Balya makinasında yakıtta en tasarruflu traktör tavsiyesi

Çokcanlar balya makinası nı bu gün aldık hayırlısıyla salı günü gelecek şimdi buna bi traktör lazım 2008 model newholland tt 55 b ortadan vites var 45 bin lira veriyor bayiler kafa kafaya alabileceğimiz traktör lazım sizce ne olsun 70 66 mı 80 66 mı yada sizin fikriniz nedir

75 c ile cokcanlar balya makinasında hasbaylı balyada balya agirligi 25-30 kg araliginda bir depoda 1000-1200 civarında balya yapıyor.Hararet pek yapmiyor arada radyatörün önundeki sinekligi temizlemek yetiyor.75C kısa oldugu icin balyada sıra baslarında dönüsü pratik oluyor

Dönüş yarıçapı 3.80 metre ile grupta iyilerden biridir.Tek frende arkayı tekeri kaydırabiliyor ve biraz daha iyi dönüş var.

Çokcanlar balya makinası nı bu gün aldık hayırlısıyla salı günü gelecek şimdi buna bi traktör lazım 2008 model newholland tt 55 b ortadan vites var 45 bin lira veriyor bayiler kafa kafaya alabileceğimiz traktör lazım sizce ne olsun 70 66 mı 80 66 mı yada sizin fikriniz nedir
Eger hasbaysız olarak kullanacaksanız 70-66 yeter hem hasbaylı hem hasbaysız kullanacaksanız 80-66 daha iyi olur.

Piyasaya çalışıcam ama haşpaysız çalışıcam Kendi büyük baş isletmem için samanıda haşpaysız bağlayacağım bulunmuş olduğum köyün 100 % 90 samanı da haşbaysız bağlatıyor artık

70-66, 80-66 gibi makinalar yüksek kilolu balyada sıkıntı çıkarıyor bu yüzden düşünmüyorum. Ls nin 90 lık power shuttle buçuklu viteslisini kullanan varsa yorum yazabilirmi. Arka dağıtma gibi sorunları varmı? İkinci elde çok uygun..

70-66, 80-66 gibi makinalar yüksek kilolu balyada sıkıntı çıkarıyor bu yüzden düşünmüyorum. Ls nin 90 lık power shuttle buçuklu viteslisini kullanan varsa yorum yazabilirmi. Arka dağıtma gibi sorunları varmı? İkinci elde çok uygun..
Ben ls nin göt dagitcani sanmam kuyruk mili cok kuvvetli sanzimanida iyi. Mekanik seri alsan daha iyi olur diye dusunuyorum

Buçuklu vitesler sıkıntılımı acaba , Problem yaşayan var mı?
Problem olayi ne derecede var bilmiyorum ama o sistemleri cözebilecek tamir edecek usta ülkemizde pek yok gibi. Balyada 20x20 her turlu isini gorecektir bence bucuga gerek yok. 8066 gibi motorlar normal kullanimda guzel ve cok saglam motorlar ancak bi balyeci olarak kesinlikle kullanmam. 12x12 vitesin yetersiz kaldigi durumlar mutlaka olacaktir sonra durmadan yarim debriyaj yap dur. Bi diger önemli konuysa 80 66 gibi motorlardaki gürültü düzeyi. Motor özelliklerinden dolayi nekadar yalitim yaparsan yap illaki ses alacaktir gelde o gürültüde saatlerce balye bas. Aksama ne kafa kalir be beyin. Ls nin acarsin klimani ileri itersin shuttleni kuyruk mili dügmesinide açtinmi keyfine diyecek olmaz. Herkesin fikrine saygi duyarim herkes farkli bi motoru tavsiye etmis ben sahsen böyle yapiyorum cokta memnunum

ben 8066 saman ve balya yaptım çokda memnunum.case jx100 ile beraber balya yapıyoruz hemen hemen aynı balyayı bagladıkları halde 8066 biraz fazla yakıyor.kilo ile çalıştıgımız zamanda bu fark baya birçogalıyor.piyasaya çalışılacaksa kesinlikle yüksek beygir ve case tavsiye ederim.çünkü kuyruk mili tümo ve erkunlara göre çok iyi.korkmadan aman bişey olurmu düşüncesi olmadan kullanıyorum.ayrıca tümo ve erkunta göre ikiside az yakıyorlar ve seri gidebiliyorlar