Merhaba abilerim kardeşlerim. Beni tanımayanlar için kısaca; 2011'den beri yer altı sularının göz göre göre çekildiği Aksaray/Eskil'de çiftçilik yaptığımızı belirtmek isterim. Aradan geçen bu 10 senenin ardından bazı köylerde yer altı suyu tamamen bitti, geri kalanı ise kuyu kazdırma ve boru eklemeyle tarladan kazandığını kuyuya döküyor. Bu yüzden bizim köylülerden geleneksel takılanlar artık alternatif bitkilere yönelmek istiyor.
Benim çevremden ve kendi ekimimizden gördüğüm kadarıyla, azdan çoğa doğru benim sıralamam şu şekilde:
Kanola - Arpa - Buğday - Yağlık ayçiçeği - Çerezlik ayçiçeği - Mısır
Mısır konusunda ekleme yapmak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla mısır sulamada istikrar isteyen bir bitki, bir kere susadıktan sonra suyun içine atılsa da istenilen performansı göstermiyor. Peki neden bu listeye dahil ettim? Çünkü depolama şansının oluşu ve her zaman aktif bir piyasasının olmasından dolayı gerekirse %50 daha az ekilip, su idare edilebilir.
Sizin sıralamanız nedir, su sıkıntısı çeken bölgeler için hangi bitkileri önerirsiniz? Buyrun tecrübelerimizi aktaralım.
Benim çevremden ve kendi ekimimizden gördüğüm kadarıyla, azdan çoğa doğru benim sıralamam şu şekilde:
Kanola - Arpa - Buğday - Yağlık ayçiçeği - Çerezlik ayçiçeği - Mısır
Mısır konusunda ekleme yapmak istiyorum. Gördüğüm kadarıyla mısır sulamada istikrar isteyen bir bitki, bir kere susadıktan sonra suyun içine atılsa da istenilen performansı göstermiyor. Peki neden bu listeye dahil ettim? Çünkü depolama şansının oluşu ve her zaman aktif bir piyasasının olmasından dolayı gerekirse %50 daha az ekilip, su idare edilebilir.
Sizin sıralamanız nedir, su sıkıntısı çeken bölgeler için hangi bitkileri önerirsiniz? Buyrun tecrübelerimizi aktaralım.