AYÇİÇEĞİ TOHUM SEÇİMİ

Pegaz nasıl kumda toprakta 130la karsilastirirsan
Kumda buleria daha iyi ikisinide bozar. Pioneer 130 genetik olarak üstün ama.iklim şartlarına ve Köse hastalığına dayanıksız. İklim çok iyi olursa Pioneer ama Haziran soğukları temmuz kuraklari olursa pegaz daha dayanıklı. Pegaz ile buleria 15 Mart'ta ektim köse yapmadı.. Pioneer 20 Nisan'da ektim yine köse yaptı Haziran'da ektiğim Pioneer de sıkıntı olmadı. Ama temmuzda sulamak zorunda kaldım. Pegaz ile buleria da sulama yapmak zorunda kalmadım normal gelistiler. Ama profesyonel damlama sulama da falan Pioneer daha yüksek 650 kg ma ulaşabiliyor altatlarin o kadar genetik potansiyeli yok.

• Beğen
Tepkiler: Alexander
Kumda buleria daha iyi ikisinide bozar. Pioneer 130 genetik olarak üstün ama.iklim şartlarına ve Köse hastalığına dayanıksız. İklim çok iyi olursa Pioneer ama Haziran soğukları temmuz kuraklari olursa pegaz daha dayanıklı. Pegaz ile buleria 15 Mart'ta ektim köse yapmadı.. Pioneer 20 Nisan'da ektim yine köse yaptı Haziran'da ektiğim Pioneer de sıkıntı olmadı. Ama temmuzda sulamak zorunda kaldım. Pegaz ile buleria da sulama yapmak zorunda kalmadım normal gelistiler. Ama profesyonel damlama sulama da falan Pioneer daha yüksek 650 kg ma ulaşabiliyor altatlarin o kadar genetik potansiyeli yok.

650 kg a ulaşan kimmiş ustam.Bizde sulu tarım yapıyoruz 4 damlama sulama ile max 500 kg lar görülüyor.650 660 kg lar zaten dünya rekorları.

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca
650 kg a ulaşan kimmiş ustam.Bizde sulu tarım yapıyoruz 4 damlama sulama ile max 500 kg lar görülüyor.650 660 kg lar zaten dünya rekorları.
Bahçıvanlar var damlama ile 600 ze yakın alıyorlar. Palavra da diyemem o larin ayçiçek yaprağını neredeyse güneş şemsiyesi olarak kullanıyoruz. Kafalarda traktör tekerleği gibi biz ufacık kavanoz kapağı gibi kafadan 200 kg alıyoruz onlarınki 10 katı büyük aliyorlardir

Masallah arkadaşlar gezegenlerinizdeki ayçiçeği yetiştiriciliği muazzam .biz dünyada kuzey yarım kerede Türkiye denen bir ülke var orda Trakya da çiftçilik yapıyoruz. 150 kiloya şükrediyoruz.200 kg bicsek mutlu oluyoruz.46 yaşındayım 2012 yilinda 280 kg ayçiçek bucmistik. Hayatımızın rekoruydu o dazat3n yağışlı bir yıl olmasından dolayıdır.
400-650 kg ayçiçek bicebilmek.ancak bizim için rüya olur.
Hani diyor ya şarkı da ; Rüyalarda buluşuruz bu şarkı ile kavuşuruz.😊🤲

Masallah arkadaşlar gezegenlerinizdeki ayçiçeği yetiştiriciliği muazzam .biz dünyada kuzey yarım kerede Türkiye denen bir ülke var orda Trakya da çiftçilik yapıyoruz. 150 kiloya şükrediyoruz.200 kg bicsek mutlu oluyoruz.46 yaşındayım 2012 yilinda 280 kg ayçiçek bucmistik. Hayatımızın rekoruydu o dazat3n yağışlı bir yıl olmasından dolayıdır.
Trakyada Babaeski ilçesinde nadirli köyünde 600 kg alan bahçıvanlar var. Sapları o kadar kalın ki motorlu tirpanla kestiler. Hizmet edene toprak verir kahvede oturan şişe kapağı alır. Kahvede popo buyutecegine adam gece gündüz tarlada yok damlama yok gubreleme yok tarım kireci kükürtu alacak tabiki. Her köyde 5 tane kahvehane biz 150 kiloya şükür ediyoruz. Hayvanın önüne yalap salap samanı yemi at altını bile temizleme kos hemen kahveye dedikoduya biz günde 20 kilo sağiyoruz 60 kg inek Şagan varmış var tabiki ama kahvehanede sagilmıyor adam gece gündüz rasyon yapıyor ilçe ilçe kuspe arıyor ddc arıyor yok müzik dinletiyor yok hayvanın altına ızgara yapıyor

Son düzenleme:

Trakya gibi bol yağışlı bir yerde güzel verimler alınabilir aslında.Toprak işleme ekim zamanına özen göstermek gerek.

Evet trakyada bol yağış oluyor geçen yaz trakyada bazi ayçiçek tarlalarda bicerdover bile girmedi tarlalarda biçilecek ayçiçeği yetişmedi 650 kg bicecekmis paşam 🤣

20 30 yılda bir olan birşey oldu bu yıl orda evet.Ama çoğunlukla toprak işlemeyi yanlış yapıyorsunuz.İlk.baharda tarlayla çok oynuyorsunuz ve doğal olarak kış yağışlarıyla tarlada biriken tavı kaçırıyorsunuz.
Benim yaşadığım yer sizden yıllık ortalama 200mm az yagış alıyor ama sulamadan 390 kg biçtiğimiz seneler oldu.

Sulu tarımda 470 kg/dk biçilen tarla gördük ama senesi ve tarla uymuş, oldu.
Tek hibrit ayçiçek tohumlarından da 400 kg/dk biçilmişti.
İklim yağışlı olduğundan düz tarlalardan 380 kg/dk görebiliyoruz.
Geçen yıl hava koşulları nedeniyle 220 kg/dk biçtik.
Bereket versin ama 250 kg/dk altına iyi demeyiz.
Ortalama senelerde bayır tarladan 250 kg/dk biçilebiliyor.

Tarla hazırlığı elbette ki önemli ,
Ekim zamanı 23 Nisan , 6 Mayıs , arası tarihleri tercih ederiz.
Yonca yerine , tavuk veya hayvan gübresi verebiliyoruz.
Buğday , arpa yerine de aynı şekilde gübreleme yapabiliyoruz.
Hiç çiftlik gübrelemesi yapılamıyorsa sorunlar çoğalıyor demektir.

Sulu tarımda 470 kg/dk biçilen tarla gördük ama senesi ve tarla uymuş, oldu.
Tek hibrit ayçiçek tohumlarından da 400 kg/dk biçilmişti.
İklim yağışlı olduğundan düz tarlalardan 380 kg/dk görebiliyoruz.
Geçen yıl hava koşulları nedeniyle 220 kg/dk biçtik.
Bereket versin ama 250 kg/dk altına iyi demeyiz.
Ortalama senelerde bayır tarladan 250 kg/dk biçilebiliyor.

Tarla hazırlığı elbette ki önemli ,
Ekim zamanı 23 Nisan , 6 Mayıs , arası tarihleri tercih ederiz.
Yonca yerine , tavuk veya hayvan gübresi verebiliyoruz.
Buğday , arpa yerine de aynı şekilde gübreleme yapabiliyoruz.
Hiç çiftlik gübrelemesi yapılamıyorsa sorunlar çoğalıyor demektir.

Sulama yapılmıyorsa İlk bahar geç donlarına yakalanmamak kaydı ile mart ekimi her zaman daha iyidir.

Biz çerezlik ekiyoruz ama köse hastalığına bi çare bulamadık üstten aliette tarzı köke kadar çalışan ilaçlar versek fayda görebilirmiyiz deneyen varmı?
Köse hastalığına yakalanmamak için hava durumunu çok iyi takip etmeli ve ekim yapıldıktan bitki toprağın yüzüne çıkana kadar yağışa yakalanmamak gerekir..En azından aşırı yağışlara yakalanmamak gerek..

Trakyada bir bilirkişi raporu.

Resimler ve ekler

• Screenshot_2024-02-02-19-35-58-98_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-02-02-19-35-58-98_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    223.6 KB · Görüntüleme: 107