Arkadaşlar, ben bir konuyu merak ediyorum. Siyez ve benzeri atalık buğday cinslerinden elde edilen unlar şu anda herkesin yediği buğdaydan elde edilenlere göre kat ve kat daha pahalı satılıyor. Peki bu buğdayları ekmeyi neden daha çok insan düşünmüyor?
Karakılçık buğdayı çok sert olduğu için yalnız taş değirmenlerde öğütülebiliyormuş mesela ve orakla biçilmesi gerekiyormuş. Siyezde de böyle durumlar var mı bilmiyorum. Sebebi bu mudur? Pazar bulup satamayız düşüncesi midir? Bu buğdayları doğuda ya da İzmirde Seferihisarda yetiştirenler olduğuna göre neden Konya ovasında yapılamıyor mesela? Mesela Adanada bir hanımefendi bu işi gerçekleştirmiş. Kazancından da memnun. İşçiliği ne kadar fazla olsa da, dekar başına verimi ne kadar düşük de olsa satışından elde edilecek kâr bunları kopmanse etmez mi?
Ben istiyorum iç Anadoluda da bu buğdaylar yetişsin ve nesli tükenmesin. Daha sağlıklı beslenelim. Arz ve talep dengesi oluşsun ve ucuzlasın. Sizin düşünceleriniz nedir?
Karakılçık buğdayı çok sert olduğu için yalnız taş değirmenlerde öğütülebiliyormuş mesela ve orakla biçilmesi gerekiyormuş. Siyezde de böyle durumlar var mı bilmiyorum. Sebebi bu mudur? Pazar bulup satamayız düşüncesi midir? Bu buğdayları doğuda ya da İzmirde Seferihisarda yetiştirenler olduğuna göre neden Konya ovasında yapılamıyor mesela? Mesela Adanada bir hanımefendi bu işi gerçekleştirmiş. Kazancından da memnun. İşçiliği ne kadar fazla olsa da, dekar başına verimi ne kadar düşük de olsa satışından elde edilecek kâr bunları kopmanse etmez mi?
Ben istiyorum iç Anadoluda da bu buğdaylar yetişsin ve nesli tükenmesin. Daha sağlıklı beslenelim. Arz ve talep dengesi oluşsun ve ucuzlasın. Sizin düşünceleriniz nedir?