278 Nm @ 1300 rpm

Motor Yağ Kapasitesi: 8 litre

240 S 2WD Özellikleri

Marka/Tip: Perkins 1103 C - 33

Silindir Hacmi/Sayısı: 3.3 litre / 3

Püskürtme Tipi: Direkt Enjeksiyonlu

Sıkıştırma Oranı :19.25

Silindir Çapı/Kurs Boyu: 105 x 127 mm

Soğutma Şekli: Su ile

Hava Girişi: Doğal Emişli

Hava Filtresi :Kuru Tip; Çift Elemanlı

Egzoz: Yatay

Maksimum Güç (ISO): 54 Hp @ 2200 rpm

Maksimum Tork: 197 Nm @ 1400 rpm

Motor Yağ Kapasitesi :7 litre

mustafa denizli fuarında 265 ve 285 kabinli modellerini inceleme fırsatım oldu.açıkcası pek hoşuma gitmemişti ,adamlar kabinli traktörün dışına hidrolik kumanda kolu koymamışlar ve malzeme işçilik kaliteside çok iyi sayılmaz ,ama 399 nasıldır onu bilmiyorum genede incele bak .. dediğinde mantıklı

vale link=topic=36682.msg456738#msg456738 date=1318879097' Alıntı:
mustafa denizli fuarında 265 ve 285 kabinli modellerini inceleme fırsatım oldu.açıkcası pek hoşuma gitmemişti ,adamlar kabinli traktörün dışına hidrolik kumanda kolu koymamışlar ve malzeme işçilik kaliteside çok iyi sayılmaz ,ama 399 nasıldır onu bilmiyorum genede incele bak .. dediğinde mantıklı
dediğin gibi 265 ve 285 ler epeydir piyasada var ama pek işçilik yok gibi geldi banada ve bu 399 ları halen piyasaya
süremediler nedense. üretim var demekki internet sitesine koyalı 1 yıl oldu ama ihracata çalışıyorlar herhalde...

bartu link=topic=36682.msg310651#msg310651 date=1290983814' Alıntı:
peki arkadaşım başak, tümosan, erkunt ve hattat alanları hiç merak etmiyormusun? bu markaların hepsi Türk hepsi yerli üretim başak dediğin stayer devamı, tümosan 780 fiat, erkunt ZF şanzıman ile perkinsten güzel bir traktör yarattı,
hattat şaseli valtra nın şasesini kaldırdı motorunuda perkins koyarak yeni bir marka yarattı, başkent bir zamanlar
uzelin ürettiği modelleri tekrar yaratmaya çalışıyor bu firmalar var olduğu sürece biz çiftçiler her daim kazanırız çünkü
biz Türk çiftçisi olarak avrupanın ürettiği traktörlerin çok gerisinde kaldık. bu Türkiye de kaç çiftçi NH ın 5000 modelini,
MF nin 5400 modelini, Fent in 300 serisini, CLAS ın Ares ini,SAME nin explorer 3 serisi, JD nin 6000 serisini kullanabilir. bu saydığım markaların
hepsinin olmasada bu modellerin altındaki serileri uzak doğu bunlar bizim yerli üretimden dahamı kaliteli.
çeşke uzel bu duruma gelmeseydide bir markamız daha olsaydı.
benim tek dileğim Türk traktör sanayisinin kaliteli traktörler üretmesidir... onlar var olursa bizde var oluruz.
yaratmak yerine üretmek kelimesini kullanmanızı tercih ederim... *-*-09

bunları polatlıda tozun toprağın içinde üretiyolar sanaayide :D 399u bende hiç canlı görmedim bizim köyde 285ten 3tane var iyi asılıyolar bazı yerleri çok kullanışsız okadar.

biz erkuntu almadan pancar çamura kaldı 1tane daha motor lazım oldu komşulardan sırayla götürdük tarladan pancr çıkarmak için önce TLA90 götürdük ikigünde ahmedinejatı götürdük tla dan iyi asılıyor okadar :)