Ayçiçekleri

Bulgaristan eski zagra şehrinde dün çok kötü buz yağdı ayçiçek ler hepsi yerde havalar çok tehlikeli gidiyor 1 hafta yağmur lu gösteriyor inşallah kazasız belasız gecer

4e54e2fbc8457c88a1d0449e81d2e5a8.jpg
ayçiçekler bu sene herkesin güzel maşallah

Merhaba .Bizim bölgede de ayçiçeği ekimi yapılıyor ama bu işin merkezi trakya desek yanlış olmaz.Fikir sahibi olmak adına soruyorum; Bu görünümdeki ayçiçeğinin dekara kaç kg vermesi beklenir ? Yada verim hesabı nasıl yapılıyor ayçiçeğinde,bunun bir formülü var mıdır?

teşekkürler.

Bulgaristan eski zagra şehrinde dün çok kötü buz yağdı ayçiçek ler hepsi yerde havalar çok tehlikeli gidiyor 1 hafta yağmur lu gösteriyor inşallah kazasız belasız gecer
Bulut hareket lerinde çok dolu gördüm o taraflarda , fotoğraf var mı acaba o bölgeden , Allah korusun

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba .Bizim bölgede de ayçiçeği ekimi yapılıyor ama bu işin merkezi trakya desek yanlış olmaz.Fikir sahibi olmak adına soruyorum; Bu görünümdeki ayçiçeğinin dekara kaç kg vermesi beklenir ? Yada verim hesabı nasıl yapılıyor ayçiçeğinde,bunun bir formülü var mıdır?

teşekkürler.

Bulunduğum bölgede 150 kilo ile 350 kg arası dönümüne ürün alınıyor ama ayçiçeği cinsine ,toprak yapısı ve hava koşulları gibi faktörler var tabi .bu sene hava koşulları uygun yağmurlar güzel 400 kiloyu zorlayacak bölgeler var .formülü tavında ekim , tohum ekim aralığı , ara çapa ot mücadelesi

Seneye düz ara 119 ekecektim, ama bu boy sorunundan sonra verime bakacağız. Granstar uygulanabilen alternatif çeşitlere donebiliriz , hasatta belli olur durum

Seneye düz ara 119 ekecektim, ama bu boy sorunundan sonra verime bakacağız. Granstar uygulanabilen alternatif çeşitlere donebiliriz , hasatta belli olur durum
Granstar çok güzel velinimet pıtrağı öldürüyor sarmaşığı durduruyor sarartip bırakıyor yalnız otsuz yerlere LL62 ekilmeli otlu kepir topraklara 119granstar yada 108intervix çok uygun bölgemde zannımca Ufuk abi.

119 un geliştirilmis çeşidi 121 var Fransız üretimi bilmiyorum Türkiye de var mı ama ben ektim 113 le 121 şuan için iyi bakalım sonunda ne olacak sygenta ya göre daha iyi duruyor

Granstar çok güzel velinimet pıtrağı öldürüyor sarmaşığı durduruyor sarartip bırakıyor yalnız otsuz yerlere LL62 ekilmeli otlu kepir topraklara 119granstar yada 108intervix çok uygun bölgemde zannımca Ufuk abi.
Bizde öyle yapıyoruz , lakin boy sorunu verimi nasıl etkileyecek ona bakacağız 119 , 62 ve 104 vardı bu sene bizde