ATA TOHUMCULUK ''IRIDIUM'' BUĞDAY ÇEŞİDİ

Ynt: ATA TOHUMCULUK ''IRIDIUM'' BUĞDAY ÇEŞİDİ

maşallah.senesi bol olsun Erman bey.
mısır yeri galiba ektiğin tarla,cıkış güzel inaşallah hasatıda bereketi bol olur.

Maşallah abi bereketli olur inşallah, ben de Quality çeşidini ekim dekara 23 kg falan attım, bakalım olacak memlekete gidince bakacağım durumuna

Saolun arkadaşlar... Qality de ata tohumluk un bir çeşidi dekara 900-950 kg alındı bu ondan daha verimliymis ama kalitede Qality daha iyiymiş

abi tohumu tam olarak ne zman ektiniz?bide abi 25 kilo gübre alta fazla değilmi bu yıl böle inş yağışlı devam ederse kaç kilo gübre atmayı planlıyorsun

Bu buğdayı 11 ekimde ektim. üst gübre olarak 20 kg üre 20 kg sülfat 10 kg de 33 luk nitrat düşünüyorum... Evet verdiğim rakamlar sulu tarım. ..

erman hocam dün buğdayları gezmiştim tarlanın birini full ot basmış biz o ota su kangalı deriz o bölgede ekinlerin ucu sararmış ve ekine zarar veriyor çok üzüldüm bu duruma tarlada büyük hiç böyle bişe başıma gelmemişti ne yapabilirim veya böyle devam etse bir şey olurmu yardımcı olursanız sevinirim

Beyler kredi ile 5000 dönüm sulu tarla alacam ne eksem beni kurtatir adana ceyhan 10 Yil kredi 42.000.000 milyon yazarsaniz sevinirim genelde misir ekiliyor

Deniz ilçe tarım yada bir mühendis ile görüş ot un cinsine göre hareket ederler...Reto ana sayfaya konu aç bölgeni su durumunu toprak yapını belirt yorum yazan olur

reto0121 link=topic=77699.msg936199#msg936199 date=1416139343' Alıntı:
Beyler kredi ile 5000 dönüm sulu tarla alacam ne eksem beni kurtatir adana ceyhan 10 Yil kredi 42.000.000 milyon yazarsaniz sevinirim genelde misir ekiliyor

Bence o kadar para kredi alacaksanız burada sormak yerine danışman bir firma ile anlaşın derim. Onlar en iyi şekilde sizi yönlendirirler. 5000 dönüm sulu alan az buz değil...

reto0121 link=topic=77699.msg936275#msg936275 date=1416156013' Alıntı:
Anlatamadım simdi tarlayi satin alacam sorunyok fakat ne eksem beni kurtarir
altın ek o cıkarır bi seferde o kadar parayı :) altınlı buğday suudi Arabistan tohumu :)

Bilgiler icin tesekkurler.
ayni firmanin quality ve adagio cesitlerini eken var mi?
Ozellikle quality nasildir, kac kg gubre kullanılıyor, hic yatma yapti mi? Kardeslenme durumu nasildir?

CropMasteR link=topic=77699.msg977407#msg977407 date=1425300807' Alıntı:
Bilgiler icin tesekkurler.
ayni firmanin quality ve adagio cesitlerini eken var mi?
Ozellikle quality nasildir, kac kg gubre kullanılıyor, hic yatma yapti mi? Kardeslenme durumu nasildir?
quaiıty yatma yapmaz boyu çok kısa Hacı Mehmet Kesikbaş ekti sanırım 900 üzeri verim aldı başak küçük ama tane sayısı fazla kaliteli bir ekmeklik çeşit

quaiıty guzel verım yapıyor ama pıyasası ıyı degıl proteın degerlerı dusuk alternatıf cesıt cok esperıa olabılır konya 2002 benı jokerım renan