1500 1550 TL uygundur hocam hem yaptığın masrafları çıkarmış olursun güzel olur.Bende arpaya 1400 liraya anlaştım.
Buğday birazdaha pahalı olurmuki.En aşşa 1500 gibi.Yemlik olarak değerllendirelecek.Sizce kaça verelim buğdayı.
Tüccaramı sattı.Yoksa hayvancıya filanmı.1500 liradan benim arkadaş 50 dekar arpayi sattı peşin bikacgune bicilcek
1500 olsa iyi olacak.1500 1550 TL uygundur hocam hem yaptığın masrafları çıkarmış olursun güzel olur.
Hayvanci yem yaopcakTüccaramı sattı.Yoksa hayvancıya filanmı.
Tüccar biraz nazlanıyor o fiyata.1400+fatura o fiyata geliyr yine ama 1500 arpa için çok iyi olurdu.Bakalım birazdaha yükseltecez fiyatı.Bu sene bu mal aranıyor.Hayvanci yem yaopcak
Hububat da fark desteği 230 değil 100 lira tonda mazot ve gübre ile 230 oluyor hayvancıya 1500 çok iyi fiyat alıcı varsa vermelisiniz bence cünkü 100 lira fatura desteği için 45-50 lira stopaj kesintisi yapılıyor bakur borcu varsa daha fazlaAbi arpa destegi nasil kiloya gore ise tarim kredinin alimi daha avantajli 230 kurus destek alacak varsayarsak kiloda.Hayvanciya versek destek alabilecekmiyiz.fatura kesmeycegi icin.
Maşallah bereketli olsun çok yüksek verim almışsınBen de 2 gün önce biçtim. 900 kg/da’a yakın verim var. Borsadan bir tüccara bıraktım. Bakalım değerleri ne çıkacak?
Eyvallah sağolasınMaşallah bereketli olsun çok yüksek verim almışsın
MaşAllah bereketli olsun. Hangi tohumu kullandınız gübreleme programı nasıldı mahzuru yoksa öğrenebilirmiyimBen de 2 gün önce biçtim. 900 kg/da’a yakın verim var. Borsadan bir tüccara bıraktım. Bakalım değerleri ne çıkacak?
Sağolasın. Manava 2 sıralı arpa.MaşAllah bereketli olsun. Hangi tohumu kullandınız gübreleme programı nasıldı mahzuru yoksa öğrenebilirmiyim
Toprak analizi yapmısmıydınız tabana çinko sülfatı granül olarak mı 5kg fazla değilmi 20li çinkolu gübreler var %1 marka neydi ve aldıgınız fiyatıSağolasın. Manava 2 sıralı arpa.
Altına 5 kg çinko sülfat
25 kg 20.20.0
Üstüne 15+10=25 kg üre
10 kg 26 nitrat
Kökboğaz ilacı input
Ot ilacı Cutteng
Septoria ilacı Eminent Star
Pas ilacı Opera Max
Böcek-bit ilacı Best Alfa
Sinek ilacı Effore 2 kez
Yaprak gübresi kaishi 100 ml/da
Gübretaş Çinko sülfatın dekar maliyeti 17,5 tl idi. Ama bir kaç sezon gidiyor.Toprak analizi yapmısmıydınız tabana çinko sülfatı granül olarak mı 5kg fazla değilmi 20li çinkolu gübreler var %1 marka neydi ve aldıgınız fiyatı
Size zahmet
O zaman taban gübresiyle (dap) çinko sülfatı ( granül ve tohum gözüne bırakarak ) toprağa 8-10 cm altına gelecek şekilde bırakmak ve arkasından da sadece tohumu 4-5cm e ekmek daha iyi önümüz sezon böyle bi deneme yapayım bakalım nasıl olucak.Gübretaş Çinko sülfatın dekar maliyeti 17,5 tl idi. Ama bir kaç sezon gidiyor.
Çinkolu 20.20’leri ziraatçılar da kullananlar da tavsiye etmiyor. Çinko 20.20’nin içine sonradan ekleme. Gübre homojen değil. Çinko ağır basıyor. Hem çinko önce bitiyor hem de etkileşime girip gübre kovasının dibini çamur yapıyor.
Bildiğim kadarıyla bir zararı olmaz. Çinko diğer mikroelementlerin alımını sağlıyor, yaprak boğumlarını arasını açıyor, yaprağı genişletiyor. Bitkinin beslenmesi için son derece faydalı. Tabii ki her zaman toprak analizi yaptırmak çok daha faydalı. Ben 4 yılda bir(2 buğday sezonunda bir) çinko atmaya çalışırım yerlere.O zaman taban gübresiyle (dap) çinko sülfatı ( granül ve tohum gözüne bırakarak ) toprağa 8-10 cm altına gelecek şekilde bırakmak ve arkasından da sadece tohumu 4-5cm e ekmek daha iyi önümüz sezon böyle bi deneme yapayım bakalım nasıl olucak.
Dekara 5 kg çinkonun fazla olması halinde herhangi bir zararı olurmu daha önce hiç çinko atmadım tarlalara
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için