AYÇİÇEĞİNE ETİDOT 67

Geçen sene alıp kullandım eti madenin ürününü traktörle girilcek son büyüklüğe vardığında dekara yanlış hatırlamıyorsam 100gr şeklinde atmışdım tabi analiz felan yaptırmayınca bu şekilde karar vermişdim,Farkına gelince bizim buralarda yağ oranına bakmaksızın standart fiyattan alıyolar o yüzden yağ oranında değişiklik olup olmadığını bilemiyorum,verimde ise geçen yıl dolu vurdu onun zararı oldu ardından kelle çiçek zamanı rüzgar oldu devrildiler iklim olaylarının çok zararı oldu ona rağmen yine 200kg verim ort aldık susuzda,Bor’un o yüzden verime etkisi olmuşmudur bilemem ama şahit alana bıraktığım kısımla yaprak büyüklükleri çok fark yapmışdı uyguladığım yerde yaprak çapı çok büyükdü.

Ayçiçek çinko noksanlığına pek hassas değildir.Bor derseniz olabilir diyeceğim ama toprak analizi yoksa boruda dikkatli vermek gerekir.Bu yüzden kombi en uygun gübredir.

Ayçiçeği çinko noksanlığına hassas bitkiler sınıfındadır.Bora da yine aynı şekilde hassastır.Toprak analizi konusundaki görüşlerinize katılıyorum fakat malesef türkiyede o kadar ayrıntılı analiz yapacak laboratuvar çok az.