Ayçiçeği tohum

04.11.2009
775
423

Arkadaşlar hangi marka ayçiçeği ekmeyi düşünüyorsunuz geçen senenin çeşitlerinin iyi yada kötü yönleri nelerdi birde ekim oncesimi yoksa ekim sonrasimi ilaçlama yapmak faydali

• Beğen
Tepkiler: drtek
Lg 5582 hiç memnun kalmadık bu yıl 38 yağ oranı geldi şaka gibi hemde topraklarımız kepir yerler işçiliğini düzgün yaptık verimi diğer ayciceklerinle ayni geliyor fakat yan tarladaki piooner ll62 46 yağ oranı geldi önümüzdeki ayçiçegi ekiminde piooner ekicez kısmetse yağ oranı iyi geliyor.

Lg 5582 hiç memnun kalmadık bu yıl 38 yağ oranı geldi şaka gibi hemde topraklarımız kepir yerler işçiliğini düzgün yaptık verimi diğer ayciceklerinle ayni geliyor fakat yan tarladaki piooner ll62 46 yağ oranı geldi önümüzdeki ayçiçegi ekiminde piooner ekicez kısmetse yağ oranı iyi geliyor.

bizim burda yağ oranına bakmazlar sadece nemine bakarlar zekeriyenin dediği gibi bende lg 5485 ekeceğim kısmet olursa

Peki arkadaşlar ayçiçeği ekimin de gübre kullaniyormusunuz tabiki öncelik toprak tahlili yaptırmak fakat alışılagelmiş uygulamadan malesef kurtulamıyorum gübre kullanacaksak eğer banta ekimlerimiz Birlikte mi yoksa toprak hazırlarken saçma olarak uygulamami daha faydalı olur

Merhaba arkadaşlar ben de Adana Ceyhandan Enes bu sene ilk kez ayçiçeği ekeceğim forumdaki Çukurovalı arkadaşlar hangi tohum ekeceksiniz (geçen sene bizim bölgede genellikle syngenta bosfora ekilmişti), tohumu ekmeden önce ot ilacı atacak mısınız, ayrıca ürünü ekeceğimiz yerler biraz kepir ve sulamayacağız ne kadarlık gübre atmamı önerirsiniz? Hayırlı günler.

Merhaba arkadaşlar ben de Adana Ceyhandan Enes bu sene ilk kez ayçiçeği ekeceğim forumdaki Çukurovalı arkadaşlar hangi tohum ekeceksiniz (geçen sene bizim bölgede genellikle syngenta bosfora ekilmişti), tohumu ekmeden önce ot ilacı atacak mısınız, ayrıca ürünü ekeceğimiz yerler biraz kepir ve sulamayacağız ne kadarlık gübre atmamı önerirsiniz? Hayırlı günler.

Bende osmaniye lıyım kardeşim. Geçen yıl pioneer ektik sulama imkanı yoktu yağmur yağarsa sadece oyle su görüyor ortalama 250 300 arası veriyor gübrede atan olmuyor sadece ara çapa ve yaprak gübresi sıkıyoruz

Ayçiçeği ile ilgili gözlemlerimi paylaşayım. Bosfora çıkışı çok hızlı büyümesi çok hızlı ve dayanıklı gösterişlı fakat biçimde tamamen hayal kırıklığı. İllaki Bosfora ekicekseniz kesinlikle 25-29 cm aralıklarla ekin. seyrek ekerseniz tabla geniş olup taneyi besleyemiyor yağ oranı düşük.pıoneer 64G46 çok iyi bir çeşit.fakat otsuz yerlere ekilmeli.pıoneer lC 108 intervix li çeşit ama çıkışı çok nazlı gelişimi yavaş fakat yağ oranı yüksek bir çeşit.sanırım bu yıl,pıoneer LL 119 öne çıkacak bir çeşit .Sanay çeßidi çok dayanıklı fakat bu yıl ilk defa denemeyi düşünüyorum çünkü intervix riskini yaşamak istemiyorum. ayrıca tabana toprak tahlili yapmakta fayda var.ama yinede 15.15.15 veya altın çiçek. Saçma veya banta verilebilir kumsal yerlerde banta gübre verilince kimyasalın etkisiyle birlikte ayçiçeği sıralarının diplerinde aşırı yabancı ot çıkışı oluyor. Illaki banta gubre verilicek ise gübre balta izlerini tohum balta izlerinde uzaklaştırmakta fayda var benim fikrim.bununla birlikte 30-50cm boya yaklaşınca ara çapası veya yagmur öncesi dönümé 10 kg %26 CAN gubresi saçma suretiyle uygulanarak iyi sonuçlar aldım.ayrıca kırklareli ve çevresindeki topraklar da yapılan araştırmalarda (sabancı üniversitesinde) yüksek miktarda bor eksikliği bulunmaktaymış.geçtiğimiz yıl ektiğim ayçiçeklerde bor uygulaması yaptım yağ oranlarını %43 ten %46 ya yükseltti.kuru tarımda.Ayrıca kumsal yerlerde yağmur öncesi Ekim yapmamakta fayda var. toprak yüzeyi kabuk tutuyor.emeğiniz ve paranız boşa gitmesin.bu yazdıklarımı herkes biliyor ama yinede hatırlatmakta fayda var.