Mısır'ı ektiğimiz gibi sırta eksek verimde fark olur mu yani faydalı olurmu acaba ?
Mısırda sırta ekimde verim farkı ne kadar oluyor?Mısırı sırta ekmenizdeki amaç nedir?
Mısır sırtta daha erken ekilir sırt olduğu için tohum daha çabuk ısınır böylece daha hızlı gelişim gösterir aynı zaman da yağmurda falan su altında kalmaz
Mısırda sırta ekimde verim farkı ne kadar oluyor?Mısırı sırta ekmenizdeki amaç nedir?
Biz 15+15+15+S(kükürt)yada Gübretaş altın çiçek kullanıyoruz.Çapa döneminde 7-8 kg 33 lük atıyorduk.Yaprak gübresi olarakda potasyum ağırlık lı 10-5-40.Mikro besin elementli gübreler,Bor ve hümik asit karışımı miks bir karışım yapıyoruz
Dekar kaç kg verim alıyorsun
Alt gübreleme olarak 18 46 DAP ve şeker atabilirsin üst gübreleme de üre
Ben geçen yıl daban gübresi olarak dekara 30 kg DAP 10 kg şeker yüz gübresi olarak 25 kg üre kullandım tabi verim ise dekara 450 kg yag oranı 49 geldiDekara ne kadar atıyorsun peki bizde 1 dekar 1000metre kare
Taban gubresini mibzerle mi verdin yoksa ekmeden topraga mi karistirdinBen geçen yıl daban gübresi olarak dekara 30 kg DAP 10 kg şeker yüz gübresi olarak 25 kg üre kullandım tabi verim ise dekara 450 kg yag oranı 49 geldi
Misber le verdimTaban gubresini mibzerle mi verdin yoksa ekmeden topraga mi karistirdin
Pionerr 108 veya 62 ek...Arkadaşlar ayçiçeği lg tohum bulamadım başka tohum ne ekebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum