Bankada hesabı olanlar bu ücretlere dikkat


son yıllarda bir çok kez gündeme gelen ve bazı vatandaşların yargıya taşıdığı bankaların hesap işletim ücretleri, yıllık 44 lira ile 86 lira arasında değişiyor. Kredi kartı sahipleri ise yılda 10 lira ile 55 lira arasında “kredi kartı üyelik ücreti” ödüyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalarca sunulan hizmetler karşılığında müşterilerden istenen her türlü faiz dışı unsur ve yasal kesinti ile faiz oranlarını gösteren “Bankacılık Ürün ve Hizmet Ücretleri Uygulamasını” bir süre önce başlattı.

Bankalarca sunulan hizmetlerin (para aktarma işlemleri, bireysel krediler, kredi kartları ve banka kartları, mevduat hesapları, ATM kullanımı, kiralık kasa ücretleri, menkul kıymet işlemleri, çekler ve senetler ile diğer işlemler) karşılığında, müşterilerden talep edilen her türlü faiz dışı unsur ve yasal kesinti, ayrıntılı ve anlaşılır şekilde BDDK ' nın web sitesinde kamuoyuna açıklanıyor.

Vatandaşlar böylelikle bankaya gitmeden önce, BDDK ' nın resmi web sitesine girerek bankaların ürün ve hizmet ücretlerini önceden öğrenip, hesaplama ve karşılaştırma yaparak en uygun kararı verebilecek.

Uygulama kapsamındaki bilgiler, bankaların kendi sayfalarında, ürün hizmet tarifesinde değişikliğin oluşması ile eşzamanlı olarak en fazla 1 saat içinde güncelleniyor.

BDDK ' nın web sitesinden derlenen bilgilere göre bankalar, müşterilerinin hesap işletim ücretlerini aylık, 3 aylık, 6 aylık ve yıllık olarak tahsil ediyor. Hesap işletim ücretleri ise yıllık 44 lira ile 86 lira arasında değişiyor. Müşterilerinden en az hesap işletim ücreti alan bankanın Ziraat Bankası (3 aylık 11 lira), en yüksek hesap işletim ücreti alan bankanın da Yapı ve Kredi Bankası (6 aylık 43 lira) olduğu gözlendi.

AKBANK: 1 Temmuz 2011 tarihinden bu yana, bireysel müşteri vadesiz TL hesabından yıllık 48 lira hesap işletim ücreti alınıyor.

DENİZBANK: Hesap işletim ücretleri, 1 Mayıs 2011 tarihi itibarıyla aylık 5 lira olarak tahsil ediliyor.

FİNANSBANK: 9 Eylül 2011 ' den bu yana kredili mevduat hesabı aktif olanlardan 3 ayda bir 21 lira, kredili mevduat hesabı pasif olanlardan da yine 3 ayda bir 18 lira hesap işletim ücreti kesiliyor.

HSBC: 23 Mayıs 2011 itibarıyla aylık hesap işletim ücreti azami 5,50 lira.

ING BANK: Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) hariç, 22 Mart 2011 ' den bu yana aylık 5,50 lira hesap işletim ücreti alınıyor.

ŞEKERBANK: Hesap işletim ücreti, 5 Nisan 2011 tarihinden itibaren vadesiz tasarruf mevduat hesaplarından 3 aylık dönemlerde 15 lira olarak tahsil ediliyor.

GARANTİ BANKASI: 14 Eylül 2011 ' den bu yana bireysel TL hesaplardan yılda 2 kez olmak üzere 38 lira hesap işletim ücreti tahsil ediliyor.

HALKBANK: Hesap işletim ücreti, 13 Temmuz 2011 ' den itibaren TL tasarruf hesaplarından 3 aylık 14 lira olarak alınıyor.

İŞ BANKASI: Tasarruf grubu Türk lirası hesaplardan 6 Eylül 2011 ' den bu yana yılda iki kez 35 lira hesap işletim ücreti tahsil ediliyor.

VAKIFLAR BANKASI: BSMV hariç, 13 Eylül 2011 ' den bu yana hesap işletim ücreti TL hesaplar için aylık 4 lira.

ZİRAAT BANKASI: 23 Haziran 2011 itibarıyla hesap işletim ücreti 3 aylık 11 lira.

YAPI VE KREDİ BANKASI: Hesap işletim ücreti 1 Temmuz 2011 ' den bu yana TL hesaplardan yılda iki kez 43 lira olarak tahsil ediliyor.


KREDİ KARTI ÜCRETLERİ

Bir çok banka kredi kartlarında ilk yıl aidat ücreti almıyor. Bankaların yıllık kredi kartı aidatı ücretleri de ortalama 10 lira ile 55 lira arasında değişiyor.
 
Ynt: Bankada hesabı olanlar bu ücretlere dikkat

insertend link=topic=46784.msg446732#msg446732 date=1316761845' Alıntı:
üretici kartı bu yüzden iptal ettirdik
biz denizbankın o kartı hiç kullanmadık..
vermişler babama ışte böyle ii şöyle iyi formu doldurmuş babam sonra demiş kart ücreti ne kadar 80 lira bu kartı alın başınıza çalın hiç kullanmadık hsbc nin var çok memnunuz birde ziraatın kı var az limitli onda o kadar olmasakta idare edıyorz..
ama deniz- finans gibilerı tam mafya adamlar o kadar dümen yapıyorki görmedim öyle bankacı :)
 
Ynt: Bankada hesabı olanlar bu ücretlere dikkat

Bankaların hiçbirisiyle hiçbir işimiz olmasa en iyisi o olacak ama illaki bir yerlerden bir şekilde hayatımıza giriyorlar. Devlet desteklerimizin yatması için zıraat bankasından bir hesap no muzun olması gerektiği gibi. İnsanların bankalar arasındaki tercih sebeplerindeki kriterleri farklı oluyor. Bazıları devlet güvencesi arıyor,bazıları yüksek faiz, bazıları işinin çabuk olmasını istiyor, bazıları ilgi alaka, bazıları oturupta bir çay kahve falan içmek istiyor vb. Bu kriterlerden birisini veya birkaçını bir bankada bulup ta o bankayı tercih eden bir müşteri eğer ki hesabını da iyi takip eden bir müşteri ise hesabından o parası,bu kesintisi,dosya parası,falan sigortası,yıllık aidatı vb.bir para kaybını görecektir.Müşteri bankaya ilk gittiğinde bu tür kesintilerin varlığından bankacılar tarafından nedense hiç söz edilmiyor. Unutmayın ki her bankacı müşterilere karşı davranış biçimleri eğitimi alıyorlar.O sebeple, hiçbir zaman müşterilerine karşı olan davranış biçimleri doğal değil. Ben bunu müşteriye karşı bir saygısızlık olarak algılıyorum.Çakma davranış biçimlerinin dürüstlükle hiçbir alakası yok çünkü. Dürüst davranılmadığını hisseden kim olursa olsun bankasında durmaz. Çünkü bankacılıkta en önemli unsur güven. Sonuç olarak, insanların bankaları tercih sebeplerindeki kriterlerin en önemlisi dürüstlük olmalı. Bankaların neredeyse hepsi aynı gibi. Aslında önemli olan bankadaki muhatap olduğun bankacın.Bankalarının çıkarlarını ön planda tutmanın eğitimini almış olsalar bile bankacının dürüst olması,yeri geldiğinde seni uyarması gerek. O sebeple hayatımazda birkaç banka bulunması yerine sadece bir bankanın bulunması ile hem bankan ve bankacın seni iyi tanır, hemde sen bankanı iyi tanır ve zamanı geldiğinde bankanın senin için neler yapabileceğini anlarsın. :)
 
Ynt: Bankada hesabı olanlar bu ücretlere dikkat

eskiden borç verme ve imece vardı.şimdi kimse kimseye vermiyor.hatir yok gönül yok güven yok.idare yok.anlayış yok toplum birbirinden uzaklaştı.akrabalık bitti.en büyük düşman kardeş oldu.bacı oldu.erkek akrabalıgı, emmi oglu dönemi bitti.dayı teyze dönemi başladı devir bu devir.bu devirde de birey bagımsız olana kadar devem ediyor ondan sonra benim düşüncesi başlıyor.bunlarda baş gelemeyince hayat ve popiler yaşamla kredi ve kredi kartları çıkıyor.şehir ve köy halkı böyle gidecek taki emmioglu yani erkek dönemi başlayana kdar buda imkansız gibi.arkası kıyamete gider.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt