Arkadaslar merhaba ot ilacı ve yaprak gübresi attım üzerinden bir hafta geçti. Arpanin zayıf topraklı olan yerlerde alt yaprakları sararmış sizce nedendir? Tecrübesi yada bilgisi olanlar varsa yardımcı olursa sevinirim
Fitotoksititesi ye bildiğiniz bisey var mi acaba ?Büyük ihtimal herbisit fitotoksititesi.Kökleride kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Ot ilaci olarak hangisini attin ve yaprak gübresi hangisini attınArkadaslar merhaba ot ilacı ve yaprak gübresi attım üzerinden bir hafta geçti. Arpanin zayıf topraklı olan yerlerde alt yaprakları sararmış sizce nedendir? Tecrübesi yada bilgisi olanlar varsa yardımcı olursa sevinirim
10 güne ikinci yaprak gübresini uygulayacağım acaba bu kendi kendine atar mı sarılığıBüyük ihtimal herbisit fitotoksititesi.Kökleride kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
25 gün oldu neredeyse 10 gün önce de yaprak gübresi kullandım. Gece gündüz dediğiniz gibi sicaklik farkı vardi. Sürekli rüzgar var genelde karışık havalar. Teşekkürler bilginiz içinArpada olur böyle sararmalar.Gece gündüz sıcaklık farkı soğuk tan filan olur.Dert edilecek bir durum yok.Gübreyi ne zaman verdin en son.Çok yağıştanda olur.
Teşekkürler. Zaten sararmalar genel olarak toprağın zayıf kısmında var. Bulaşıcıdır belki diye sormak istedimPasla alakasi yok soğuk zararı bu korkulacak bisey yok
Gübretaş in uan 32 + Gübretaş in aminoasit ilacını kullanmayı düşünüyorum nasıl olur sizce? Yeterli gelir miSoğuk zararı yaprak ucunda olur.Buğdayda da arpada da zayıf arazilerde herbisit sonrası bu durum yaşanır.Yağışlar yeterli olursa kendiliğinden bu durumu atabilir.Yapraktan kaliteli combi+aminoasit+fosfor karışımı süreci daha da hızlandırır.
Arpa için aşağıda yazacağım hepsi gübretaşın olan gübreler sen ve ayrıca corvette ot ilaci sipariş verdim.Soğuk zararı yaprak ucunda olur.Buğdayda da arpada da zayıf arazilerde herbisit sonrası bu durum yaşanır.Yağışlar yeterli olursa kendiliğinden bu durumu atabilir.Yapraktan kaliteli combi+aminoasit+fosfor karışımı süreci daha da hızlandırır.