Aycicekler cikamiyor

Beyler tarlanin bir kisminda aycicekler 21 gun oldu cikamiyor kabuk vs yok fakat ekilirken biraz derine kacmis yaklasik 8-10 cm .. nasil bir islem yapmak gerekli tecrubelerinizi paylasirmisiniz.

Usta 21 gün olmuş havalarda güzel şimdiye çıkması lazımdı biz geçen sene gübreyi biraz fazla artık tohumları yakmıştı ayni şekilde bi kısmı çıkmamıştı bence sıraya düş ve elinle kaz bak bakalım varmı bi hareket

Evet bakktim simdilik 2-3 cm kalmis daha toptagin yuzeyine cikmalarina kismet bakalim. 2-3 gun daha bekleyelim olmazsa haftaya tekrar ekicez

Çıkıyorlarsa sıkıntı yok bekle haftaya bir daha bak olmassa 5li çapa ile sür biz kaz ayağı ile sürüp ektik eski aycicekler sökülmedi ayciceler orantısız oldu veya pulluk at

Kumsal arazilerde, pinomatik ekim makineleri kullanım esnasında arka baskı tekerlerinin yüzeye uyguladığı baskıdan dolayı toprak yüzeyinde tabaka oluşmasina sebep oluyor.Bununla birlikte hemen ardından yağış ile toprak yüzeyindeki kaymak tabakası ortaya çikiyor.bu biz çiftçilerin kesinlikle istemediğimiz durum.kumsal arazilerde tohum derinliğini mümkün mertebe yüzeye daha yakın uygulamak bitkinin çıkışını kolaylaştırır.standart 6 cm derinlik ise 4 veya 5 cm uygulanmalı yada Ekim makinaların de arka baskı tekerlerini düz yüzeyli tek parça olmayan,2 adet yanyana açılı tip olan modelleri tercih etmek bizim için daha faydalı olacağını zannediyorum.ekipman alırken bunları göz önünde bulundurmakta fayda olaçağını düşünüyorum.birinci resimdeki tip baskı tekerlerinin,kaymak tabakası oluşumunu en aza indireceğini hatta ortadan kaldiracagını düşünüyorum.

Resimler ve ekler

• images (1).jpg
    images (1).jpg
    15.9 KB · Görüntüleme: 158
  • images (2).jpg
    images (2).jpg
    29.1 KB · Görüntüleme: 72
Ayçiçek için ekim derinliği 3-4 cm arasıdır, forumda yazmıştım. 8-10 cm derinden çiçek çıkamaz, yağmurdan dolayı kaymak tabakası da varsa zor görünüyor, çıkış takip edilmeli seyrekse ikinci ekim gerekir.İyi çalışmalar.

Toprağın kaymak yapma sebebi aşırı gübrelemeden dolayı toprakta kireçtaşı birikimidir.Topraktaki humus miktarı azdır.Şubat ayında yapılan hümik asit uygulaması toprağı bulgur gibi gevşetecektir.Ağustos bozması sürüm ve kasım sürümü yapılırsa tavdan geçilmez, iyi çalışmalar.

Ayçiçek için ekim derinliği 3-4 cm arasıdır, forumda yazmıştım. 8-10 cm derinden çiçek çıkamaz, yağmurdan dolayı kaymak tabakası da varsa zor görünüyor, çıkış takip edilmeli seyrekse ikinci ekim gerekir.İyi çalışmalar.

ben derinlik ayarını 2 cm e ayarlattım.Güzden sürülen yerleri 1 kat s bacaklı tillerle ardından tırmıkla işliyorum toprak pofur pofur oluyor ekim sırasında traktörde toprağa batıyor o zaman derinlik 5-6 cm bile olduğu yerler oluyor.kaba yerde bazıları 5-6 cm e ayarlıyolar bu seferde 8-10 cm e kadar ekilen yerler oluyor buda randımanı çok düşürüyor maalesef.

ben derinlik ayarını 2 cm e ayarlattım.Güzden sürülen yerleri 1 kat s bacaklı tillerle ardından tırmıkla işliyorum toprak pofur pofur oluyor ekim sırasında traktörde toprağa batıyor o zaman derinlik 5-6 cm bile olduğu yerler oluyor.kaba yerde bazıları 5-6 cm e ayarlıyolar bu seferde 8-10 cm e kadar ekilen yerler oluyor buda randımanı çok düşürüyor maalesef.

Tohum yatağı hazırlıkları önemli, kaba yerlerde dik rotovatör kullanılabilir.