Azizoğlu Kubota M7040

Ynt: Azizoğlu Kubota M7040

arkadaşlar konuyu fazla abartmışınız bende 2010 jd 5725 super plus ve 2011 M8540 kubota ikiside mekanik bence daha iyi ama lifo matiğe kötü demem iyi yanlarıda var bir bozulursa masrafıda göze alalım motorlarda çekiş ve yakıt ve sağlamlık ufak şeyler isteyen taktırda sonradan

yahya link=topic=45624.msg433981#msg433981 date=1313344169' Alıntı:
arkadaşlar konuyu fazla abartmışınız bende 2010 jd 5725 super plus ve 2011 M8540 kubota ikiside mekanik bence daha iyi ama lifo matiğe kötü demem iyi yanlarıda var bir bozulursa masrafıda göze alalım motorlarda çekiş ve yakıt ve sağlamlık ufak şeyler isteyen taktırda sonradan
şimdi Yahya abi bir maldan ne beklediğin önemli ... ben zor kazanan biri olarak arza çıkarmayan uzun ömürlü ekonomik sağlam bi makina istiyorum .... adresimde belli .....lift omatic eksikliktir ancak çift çeker bir traktörde o manevrası o eksikliği zaten kapatmaktadır...

mustafagursacli link=topic=45624.msg433986#msg433986 date=1313345112' Alıntı:
şimdi Yahya abi bir maldan ne beklediğin önemli ... ben zor kazanan biri olarak arza çıkarmayan uzun ömürlü ekonomik sağlam bi makina istiyorum .... adresimde belli .....lift omatic eksikliktir ancak çift çeker bir traktörde o manevrası o eksikliği zaten kapatmaktadır...
newholland ın kendi sitesinde gördüğüm kadarıyla TDB serisi traktörler yüksek manevra kabiliyetine sahip tabiki kubota m7040 ile nasıldır bilemem.tabiki malzeme kalitesi tartışmasız kubotadır ama tdb seriside alınabilir bence.neden türkiyedeki modellerinde özelliklerini kısıtlıyorlar bütün traktörlerin anlamıyorum.

sekor link=topic=45624.msg434104#msg434104 date=1313388780' Alıntı:
newholland ın kendi sitesinde gördüğüm kadarıyla TDB serisi traktörler yüksek manevra kabiliyetine sahip tabiki kubota m7040 ile nasıldır bilemem.tabiki malzeme kalitesi tartışmasız kubotadır ama tdb seriside alınabilir bence.neden türkiyedeki modellerinde özelliklerini kısıtlıyorlar bütün traktörlerin anlamıyorum.
td d tarla serisi td b bahçe serisi ... şimdi kubotanın low profil bahçe tiplerinde bu manevra kabiliyetine ekstra olarak bi-speed var yani dış teker daha fazla dönüyor ve manevrada çabukluk kazandırıyor .......td d- m40 tarla serisi denktir onunla da kubota arasında da sayamayacağım kadar özelliği kubotanın fazladır ancak ithal nh lerle çoğu özelliği yarışabilir

evet arkadaşlar 8540m kubota ile servet 4 piston 80 lik erkuntu elazığ servisinin yanında araziye götürdük pulluk takılıydı ikisinede ikiside 2011 model kubotada lifomatik yok erkuntta var dönek başlarında erkunt döne kadar kubota manevradan dolayı hata girip en az 50 m yakın fark atıyor manavrada tek motor KUBOTA

merhaba arkadaşlar vaktim pek yok bu aralar nete bakamıyorum... ama görüyorum ki kubotaya haksız eleştiriler olmuş :) öncelikle td90d ile karşılaştıran arkadaşıma bişey demiyorum kesinlikle td90 kubotanın rakibi olamaz teknoloji,tasarım ve kullanışlılık olarak.. td90d nin liftotmatik dışında tek bi artısı yok.. ben 10larca kubota nın artısını sayabilirim.. e-lift e bu kadar takılan arkadaşlar avrupa traktörde nasıl yok diyen arkadaşlar.. Same - deutz avrupalı degil sanırım onlardada e-lift yok e-lift veya oks farklı adlarla anılan bu sistem sorun çıkarma olasılıgı fazla olan bi sistem sonuç itibari ile kubota veya same nin bunu kullanmamasının bi sebebi vardır.. hidroliklerinin kaldırma kapasitesi 4100kg dır buda gayet başarılı ve hoş..
hadi onuda geçtim her makinanın eksik bidonanımı olabilir.. buda kubota nın eksiği ki bence aşırı derecede önemli bişey degil kol altındaki mandalı ayarladıgınızdada düğme ile yaptıgınızı kolla rahatlıkla yapabiliyorsunuz... liftomatik çok pahalı ve teknoloji isteyen yeni bi sistemde değil..olması guzel olurdu olmamasıda hayati değil..

birde mf 5400 serisi R5000 serisi ,nh t5000 serisi gibi traktörlerle karşılaştıran degerli arkadaşlarım.. kubota ya göre onların artılarını yazın kubota nın onlara göre artılarını yazın ve bi hesap cıkarın.. satış fiyatları arasındaki farka değiyor mu değmiyormu karar verin... 46-50-52bin euro ya satılan muadili ital traktörlerin kubota dan üstün kaç özelligi var ve bu özellikler 20-30bin tl eder mi ??? örnegin mf5400 serisinde dyna4 şanzıman var 16+16 vites bu şanzımanın en buyuk özelligi debriajsız vites degiştirme özelligi.. bunun dışında elektronik hidrolik sistemi dışında kubotadan i üstünlügü yok 20-25bin tl sadece bu özellikler için verirmisiniz ??? debriaja basmamak için ana viteslerde :) kaldıki kubota daki üstün manevra kabiliyeti bana göre daha degerli bunu kullanınca anladım çok kullanışlı ve 18+18 hidrolik shutle şanzımanı bence türkiye şartlarında gayet yeterli 80-90bg traktörler için.. Ve kubota da en begendigim şeylerden biri ve rakiplerine fark atabilecegini düşündügüm şeyse kliması çok iyi bi kliması var çok kullanışlı ve 2.kademede çalıştırdıgınızda kabin içinde üşüyorsunuz.. klimasını sürekli çalıştırıyorum motora pek etkiside yok.. bir çok ital markada bukalitede bi klima yok...

kubota fiyatına göre üstün özellikleri olan ve kullanıcı için herşeyi düşünülmüş bi traktör biz memnunuz bi sorun yaşamadık şuana kadar..

bir diger göze çarpan özelliğinden de söz edeyim. aklıma gelmişken.. arkadaşlar bu traktörde fren tertibatı ömür boyu bakım istemez çünkü güçlü komplösörü var inişlerde.. rampa aşagı inerken fren kullanma geregi hiç duymuyosunuz aksine gaza basmayınca yavaşlıyor rampa aşagı.. çok marka traktör kullandım inişlerde bu kadar rahat ve güvenli frene ihtiyaç duymadan kullandıgım tek traktör.. bu özelliğini denemenizi tavsiye ediyorum şaşırtacaktır ..

kubota türkiyede yeni bi marka illaki eksileri olacaktır türkiye şartlarına göre ama bence verilen parayı hak ediyor.. çok paranız varsa fendt alın ozaman bi eksiğini bulamayabilirsiniz veya diger saydıgınız ital markaların fendt e göre 10larca eksiğini bulabilirsiniz.. :) para verdikten sonra hersey olur..

beynamlı osman link=topic=45624.msg437101#msg437101 date=1314184162' Alıntı:
mercedes ile hondanın da birçok özellikleri benzer, ama o mercedes

aynen öle paran varsa gider alman mercedes alırsın.. yeterli paran yoksa japon honda harika bi seçim olur ...ikiside verdigin paranın hakkını verir.. fendt ve kubota gibi :)

Yavuz abi doğru diyorsun ama bayiler insanları soğutuyor. Adamlar m 95-40 için tm 120 ile aynı pulluğu aynı hızda çekiyor diyor abi ben bu insanlara nasıl güvenebilirim.

insertend link=topic=45624.msg437135#msg437135 date=1314189910' Alıntı:
Yavuz abi doğru diyorsun ama bayiler insanları soğutuyor. Adamlar m 95-40 için tm 120 ile aynı pulluğu aynı hızda çekiyor diyor abi ben bu insanlara nasıl güvenebilirim.
Sn abicim ismini bilmiyorum kusura bakma sana bir traktör bayisi olarak değil çiftçi olarak söyleyim TM 120 yi 2004 te sıfır aldık 2009 da 550 saatteyken sattık tam 5 sene kullandık TM 120 yi kötülemiyorum aksine sana övüyorum Tm 120 6 silindirli traktörlerin içinde alınabilecek en iyi traktör bence fakat emsali traktörlere göre çok ağır boş ağırlığı 5960 kg daha buna ek ağırlıklarıda var onlarda eklenince traktör 6500 kg ı geçiyor ve çok yüksek viteste derin sürüm yapamıyorduk bizim topraklarda ama Kubotada öyle değil 2. takviyenin hangi vitesinde hangi derecede sürersen sür çekiyor çünkü traktör tam ağırlığında, 16 valf ve yanma odası silindirlerin üzerinde bu yüzden Kubotada bayılma sıfır en zor şartlarda bile yüksek tork artışı sağlıyor.Bana göre Tm 120 ağır işlerin traktörü takcaksın 4 mt lazer arkasına sürekli onda çalışcak ara işlerinde pek kullanışlı değil demem o ki ikisinide kullanıcı olarak karşılaştırdım bayi olarak değil biz kendimizde çiftçiyiz Tm 120 den öncede 110-90 traktörümz vardı onuda sıfır almıştık onun çekişi Tm kadarda iyi değildi çok düşük viteste sürüm yapabiliyorduk ve çok kara düzen bir traktördü ama çok sağlamdı...