O konuda şimdilik ses yok çünkü sözleşmeli tarım için gerekli kanunlar düzenlemeler çıkınca olacakları göreceğiz, dev global şirketler kendilerine yerel taşeronlar edinecekler, taşeronlar üretici şirketler kuracaklar ve bu tarımsal üretim yapan şirketler gelecek tarlanızı icarlayacak ekecek, bölylece tarımsal üretim global devlerin kontrolüne girecek, ilacı gübresi tohumuyla komple pazar ellerinde olacak, olayın özü bu ama şimdilik arka planda kendilerini göstermiyorlar, niyetleri nedir belli, insanı üzmek olmayabilir daha çok kendine çalışan sektör yaratmak bir toplum yaratmak dersek daha doğru olur , ama sonuç itibarı ile esas itibarı ile ülkenin tarımını yöneterek dünyayı yönetenlerin elinde bir kontrol mekanizması bir güç olmuş olacak, tabi yerel halkda işgücü olmuş olacak, ileriki aşamalar şimdi konuşulmuyor ayrı mesele.Bizim burada kimi çiftçiler verimsiz olduğu için kendi tarlalarını bile bazen ekmeyip boş bırakıyorlarken kiralamayla nasıl ektireceklerde bir karış toprak boş kalmayacak merak konusu.
Ziya tarım gibi 800bin dölüm topladılar daha niceleri var bu adamlar organik tarım gösterilerek destek alıyorlar tarla alımlarında daha ne aldıkları belli değil çiftçi fabrikalarda üç kruşa sürünsün halk aç ölsün omurlarındada değilO konuda şimdilik ses yok çünkü sözleşmeli tarım için gerekli kanunlar düzenlemeler çıkınca olacakları göreceğiz, dev global şirketler kendilerine yerel taşeronlar edinecekler, taşeronlar üretici şirketler kuracaklar ve bu tarımsal üretim yapan şirketler gelecek tarlanızı icarlayacak ekecek, bölylece tarımsal üretim global devlerin kontrolüne girecek, ilacı gübresi tohumuyla komple pazar ellerinde olacak, olayın özü bu ama şimdilik arka planda kendilerini göstermiyorlar, niyetleri nedir belli, insanı üzmek olmayabilir daha çok kendine çalışan sektör yaratmak bir toplum yaratmak dersek daha doğru olur , ama sonuç itibarı ile esas itibarı ile ülkenin tarımını yöneterek dünyayı yönetenlerin elinde bir kontrol mekanizması bir güç olmuş olacak, tabi yerel halkda işgücü olmuş olacak, ileriki aşamalar şimdi konuşulmuyor ayrı mesele.
Doğru tespit. Hiç bir şey akşamdan sabaha olmaz belli bir süreçte ilerlerO konuda şimdilik ses yok çünkü sözleşmeli tarım için gerekli kanunlar düzenlemeler çıkınca olacakları göreceğiz, dev global şirketler kendilerine yerel taşeronlar edinecekler, taşeronlar üretici şirketler kuracaklar ve bu tarımsal üretim yapan şirketler gelecek tarlanızı icarlayacak ekecek, bölylece tarımsal üretim global devlerin kontrolüne girecek, ilacı gübresi tohumuyla komple pazar ellerinde olacak, olayın özü bu ama şimdilik arka planda kendilerini göstermiyorlar, niyetleri nedir belli, insanı üzmek olmayabilir daha çok kendine çalışan sektör yaratmak bir toplum yaratmak dersek daha doğru olur , ama sonuç itibarı ile esas itibarı ile ülkenin tarımını yöneterek dünyayı yönetenlerin elinde bir kontrol mekanizması bir güç olmuş olacak, tabi yerel halkda işgücü olmuş olacak, ileriki aşamalar şimdi konuşulmuyor ayrı mesele.