Pro içerisinde yayıcı yapıştırıcı katkısı var. Farklı bi yan madde daha olması lazımdı hatırladığım kadarıyla. Ancak hektas agro best adama vs gibi firmaların kullandığı etken madde kalitesiyle ithal firmaların kullandıkları kalite aynı olmuyor çünkü biri dünyanın önde gelen firmaları lisanslı depolardan alıyorlar yolda değiştirme karıştırma şansı yok vs vs bir sürü fark olabilir. Sonuç alınıyor mu alınıyor bende baytore kullanıyorum
CAS,etiket vb birçok alt bilgiyi biliyoruz zaten.Ancak insan ilaçlarında olduğu gibi tarım ilaçlarında da etken maddeyi bulan firma ar-ge masraflarını karşılayabilmek ve buluş getirisini alabilmek için haklı olarak çok uzun süre direniyor.Formülasyonda iyileştirmeye gidiyor vb.
Round Up orjinal glifozat.Hektaş'ın glifozatı Knock Out onun kadar iyi boksör,otları onun kadar iyi knock out ediyor.
Fiyat farkı bir kat.Muadilleri olmasa bize orjinalleri iki kat daha fazlaya satarlar.Muadiller piyasayı da terbiye ediyor.Etkileri daha az olsa zaten üçte bir fiyatına bile olsa kimse muadillerin yüzlerine bakmaz.Sonuçta kimyasal ürün, formülü atom seviyesinde belli.Üretim teknolojisi farklı olabilir.
Buğday pas koruyucu olarak Revycare(BASF) kullandım,aynı fomülasyonda Hektaş'ın ilacını bulsaydım kullanmakta tereddüt etmezdim.İsteyen istediğini kullansın elbette.
Pro-plus tek farkını ben etikette plus 4-6 gerçek yaprak ,pro 4-8 gerçek yaprak döneminde kullanılır diye gördüm.
Tekrar yazayım, önerilen dozlarda dekara düşen imazamox miktar farkı göremedim.
Bu hafta tarlamın birinde yabani hardal azdığı için mecburen 2 kotiledon+2 gerçek yaprakta Neria 25 (intervix plus) kullandım.Yakıcı güneş olmamasına ve bitkinin 70-80 cm üzerinden uygulamaya dikkat ettim.Gece gündüz sıcaklık farkı çok, ayçiçeği yavaş gelişiyor,4 yaprağı bekleyemedim,hardal tarlayı istila ederdi.