Arpa'da son durum

24 25 Ekim civarında komşu tarlarımızın hepsi buğday olacağından sadece bizim ki ayçicek olacaktı o yüzden aynı olsun diye anız üstüne arpa ekimi yaptık.Ekim işlemi mibzer ile değil tamamen makina ile serpme olarak gerçekleşti ve üstüne aysan ve tırmık çekildi.Aslında bakarsanız bu sene biraz acemi olarak ektik çünkü biz genelde arpa ekeceğimiz zaman mibzer ile ekeriz bu sene aceleye geldi hem iyi kötü tarlar diğer komşularla denk gelsin diye..Çünkü ayçicek eksek tek tarla buğdaylar biçilince tüm kuşlar bizim çiceğe gelecektiler.
Bugüne kadar yaptıklarımız;

Tabana 25 kg civarında 20 20 0 Çinkolu
10 Dekar yere 20 21 kg civarında tohum gitti
19 Aralık Hammer
21 Aralık 15 kg Üre
26 Ocak 15 kg Üre
28 Şubat 15 kg Üre
12 Mart Kökboğaz Yulaf böcek ilacı
Nisan ayı içerisinde Nitrat ılacak.

SH00Lx.jpg

qzQfEc.jpg

hAD5oJ.jpg
ü

19caWq.jpg

JXoJYZ.jpg

vpAGiv.jpg

hT5Bpx.jpg

0PB6Wr.jpg

24 25 Ekim civarında komşu tarlarımızın hepsi buğday olacağından sadece bizim ki ayçicek olacaktı o yüzden aynı olsun diye anız üstüne arpa ekimi yaptık.Ekim işlemi mibzer ile değil tamamen makina ile serpme olarak gerçekleşti ve üstüne aysan ve tırmık çekildi.Aslında bakarsanız bu sene biraz acemi olarak ektik çünkü biz genelde arpa ekeceğimiz zaman mibzer ile ekeriz bu sene aceleye geldi hem iyi kötü tarlar diğer komşularla denk gelsin diye..Çünkü ayçicek eksek tek tarla buğdaylar biçilince tüm kuşlar bizim çiceğe gelecektiler.

19 Aralık Hammer
21 Aralık 15 kg Üre
26 Ocak 15 kg Üre
28 Şubat 15 kg Üre

SH00Lx.jpg

qzQfEc.jpg

hAD5oJ.jpg
ü

19caWq.jpg

JXoJYZ.jpg

vpAGiv.jpg

hT5Bpx.jpg

0PB6Wr.jpg
MasaAllah bereketli olsun.Bu aya gore fazla buyumus gibi duruyor.Hayirlisiyla bicmek nasip olur insallah.

19 Aralık Hammer
21 Aralık 15 kg Üre
26 Ocak 15 kg Üre
28 Şubat 15 kg Üre

SH00Lx.jpg

qzQfEc.jpg

hAD5oJ.jpg
ü

19caWq.jpg

JXoJYZ.jpg

vpAGiv.jpg

hT5Bpx.jpg

0PB6Wr.jpg
Gübre bana da biraz fazla geldi. Arpa sapı gevrek olur. Umarım yatma yapmaz. Ben de 80 dekar ektim bu yıl.18 kg manava arpa, 25 kg 20-20 gübre, 15+10 kg üre gübreyi korkarak attık.
Bir de yeri gelmişken. Çinkolu 20-20’den randıman alan var mı? Çinko oranı düşük zaten . Ayrıca bu gübrede çinko sonradan eklemeymiş. Homojen dağılım yok. Çinko azot ve fosfordan ağır olduğu için ilk önce o düşüyor toprağa. Dengesiz atılıyor diye düşünüyorum. Ben onun yerine gübretaşın çinko sülfatını kullandım 5kg/da. 3 yılda buğday alabiliyor bu çinkoyu. Ben 4 yılda bir kullanmayı düşünüyorum. Bir buğday bir ayçiçeği ektiğimiz için

Gübre bana da biraz fazla geldi. Arpa sapı gevrek olur. Umarım yatma yapmaz. Ben de 80 dekar ektim bu yıl.18 kg manava arpa, 25 kg 20-20 gübre, 15+10 kg üre gübreyi korkarak attık.
Bir de yeri gelmişken. Çinkolu 20-20’den randıman alan var mı? Çinko oranı düşük zaten . Ayrıca bu gübrede çinko sonradan eklemeymiş. Homojen dağılım yok. Çinko azot ve fosfordan ağır olduğu için ilk önce o düşüyor toprağa. Dengesiz atılıyor diye düşünüyorum. Ben onun yerine gübretaşın çinko sülfatını kullandım 5kg/da. 3 yılda buğday alabiliyor bu çinkoyu. Ben 4 yılda bir kullanmayı düşünüyorum. Bir buğday bir ayçiçeği ektiğimiz için
Yok hocam bildiğin çamur yapıyor mibzerleri tıkadı aldığımıza da alacağımızı da pişman olduk.En güzeli Çinko Sülfat dediğiniz gibi.

• Beğen
Tepkiler: soner2222
Sapa kalkım başlamış sende..Bizde daha çim ama çok yapraklı yatma tehlikesi var.Birdaha serpme ekme ya.Galiba birazda acemisin serpme işinde.Serpme ile ekebilmek gerçekten tecrübhe istyor.Bende ekemem mesala.Bizm burada bir iki kişi var mibzerden daha iyi ekiyor adam.

Sapa kalkım başlamış sende..Bizde daha çim ama çok yapraklı yatma tehlikesi var.Birdaha serpme ekme ya.Galiba birazda acemisin serpme işinde.Serpme ile ekebilmek gerçekten tecrübhe istyor.Bende ekemem mesala.Bizm burada bir iki kişi var mibzerden daha iyi ekiyor adam.
Aceleye geldi hocam anız üstüne olsun diye serpme yaptık yoksa hiç ekmezdik böyle bizde pek beceremiyoruz ama..En iyisi mibzer ile ekim yoksa böyle şeyler olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: özgür
Bereketli olsun
Dabana 15 kg 20.20.0
Üste 15 kg ure
Cok gubre kullqnmışsiniz bence
Ekli dosyayı görüntüle 45903
Cemal sende çok az kullanmışsın bence.Arpa Bu kadar azotla yatmaz ama verimde o kadar olur.Nitrat atmanı öneririm.Sadece üre ile tane dolum döneminde azot bulamazsa 6 sıralı arpanın taneleri ince uzun bişey oluyor kilo yapmıyor.Çok zamandır hep arpa ekerim.Fazla azot yatırır az azotda verim düşer.Arpada bu aozt olayında bir ayar yok malasef.

Cemal sende çok az kullanmışsın bence.Arpa Bu kadar azotla yatmaz ama verimde o kadar olur.Nitrat atmanı öneririm.Sadece üre ile tane dolum döneminde azot bulamazsa 6 sıralı arpanın taneleri ince uzun bişey oluyor kilo yapmıyor.Çok zamandır hep arpa ekerim.Fazla azot yatırır az azotda verim düşer.Arpada bu aozt olayında bir ayar yok malasef.
Yer geçen seneden sebze yeri fazlasi ile gübreli yer

Yaprak uçlarındaki sararmalarin nedeni nedir acaba? Benim arpada da var ve yaprak yanıklığı diyorlar. Fungisit kullanmaya gerek var mı. Ayrıca soğuk zararı olma ihtimali nedir? Ekli dosyayı görüntüle 46640
Buda benin arpa burdada 10 gün önce cok soguk ve don oldu arpanın soguktan etkilenceni sanmıyorum ilac zararı yada hastalık olabilir tahminimce
20200401_150513.jpg

• Beğen
Tepkiler: codegen_06
Yaprak uçlarındaki sararmalarin nedeni nedir acaba? Benim arpada da var ve yaprak yanıklığı diyorlar. Fungisit kullanmaya gerek var mı. Ayrıca soğuk zararı olma ihtimali nedir? Ekli dosyayı görüntüle 46640
Ot ilacı ne zaman attın.Ot ilacı sonrası bu yapraklarda leke oluyor.Nedeni strese giren bitkide bu mantar hastalıkları daha kolay oluşuyor.Arpa zaten bu yaprak leke hastalığına çok hassas.Bence pas ilacı ve amino asit kullan.Kalite pas ilacı dersen ilk seçenek input,diğeri amistar tiro.Ben bu sezon hepsinde amistar tiro kullandım çok memnunum.Dahada ilerleyebilir mutlaka pas ilacı atmalısın.

• Beğen
Tepkiler: codegen_06