Ynt: Bakanın Bütçe Konuşmasın daki Dalevere!!!
by-edo link=topic=60691.msg665928#msg665928 date=1355608531' Alıntı:
aynen katılıyorum,2 ay önce komşu köyden biri 3105 mf traktörünü lastikleri eskidi diye 4 lastik alıp takmaktansa gitti 110 beygir same aldı 130 bine,2000 e kadar bizim çevrede 4 çeker traktör yoktu şimdi millet tekçekeri beğenmiyor demekki millette alım gücü var 2001 de yaşanan krizde milletin ne hale geldiğini hatırlayan bilir,bu ülkenin akp öncesindede nasıl yönetildiğini anlatmaya gerek yok hiç olmazsa artık duble yollar yapılıyor ülke savunma sanayisini güçlendirmeye çalışyor kendi tankını uçağını üretmeye çalışıyor ekonomisi büyüyor,bu millette aptal değil çok gördü mazotu 1.5 tl yapacaz diyip nerden bulacan kaynağı diyince ben bulurum bnm adım kemal diyenleride
yazılarını okuyunca biranda öz amcamın oglunun msj yazdıgını sandım yan komşumdur kendisi 50lili yaşlarda akp köy delegesi
oda böyle anlatır anlatır anlatır ama anlattıklarına bir cümle ile cevap versem kızar küser ve şuandada uzun zamandır konuşmuyoruz
şimdi kendi yakınlarımdan örnekler vereyim
yzdıklarımdan kimse üzerine alınmasın
söyleyecegim şu ki çiftçinin en parlak dönemi benim yaşımın aklımın yettigi yılları sayarsam 1990la akpnin iktidara geldigi yıl arası olan yıllardır özellikle tansu çilleri çiftçilerimiz hiç unutmasın bence enflasyonda olsa hersene epey tarla alabiliyroduk yada hersene o devrin parasıyla 2 traktör alacak para kazanabiliyorduk şimdi ise 3yılda bir traktör parası biriktirebilirsek ne mutlu
2001 krizine gelelim
o kriz öyle bir anayasa kitabından çıkmadı dünyada kriz vardı türkiyede bu krizden etkilendi kaldıki o krizdende en çok kim etkielndi derseniz borçu olan herkes etkilendi faizciler haram yiyenler devletten vergi kaçıranlar dolarla markla borçlananlar bankalardan kredi alıp ödemeyenler ithalatçılar ihracatçılar gibi bu ve buna benzer bir çok kişi etkilendi
ben ve ailem etkilendikmi dolaylı yoldan etkilensekte direk etkilenmedik çünkü faizli parayla banka borcuyla dolarla veyamark borcuyla vergi kaçırılacak işlerle işimiz olmadıgından dogrudan etkilemedi tabi ülke kötü duruma düşünce bu dolaylı yoldan bizide etkiledi
ama misal köydeki amcamın oglu çok etkilendi adamın hayatı borç ziraat bankasına borç tarım kredi koperatifine borç bilmem nerden dolar mark borcu
mesela tekstilci bir amcam var yılalrca vergi vermemiş krizdede büyük borçları varmış battı
senaryonun sonu nasıl oldu derseniz
şuanda hem amcam hem amcamın oglu aynı cümleleri kuruyor akp şöyle iyi böyle iyi
neden iyi diye soruyorsun bir çok akpli arkadşaın dedikelrini diyorlar ve ek olarak
borçlara indirim getirdi faizleri sildi verig borcumu sildi gibi cevaplar alıyorum
insan azda olsa utanır
sen borçlan vergini ödeme
ondan sonra hükümet senin yaptıgın hırsızlıgı affetsin sende hükümeti savun bunun adı ş harfiyle başlayan şeydir
benim paramı başkasına peşkeş çeken herkimse onu savunmam paramla hayır yapacaksam ben yaparım benim paramı alıp millete kömür makarna dagıtarak olmuyor bu işler
hırsızların haram yemeyi sevenlerin borçlarını ertelemekle faizlerini silmekle olmuyor bu işler
özellikle 2009 krizinden sonra şu son 3 yıldır çiftçinin başına gelmeyen kalmadı 2001deki gibi bir krizolursa şuna emin olun bedeli dahada agır olur busefer
ne evler kalır ne arabalar kalır ne traktörler kalır
torununuzun torununa bile borç miras bırakırsınız