Tabikide Sizin düşünceleriniz ve tecrübelerinizle adım adım ilerliyecegim ama önce şu çks yi çözmem lazımAbi bu fikrin hakkındaki görüşlerimi belirtebilir miyim?
1 torpilin olcak.burda adam dana projesi yaptı karısının üzerine çelikel bağımsız silaj mak.new holland geniş ağız birde yem karma aldı 6 m³ tabiii torpille torpili yaptıran silaj makinesini yarı fiyatına alacakmış bu da vermemiş kahvedee bir küfürler bir küfürlerPresedürler nelerdir abi biliyomusun?
Ahahasssss[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] bizde malesef torpil işi yemez abi bize öyle bi abilik yapacak adam yok1 torpilin olcak.burda adam dana projesi yaptı karısının üzerine çelikel bağımsız silaj mak.new holland geniş ağız birde yem karma aldı 6 m³ tabiii torpille torpili yaptıran silaj makinesini yarı fiyatına alacakmış bu da vermemiş kahvedee bir küfürler bir küfürler
Abi besilik hayvan gayet pahalı. Kurban isi de zor hesapladım malı kurbanda satamazsan zarar ediyon. Sen gel buzağı üretim isi yap.Tabikide Sizin düşünceleriniz ve tecrübelerinizle adım adım ilerliyecegim ama önce şu çks yi çözmem lazım
Aynen abi torpilde olsa biseylere sahip olmak güzel ama bizim öyle destek olacak insanlarımiz yok bizim burda herkez birbirinin kuyusunu kazıyor yau[emoji2]Referans.yani.. torpilin resmiyete dökülmüş haali.
Evet oda mantıklı. Geçen sene Antalya ya tatile gittim. Otelde kaldık 20 gün. Otelin sahibi arkadaşımın arkadaşının eşinin oteli. Hiç sıkılmadan 2 hafta et yedim. Bi gün yine akşam yemeğinde garsona sordum oda sakaryalı çıktı oturduk muhabeet ettik.Abi besilik hayvan gayet pahalı. Kurban isi de zor hesapladım malı kurbanda satamazsan zarar ediyon. Sen gel buzağı üretim isi yap.
Oncelikle proje guzel ancak cok maliyetli. Baslangic icin iyi bir fikir oldugunu söylemem baslarken çadır vs kullan betonarma ahıra devamında kazandikca gecersin abi.
Buzagi uretim isinde kastım şu:
Montofon ırkı karstan ardahandan şarkışladan düve topla etci ırk tohumla. Senelik 2000 tlyi gecmeyecek sekilde besle. Asla buzagı öldürme. Buzagıya anasını emdir çok diri buzağı olur. Max 3000 tl ye besi materyali elde et. 6000 tl ye havada kaparlar. Ama besi isi hep kâr degil zarar isi cok oluyor
O da yazık bee hayvana yeni buzağı kesilirmi[emoji22]Evet oda mantıklı. Geçen sene Antalya ya tatile gittim. Otelde kaldık 20 gün. Otelin sahibi arkadaşımın arkadaşının eşinin oteli. Hiç sıkılmadan 2 hafta et yedim. Bi gün yine akşam yemeğinde garsona sordum oda sakaryalı çıktı oturduk muhabeet ettik.
Simdi söylediklerime inanmayacaksın sordum kardeş bu et neden bu kadar lezzetli?
Bana kesilen etlerin daha yeni doğan bızalara ait olduğunu söyledi. Yani
Hayvan bızağı doğurduğu an hayvanı kesiyorlar ve etini sarapla çiğ kızartılmış yani tam pişmemiş şekilde tüketiyorlar dedi. Hayvanın kasları sıkı değil etleri yumuşak sakız gibi et. Ve o etin kilosu 800 tl imiş.
Burda 2 lira civarı hisseler. 220 kilo danaları 11 12 liraya kestiler. Haklisın oda mantıklı iş. 2 tane damızlık 15 tane inek iş görür dimi?O da yazık bee hayvana yeni buzağı kesilirmi[emoji22]
Valla abi durum böyle. Kaba yem üretimin varsa bu isi yaparsın. Cunku kolay kolay batmayacagin bir is. Kurbanliha 6 bine hayvan alir 2 harcarsin kurban hayvanı cok buyumez 300 kg karkas zor gelir o da kurban sonrası diye ölü fiyata kesilir zarat bile edersin kurban isi sakat besi isi de hep sakat aha dolar yükseldi ithal besici öldü sen kendi dananı üret ister besiye cek kazancına kazanc kat ister 6 aylık sat karar senin
Abi 220 kilo dana 6-7 liraya kesilir sen hesabını 11 liraya göre yaparsin satamazsan direk zarar.Burda 2 lira civarı hisseler. 220 kilo danaları 11 12 liraya kestiler. Haklisın oda mantıklı iş. 2 tane damızlık 15 tane inek iş görür dimi?
2 tane simental danam vardı kandemir biri 258 biri 290 kilo geldi 1700 lira hisse yaptık 12 bin lira civarı para aldık Tanesinden. Kaba yem kolay talaş balyası ot yulaf slaj gibi kaba yemi temin ederim. Sıkıntı olan besi yemi süt yemi bızağı büyütme bızagı gelistirme Besi büyütme besi geliştirme vs bu yorarAbi 220 kilo dana 6-7 liraya kesilir sen hesabını 11 liraya göre yaparsin satamazsan direk zarar.
Abi baslangic sayısı senin maddiyatına bağlı tüm parayı ahıra inege yatirip da sonra yem parası bulamamazlık etme yeter ölcü bu olsun[emoji16]
Abi onun hammaddelerini bul formulu kolay kendin yaparsın2 tane simental danam vardı kandemir biri 258 biri 290 kilo geldi 1700 lira hisse yaptık 12 bin lira civarı para aldık Tanesinden. Kaba yem kolay talaş balyası ot yulaf slaj gibi kaba yemi temin ederim. Sıkıntı olan besi yemi süt yemi bızağı büyütme bızagı gelistirme Besi büyütme besi geliştirme vs bu yorar
Gecen gün yem karma makinası fabrikasına gittik markasıni unuttum ama sakarya adapazarında new holland fabrikasının karşısında. Fabrikada bi makina var. Hammaddeyi atıyosun kırıp yem yapıyor. Ne atarsan at kepek gibi çıkartıyor. Tankın kapasitesi 50 kg ymiş. Eğer projem olursa hammaddeyi temin edebilirsem kendi yemimi kendim yaparım inşallahAbi onun hammaddelerini bul formulu kolay kendin yaparsın
Abi kırma verme o iyi değil. Kırma yap formulu karistir sonra pelet makinasina at kırma hayvan icin iyi degilGecen gün yem karma makinası fabrikasına gittik markasıni unuttum ama sakarya adapazarında new holland fabrikasının karşısında. Fabrikada bi makina var. Hammaddeyi atıyosun kırıp yem yapıyor. Ne atarsan at kepek gibi çıkartıyor. Tankın kapasitesi 50 kg ymiş. Eğer projem olursa hammaddeyi temin edebilirsem kendi yemimi kendim yaparım inşallah
Ben 41 yaşındayım, babam rahmetli 4 sene önce kanserden vefat etti. Bazı şeylerin kıymetini kaybedince anlıyorsun. Benim 17 yaşında oğlum var. Ben babamla nasıl ters düştüm ise o da benim le ters, ben babamın haklı olduğunu şimdi anlıyorum (istisnalar kaideyi bozmaz), onlar kazandıklarını kaybetme korkusundan temkinli davranırlar. İdare etmek lazım. Sevdiğin işi yapacaksan durma yap. Akıllı düşünene kadar deli çaydan geçermiş[emoji1]Akifim Ailevi sorunlar değilde genellikle iş konusunda anlasamıyoruz. İşler dısında hicbir problem yok ama söz konusu makinaların bakımı onarımı Yada yeni makina alacağımız zaman benim tavsiyelerimi hiç göz önünde bulundurmuyor. İşleri bana yaptırıyor her işi gönül rahatlığıyla yaptırıyor Güveniyor sağolsun. Ama azda olsa önerilerimi göz önünde bulundursa herşey süper olacak. Ben babamdan ayrılacam demiyorum hatta aksine babamla iş yapmak istiyorum Allah Anamızı Babamızı Başımızdan Eksik Etmesin.. Ben babama en fazla 500 metre uzakta güzel bi işletme kurmak niyetindeyim. Babamla bağlarımı hiç bizamn koparmam hem babam hemde onun tecrübeleri lazım. Daha geçen gün takmıs tr5 115 comonrail nh alacam diye zor ikna ettim almayalım diye Birazda sinirli benim peder. Üzerine gidince hemen tepesi atıyor