Topraktaki bor miktarını bilmeden kullanmak pek doğru olmaz.Bunun yerine iyi bir kombi+magnezyum sülfat+üre atın daha iyi olur.ARKADAŞLAR AYÇİÇEĞİNE ETİDOT 67 KULLANDINIZ MI HİÇ.KULLANDIYSANIZ DÖNÜME KAÇ GRAM KULLANIYORSUNUZ..
YİNE KALİTELİ BİR KOMBİ KULLANACAĞIM AMA BU ETİDOT 67 Yİ YAPRAKTAN İKİ DEFA 150 GRAM KULLANDIĞINI SÖYLEYEN BİR ARKADAŞ KURU TARIM AYÇİÇEĞİNDE VERİMİ YÜZDE 30 CİVARINDA ARTIRDIĞINI TECRÜBE ETMİŞ...Topraktaki bor miktarını bilmeden kullanmak pek doğru olmaz.Bunun yerine iyi bir kombi+magnezyum sülfat+üre atın daha iyi olur.
EVET HAKLISINIZ..ANCAK ETİDOT FİYAT OLARAK TA ÇOK HESAPLI.NUTRİBOR VE BUNA BENZER ÜRÜNLERİN DÖNÜM MALİYETİ ETİDOTUN EN AZ 3 KATINA DENK GELİYOR...Ayçiçeği ve Pancar gibi endüstri bitkileri boru çok sever.Fakat bor diğer bitki besin elementlerinin aksine fayda-zarar dengesi çok hassas bir elementtir.Doğru kullanımı için iyi bir toprak analizi lazım.O imkan yoksa bölge bölge topraktaki bor oranı üzerine yapılmış haritalandırma çalışmalarından faydalanabilirsiniz.
Ürün olarakta edidot 67 den daha kaliteli ürünlerde imkana göre kullanabilirsiniz.Örneğin compo nun nutribor u gibi.
Ayçiçeğinde etidot 67 ,0,500kg/da dozunda eriterek.Kullandim.
Yağ oranı 4 puan artti
[/QUOT
TOPRAĞA MI KULLANDINIZ, YOKSA YAPRAKTAN TEK SEFERDE DÖNÜME YARIM KİLO KADAR MI KULLANDINIZ..
Boru yapraktan uygulayın.Topraktan hem istediğiniz verimi pH nedeni ile alamayabilirsiniz hemde sonraki ekilecek ürünü riske atmış olursunuz.
15 kg lik nutribor arıyorum. Bulamıyorum.1 kg lik hesapli gelmiyorBütçeye göre kalite kalite ürünler mevcut.
Compo expertin Nutribor u kaliteli bir ürün.
Bu tip markaların ürünleri genelde iyidir zaten.
Mrb arkadaşım15 kg ambalaj yok diye biliyorum.Ayçiçeği için pahalı olabilir.Onun yerine alternatif daha hesaplı ürünlerede yönelebilirsiniz.
Mrb arkadaşım
Busene ilk defa çerezlik ayçiçegi ektim yaprak gübrelemesi konusunda ne öneriniz olur acaba ! şuan bitki 50 cm boyunda
Dekara 150 gram üre+75 gram magnezyum sülfat+kombi(markaya göre dozu değişir).Mrb arkadaşım
Busene ilk defa çerezlik ayçiçegi ektim yaprak gübrelemesi konusunda ne öneriniz olur acaba ! şuan bitki 50 cm boyunda
Dekara 150 gram üre+75 gram magnezyum sülfat+kombi(markaya göre dozu değişir).