Çapa yapmissin galibaBunlarda bir hafta bugün ki halleri. Bir hafta oncekileri atmistim..
Yok çapa bir hafta once de vardi.yalniz yaprak gübresi uyguladimÇapa yapmissin galiba
Yani bu sezon icin capa yapmissin anlaminda soyledim . Capa biz yapmiyoruz faydasi var mi senceYok çapa bir hafta once de vardi.yalniz yaprak gübresi uyguladim
Allah bereket versinEkli dosyayı görüntüle 37987 Pazar günü çapadan 1 gün sonraki hali dekara 15 kg üre attık.
Bu 50.585 ve 50.505 i yan yana ektim bu yil..585 de köse hastaligi yüzde 20 lerde iken 505 te tek tük yüzde 5:bile degilBu parça 50585
Kolay gelsin bereketli olsunEkli dosyayı görüntüle 37987 Pazar günü çapadan 1 gün sonraki hali dekara 15 kg üre attık.
Bende 5485 ektim tamam farkli tarla ama onda o kadar yok 50585 kadarBu 50.585 ve 50.505 i yan yana ektim bu yil..585 de köse hastaligi yüzde 20 lerde iken 505 te tek tük yüzde 5:bile degil
Vala babam toprak yariliyor diye mutlaka bir çapa yapar.yalniz bu yil kurak geçiyor hem de bizimki turp yeri olduğu icin daha çabuk toprak çatlayip yarildi ve bu yuzden 2.yi yapacak oluyorYani bu sezon icin capa yapmissin anlaminda soyledim . Capa biz yapmiyoruz faydasi var mi sence
İşte bende kurak geçiyor diye diyorum çapa çektikçe tarla havalanip nemi kacmiyor mu ?Vala babam toprak yariliyor diye mutlaka bir çapa yapar.yalniz bu yil kurak geçiyor hem de bizimki turp yeri olduğu icin daha çabuk toprak çatlayip yarildi ve bu yuzden 2.yi yapacak oluyor
Capa çekince hem otlar gider hemde yağmur falan yağarsa en azindan suyunu alır tarla yararı olur ve toprak havalanmis oluyor benceİşte bende kurak geçiyor diye diyorum çapa çektikçe tarla havalanip nemi kacmiyor mu ?
Farkli bir görus tabikide benimde gorusum capanin suyu kaciracagi yondeCapa çekince hem otlar gider hemde yağmur falan yağarsa en azindan suyunu alır tarla yararı olur ve toprak havalanmis oluyor bence
Çunku yagis gorunmuyor uzun bir sureFarkli bir görus tabikide benimde gorusum capanin suyu kaciracagi yonde
Arkadaşlar benim 10 dekar yerde yüzde otuz var ne yapayım bozayımmı bozmaya değermi hastalık ilerlemeye devam edermi
Yaz yağmurları illaki yağacaktir suyu tabana emmesi yararına olur tarlanin [emoji4]Çunku yagis gorunmuyor uzun bir sure
aslında düz mantıkla bakarsak öyle gibi duruyor..ama çapayı nasıl çekeceğin çok önemli..çapa toprağı yüzünden karıştıracak şekilde ve toprağı bitkinin diplerine yığacak şekilde olursa çatlayacak toprağın üzerini kapatıp nemin kaçmasını önlersin..yok eğer derin çekip adeta koca koca kezekler ortaya çıkarırsan tavını nemini o zaman kaçırırsın ki işte o zaman kardan çok zarar sağlar...İşte bende kurak geçiyor diye diyorum çapa çektikçe tarla havalanip nemi kacmiyor mu ?
ekeli ne kadar oldu..çıkanların boyu ne kadar..benimki 15 günlük iken bozmadan üzerinden seyrek şekilde tekrar ektirdim.ölen öldü kalan kaldı..yan tarladakiler bozdu ekti..bozunca tarlanın tavı kaçtı ve onlar çıkmadı.benimlerin hepsi çıktı.sonra da çıkıp hepsi kendini belli edince sıkıntılı yerleri zaman zaman gezerek elle seyrelttim..arada 15 günlük bir boy farkı var ama rahatsız edici değil..istersen böyle de deneyebilirsin....Arkadaşlar benim 10 dekar yerde yüzde otuz var ne yapayım bozayımmı bozmaya değermi hastalık ilerlemeye devam edermi