Azotlu gübre önerisi

Slmlar arkadaşlar arazilerinizde yağışların etkisiyle tam manasında çimlenme tamamlanmadı halen ama yaklaşık bu ayın sonunda üst gübre atmak istiyorum yağışlar az oluyor ne önerirsiniz tek gübreleme yapcam aklımdan nitrat gecior ama sülfat nasıl olur yada üremi kullanmalıyım yardımcı olurmusunuz

Üre atin bu size zamam kazandirir .Erken atmamış olursunuz.
Etkisi 90 güne kadar olur.Şubat sonundan itibaren atilabilir.
Başka üst gubresi atmayacaksaniz.16 kg üre. Eger 2. Üst atmayi düşünürseniz 10kg üre.

Nisan başı da 2. Üst olarak 16 kg 26 lik nitrat atarsiniz.
Yapilan tahminlere göre yurdumuz;Yağışlar mayisa kadar normal.Mayis biraz kurak geçecekmiş.

Son düzenleme:
İlk gübrelemeyi üre olarak atın.Nitrat uygun değil.Ayrıca biraz gelişme olması lazım.Erkenden gübrelemede iyi randıman alamazsınız.
Tek gübreleme ancak yapabilirim Onuda Mart ortasına yakın tam olarak çimlenme olmadı halen tarla kapanmadı halen ondan nitratmı uygun üremi acaba üre duyduğum kadar yavaş salınımlı biz normalde şuan atmış olurduk gübreyi ama bu sene farklı ondan soruyorum

• Beğen
Tepkiler: 1011011
Tek gübreleme ancak yapabilirim Onuda Mart ortasına yakın tam olarak çimlenme olmadı halen tarla kapanmadı halen ondan nitratmı uygun üremi acaba üre duyduğum kadar yavaş salınımlı biz normalde şuan atmış olurduk gübreyi ama bu sene farklı ondan soruyorum
tarlanın illa kapanması gerekmiyor ki niye böyle bi zorunluluk mu var marmarada adamlar aralıkta atıyor 1. üst gübreyi bu yağışlardan önce at 10 kg üre nisan başına ortasındada yağmuara bakarsın 15 kg nitrat at işlem tamam

Üre yavaş salınımlı değildir sadece nitrata göre 5-10 gün toprakta işlenmesi gerekir ama daha uzun süre boyunca besleme sağlar.Nitrat atıp kısa sürede tepki alabilirsiniz arkası gelmeyebilir.

• Beğen
Tepkiler: Mamiss ve 1011011
Ben süper inci denedim bu yıl tavsiye üzerine , yavaş salınımlı olduğu ve yüzde 46 azot içerikli olduğu, yağış olmadığı zaman yağış alana kadar belli süre kendini korumaya aldığını bahsettiler, bakalım sonuç ne olacak

• Beğen
Tepkiler: 1011011

Dün buğdaylara 15 kg üre gübresi attık bugün hava 4-5 derece ve soğuk yarın ve pazar günde hava soğuk pazar akşam yağmur ve kar yağışı gösteriyor gübreyi attıktan 3 gün sonra yağış gösteriyor ve hava soğuk bu durumda azot kaybı çok olmaz dedi bir ziraat mühendisi arkadaş sizin görüşünüz nedir arkadaşlar ortalama 5 derecede gündüz kayıp çok olur mu 3 günde

• Beğen
Tepkiler: Aygün 10
Dün buğdaylara 15 kg üre gübresi attık bugün hava 4-5 derece ve soğuk yarın ve pazar günde hava soğuk pazar akşam yağmur ve kar yağışı gösteriyor gübreyi attıktan 3 gün sonra yağış gösteriyor ve hava soğuk bu durumda azot kaybı çok olmaz dedi bir ziraat mühendisi arkadaş sizin görüşünüz nedir arkadaşlar ortalama 5 derecede gündüz kayıp çok olur mu 3 günde
3 gün sonra atsaydın bugün niye attın