Bahar gübresi (Fiyatı hakkında bilgi)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Bahar gübresi (Fiyatı hakkında bilgi)

Ali SARAÇ link=topic=60561.msg663758#msg663758 date=1355341247' Alıntı:
tamam haklısın .. ama atladığın bir nokta var yada bilmediğin .. nitratında yarısı üre azotu ;) .. dolayısıyla yağı$ az oldumu kar geç kalktımı attığın nitratın yarısı i$e yaramıyor .. ben bunu demek istiyorum .. ayrıca %33lük iki kere pek önerilmez .. genelde iki kere atılması önerilen CAN gübresidir ..
yarısı amonyak azotu üre azotu bir üst formda ki azot. www.toros.com.tr den bakmakta fayda var ayrıntılı bir şekilde anlatılmış.

erdal600 link=topic=60561.msg662607#msg662607 date=1355182135' Alıntı:
tarım kredı almıstır gubrsını sımdıden ama cıftcıye iteleyecegı ıcın zam olursa guncel fıyatlardan iteliyor :) para kazancak yaa

evet bende katılıyorum sana, o hataya bende düştüm bir kere. Amonyum sülfat aldım tohum ekerken tarım krediden kontrol da etmedim güvenceli kurum diye, eve geldim bir baktım gübre değil bildiğin taş. neyse aldık bir kere diyerek mecbur balyozla kıra kıra, üstünden traktörle geçe geçe attık. Sonradan öğrendim ki gübreyi mart ayında almışlar depoya, ekime kadar depolarda rutubetten taş olmuş. Gel gör ki satarken taze gübre diye güncel fiyattan satıyorlar. Güvenceli kurumdur diye güvenmeyin hiçbiri kuruma, bizzat önce depodaki gübreyi görün sonra alım yapın.

Hakan TOKSOY link=topic=60561.msg666977#msg666977 date=1355757205' Alıntı:
Bahar gübresi bizde Mart sonu veya Nisan başı atılır.
Depoda beklemiş gübreyi almamak için ne zaman alım yapmalıyız?

Alım zamanı olarak tam bişey söyleyemem kimi yer erken alır ama rutubetsiz ortamda bekletir bir sorun yaşanmaz kimi yer alım oranına göre taze taze ister fabrikadan. Satıcıların çoğu erken alır ucuzken stok yapar ama yaptığı stoğu adam gibi muhafaza edemez gübreyi rutubetlendirir taş gibi yapar.
En iyisi alırken kontrol etmenizi tavsiye ederim, gübre taşlaşmış ise geri çevirin yükletmeyin veya başka bir yerden alın taze olmasına dikkat edin sonuçta para verdiğiniz mal, bedava almıyorsunuz ya. Tarım kredi kooperatiflerin şubeleri de birbiri ile yarış içinde gerek satış oranı, gerek müşteri memnuniyeti açısından. Sizin oradaki şube size kötü malı kakalamaya çalışıyorsa şikayet edebilirsiniz, veyahut başka bir şubeye başvurabilirsiniz.

kangalli link=topic=60561.msg669582#msg669582 date=1356108370' Alıntı:
amonyum sulfat gubresinin granul olanıda var.pankobirlikte satılıyordu
Granul dedigin ure ve nitrat gibi bi fiziksel ozellik sanirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...