Arkadaslar Üniversal 650M mi Yoksa Ford 6610mu Çeker Çekiştirmeyi Dusunuyoruz

Ynt: Arkadaslar Üniversal 650M mi Yoksa Ford 6610mu Çeker Çekiştirmeyi Dusunuyoruz

fatih69 link=topic=35186.msg321552#msg321552 date=1294392316' Alıntı:
fordu hiç bir traktör çekemezzz )))

doğru diyon çekemez ama bazı arkadaşlar çeker diyo

Ynt: Arkadaslar Üniversal 650M mi Yoksa Ford 6610mu Çeker Çekiştirmeyi Dusunuyoruz

evet fordu hiçbir traktör çekemez çünkü onu allah yarattı......

yav bırakın hele ne çekemiyecek bi gün ortadan bölerler onuda kafanızı yormayın siz

BASAYEV link=topic=35186.msg322218#msg322218 date=1294515193' Alıntı:
yav bırakın hele ne çekemiyecek bi gün ortadan bölerler onuda kafanızı yormayın siz
bölünme konusunda hem fikir degilim ama traktorlerin esit klasmanda karsılastırılmaları daha güzel olur bence beygir gücü ve agrlıklar esitlenp cekiştrildiğinde iş difransiyel ve sürücüye kalıyor fordun difransiyeli kuvvetlidir sanzuman hantal ve motor düşük devirde yüksek güç üretir ve makinanın dilinden anlayan bi söförde olursa rahat ol ford bu bölünme falan olmaz biz bölemedik daha türk yapısını 27 yıldır yapmadıgı kalmadı takılmadıgı motorda kalmadı (kendi emsalinde) orj amerikanını düşünemiyorum (herkesin motoru kendine güzel ben suana kadar sürdüğüm motorlarda ford gibi asılgan ve güçlüsünü görmedim taraf tutmaya gerek yok her motor ceker her motor yürür ama ford bi baskadır benim gözümde gün ola satılsa bile yine en kralı kalacak gözümde) saygılar.. :S

cocukluğumdan beri ford kullanıcılarının fanatikliğine hayran kalmışımdır.bizde genelde traktörü patoza koşarlar,birde çeltik ekimine filan. eskiden çok çeltik ekilirdi,biçer fazla yoktu ve tercih edilmezdi amerikan malı patozlarla çalışırdık.(az da olsa yine çalışılıyor).ağırlıkla bmc,ford,ferguson koşulurdu.bmc arıza motorudur.düzgün hiç bir şeyi yoktur ömür törpüsüdür....ford la ferguson rekabet halindeydi.ford kullanıcıları çok iddialı olurlardı ancak şimdi hepsi fergusoncu oldu.son yıllarda yeni motorlar çıksada çoğunluk mf koşar.aradaki farkları söyleyeyim.fordun yakıtı çoktur,mazotu yakmadan eksozdan atar.çabuk hararet yapar.cok ağır olduğu için çeltik tarlasının tabanını bozar, biçim zamanı tarlaya girmeye korkarsınız çünkü tarla çok batar.mf nin 1.vitesi fordun 1 inden, 2si fordun2.sinden hızlıdır çiftte fark atar.ford geri vites çok seridir geri zorlamaz....daha çok örnek verebilirim.kuyruk mili ve motor torku gibi...evet ford sağlam motordur ama sadece bu kadar....

fatih55600 link=topic=35186.msg323184#msg323184 date=1294691691' Alıntı:
cocukluğumdan beri ford kullanıcılarının fanatikliğine hayran kalmışımdır.bizde genelde traktörü patoza koşarlar,birde çeltik ekimine filan. eskiden çok çeltik ekilirdi,biçer fazla yoktu ve tercih edilmezdi amerikan malı patozlarla çalışırdık.(az da olsa yine çalışılıyor).ağırlıkla bmc,ford,ferguson koşulurdu.bmc arıza motorudur.düzgün hiç bir şeyi yoktur ömür törpüsüdür....ford la ferguson rekabet halindeydi.ford kullanıcıları çok iddialı olurlardı ancak şimdi hepsi fergusoncu oldu.son yıllarda yeni motorlar çıksada çoğunluk mf koşar.aradaki farkları söyleyeyim.fordun yakıtı çoktur,mazotu yakmadan eksozdan atar.çabuk hararet yapar.cok ağır olduğu için çeltik tarlasının tabanını bozar, biçim zamanı tarlaya girmeye korkarsınız çünkü tarla çok batar.mf nin 1.vitesi fordun 1 inden, 2si fordun2.sinden hızlıdır çiftte fark atar.ford geri vites çok seridir geri zorlamaz....daha çok örnek verebilirim.kuyruk mili ve motor torku gibi...evet ford sağlam motordur ama sadece bu kadar....
vites seriliği 3000 likler için gecerli değil bence mf ufak camurda saplanır kalır fordlar götü yere degene kadar zorlar kuyruk milinde 3610 la emsali 255 yarısamaz ratavatorde fark acar(daha kumlu yapar) fordun hararet yaptığını ilk kez sizden duyuyorum mf daha cabuk harareti yükselir forda göre (senin dediğin fordda radyetorda sorun olabilir) motor gücü hacim ve tork olarak ford motorunu dünyaya kanıtlamıştır mf daha kendi motorunu üretip kullanmadı... 285 s nin kesilerek cıktıgı rampayı 6600 kesilmeden rampada gaz yiyerek cıkıyor...( makinaları modellerine göre kıyaslarsak fordun saglamlığı ve kalitesi daha cok ön plana cıkar ... anlş-*s

çekişmede bana göre agırlık lastiklerin yeri kavraması birde sürücü önemli

halil_alpy_37 link=topic=35186.msg324024#msg324024 date=1294937135' Alıntı:
vites seriliği 3000 likler için gecerli değil bence mf ufak camurda saplanır kalır fordlar götü yere degene kadar zorlar kuyruk milinde 3610 la emsali 255 yarısamaz ratavatorde fark acar(daha kumlu yapar) fordun hararet yaptığını ilk kez sizden duyuyorum mf daha cabuk harareti yükselir forda göre (senin dediğin fordda radyetorda sorun olabilir) motor gücü hacim ve tork olarak ford motorunu dünyaya kanıtlamıştır mf daha kendi motorunu üretip kullanmadı... 285 s nin kesilerek cıktıgı rampayı 6600 kesilmeden rampada gaz yiyerek cıkıyor...( makinaları modellerine göre kıyaslarsak fordun saglamlığı ve kalitesi daha cok ön plana cıkar ... anlş-*s

Hemşerim kaç tane yorumunu okudum bir şey merak ediyorum,bu Fordun hiç mi kötü yönü yok ya?Ne motormuş mübarek her girdiğin konuda Ford şöyle Ford böyle,Fendti Claası olan senin kadar motorunu övmüyor,kaldıki övmeyede ihtiyaçları da yok,

Şu methettiğin 3600 ' ü biz taşköprüde sabah çalıştırana kadar canımız çıkıyordu,masseylerde hiç öyle bir sıkıntımız yoktu.Onun dışında frenleride iyi değildi,bu arada sürekli bakım-tamir gören bir motordu.Mazotu az değildi,çekişi azdı.En sonunda sattık 277G aldık kurtulduk.Elde bir de 135 var emektar,desen 135 mi 3610 mu tabiki 135 derim,çünkü en azından çalışıp tarlaya giriyor.

Mriyantonov link=topic=35186.msg325039#msg325039 date=1295128453' Alıntı:
Hemşerim kaç tane yorumunu okudum bir şey merak ediyorum,bu Fordun hiç mi kötü yönü yok ya?Ne motormuş mübarek her girdiğin konuda Ford şöyle Ford böyle,Fendti Claası olan senin kadar motorunu övmüyor,kaldıki övmeyede ihtiyaçları da yok,

Şu methettiğin 3600 ' ü biz taşköprüde sabah çalıştırana kadar canımız çıkıyordu,masseylerde hiç öyle bir sıkıntımız yoktu.Onun dışında frenleride iyi değildi,bu arada sürekli bakım-tamir gören bir motordu.Mazotu az değildi,çekişi azdı.En sonunda sattık 277G aldık kurtulduk.Elde bir de 135 var emektar,desen 135 mi 3610 mu tabiki 135 derim,çünkü en azından çalışıp tarlaya giriyor.
evet ford kışları çok zor çalışıyo diyorlar bizim köyde 3 tane 5000 1 tane 3600 vardı onlarda öyle derdi halil doğrumu

Mriyantonov link=topic=35186.msg325039#msg325039 date=1295128453' Alıntı:

kardeşim bende de 3610 var kışın jd lerin calışmadıgında mflern tk bile demediği soğuklarda biz bu motoru calıştrıyodk tek su olursa calışmaz pompada mozot donunca calışmaz bizim kışın hiçbir sikayetimiz yk motordan tek kötü tarafı ön dingili frenler konusunda anlamayan kişiye yaptırırsanız tutmaz milyar versen gene tutmaz frenler konusunda ustadan ustaya parcadan parcaya fark var sen gidip ucuz parca alırsan tabi tutmaz ewt ön takımı tamir isteyen bi motor 3600 yakıt konusunda 3000 serisinde yakıtı en fazla olan motor 3600dür 3610 daha güçlü olmasına rahmen daga az yakıyo.. sen al 135 ini basa basa kullan ufak bi zorlamada basar patanajı cekmez 3610 la arada 11 beygir güç ve agrlık farkı var herkesin malı kendine burda ne 255 i ne 240 ı nede baska emsali gelemiyo ciftte yanına gidemiyo yolda 3610 gibi yetmiyo ciğeri rampada ... hemserim bende kastamonuluyum tasköprüde de 175 mfler ünlüdür o tercih meselesi ama forda camur atıp kötülemek senin malını üstün cıkarmaya calışmak olmaz sonuçta ekmegimizi bunlarla kazanıyoruz bize göre mf ii olsaydı mf kullanıyo olurduk hatta elimizden de gecti mf bizim işimize bu daha iyi yarıyo ... her malın ayrı bi yeri var fordlar mozotu yakar yükün anasını beller mfler az yakar tarlada iyi kacar fiatlar camur düşmanıdır köpek gibi ceker camurda ... burdaki mesele kullanım meselesi her malın yeri ayrı ben suna sinir oldum bu ford denen makinanın hiç mi ii tarafı yok hiç mi celimi gücünü görmemezlikten geliyosnz önceki yorumlarda hep assalamşsnz fazla lafa gerek yok herkes tanır makinasınını... bu arada sıfır sayılabilecek 277 g calışmayacakta 84 model fordun mu calışmasını bekliyosnz birazdaha pozitif bakın olaylara neyle neyi kıyasladıgınıza bi bakın önce .. saygılar...
Bestepeli58 link=topic=35186.msg325041#msg325041 date=1295128713' Alıntı:
evet ford kışları çok zor çalışıyo diyorlar bizim köyde 3 tane 5000 1 tane 3600 vardı onlarda öyle derdi halil doğrumu
bizde öyle bi sıkıntı yok kışın motor ısıtıcısını acıp 1 dk bekle sonra bas marsa tren gibi calışırsana ...

halil_alpy_37 link=topic=35186.msg325489#msg325489 date=1295255743' Alıntı:
kardeşim bende de 3610 var kışın jd lerin calışmadıgında mflern tk bile demediği soğuklarda biz bu motoru calıştrıyodk tek su olursa calışmaz pompada mozot donunca calışmaz bizim kışın hiçbir sikayetimiz yk motordan tek kötü tarafı ön dingili frenler konusunda anlamayan kişiye yaptırırsanız tutmaz milyar versen gene tutmaz frenler konusunda ustadan ustaya parcadan parcaya fark var sen gidip ucuz parca alırsan tabi tutmaz ewt ön takımı tamir isteyen bi motor 3600 yakıt konusunda 3000 serisinde yakıtı en fazla olan motor 3600dür 3610 daha güçlü olmasına rahmen daga az yakıyo.. sen al 135 ini basa basa kullan ufak bi zorlamada basar patanajı cekmez 3610 la arada 11 beygir güç ve agrlık farkı var herkesin malı kendine burda ne 255 i ne 240 ı nede baska emsali gelemiyo ciftte yanına gidemiyo yolda 3610 gibi yetmiyo ciğeri rampada ... hemserim bende kastamonuluyum tasköprüde de 175 mfler ünlüdür o tercih meselesi ama forda camur atıp kötülemek senin malını üstün cıkarmaya calışmak olmaz sonuçta ekmegimizi bunlarla kazanıyoruz bize göre mf ii olsaydı mf kullanıyo olurduk hatta elimizden de gecti mf bizim işimize bu daha iyi yarıyo ... her malın ayrı bi yeri var fordlar mozotu yakar yükün anasını beller mfler az yakar tarlada iyi kacar fiatlar camur düşmanıdır köpek gibi ceker camurda ... burdaki mesele kullanım meselesi her malın yeri ayrı ben suna sinir oldum bu ford denen makinanın hiç mi ii tarafı yok hiç mi celimi gücünü görmemezlikten geliyosnz önceki yorumlarda hep assalamşsnz fazla lafa gerek yok herkes tanır makinasınını... bu arada sıfır sayılabilecek 277 g calışmayacakta 84 model fordun mu calışmasını bekliyosnz birazdaha pozitif bakın olaylara neyle neyi kıyasladıgınıza bi bakın önce .. saygılar... bizde öyle bi sıkıntı yok kışın motor ısıtıcısını acıp 1 dk bekle sonra bas marsa tren gibi calışırsana ...

Sevgili kardeşim benim kimsenin motoruna b.k attığım filan yok,sadece bu kadar da abrtmayın diyorum,bizim kullandığımız 3610 idi ve senin anlattığın gibi değildi.MF ' ymiş fordmuş umrumda bile değil,hangisi işimi görüyorsa ona binerim,ben fordun ya da mfnin sahibi değilim sonuçta.Ama gelgelelim öyle bir anlatıyorsunuzki fent bile fordun yanında 0 kaldı.

Mriyantonov link=topic=35186.msg325547#msg325547 date=1295270405' Alıntı:
Sevgili kardeşim benim kimsenin motoruna b.k attığım filan yok,sadece bu kadar da abrtmayın diyorum,bizim kullandığımız 3610 idi ve senin anlattığın gibi değildi.MF ' ymiş fordmuş umrumda bile değil,hangisi işimi görüyorsa ona binerim,ben fordun ya da mfnin sahibi değilim sonuçta.Ama gelgelelim öyle bir anlatıyorsunuzki fent bile fordun yanında 0 kaldı.
Sen öyle anlıyorsun bak seninde kanına dokunuyor degilmi benim mf yada ford umrumdamı?? Sende önceki yorumunda aynen böyle anlatmıstın Fendt 0 kalmıştı MF nin yanın da ... BU .... BİLMEM NAAPTĞIM MAKİNASI BU KADAR MI YANİ BENM SİNİR OLDUGUM SEY BU... Bak kardesim bizde 84 model büyük motor 3610(55hp) var baklava gövdeli ne freninden nede baska biyerinden sikayetciyim oldum olası bizde ve senin anlattıgın gibi bi sıkıntımız olmadı hiç neden mi.. USTAMIZ aile dostumuz sayılır ve adam hakkını alıyor ve frenleri baskı balatıya göre süper ama bakımsız olan makinada frende tutmaz cekişte olmaz bizde bakımını herseyini tam yapıyoruz ki sorun olmuyo bu traktorde tek eksik hidrolik direksiyon ve 2 ile 3 vites aralıgının cok olması hızı biraz daha arttrılabilse sürat dişlisi vs ile o zaman tam takır olacak (bu hali ile de süper hızlı 70 km yapıyor tüm özellikleri ile(mozot vanası ve pompa acık+ hava filtresi sökük) ve yakıtı da az 48 hp fiat 480 den az yakıyo .. ama siz gidip 135 le fala kıyaslarsanız cok yakar.....

halil_alpy_37 link=topic=35186.msg325552#msg325552 date=1295271584' Alıntı:
Sen öyle anlıyorsun bak seninde kanına dokunuyor degilmi benim mf yada ford umrumdamı?? Sende önceki yorumunda aynen böyle anlatmıstın Fendt 0 kalmıştı MF nin yanın da ... BU .... BİLMEM NAAPTĞIM MAKİNASI BU KADAR MI YANİ BENM SİNİR OLDUGUM SEY BU... Bak kardesim bizde 84 model büyük motor 3610(55hp) var baklava gövdeli ne freninden nede baska biyerinden sikayetciyim oldum olası bizde ve senin anlattıgın gibi bi sıkıntımız olmadı hiç neden mi.. USTAMIZ aile dostumuz sayılır ve adam hakkını alıyor ve frenleri baskı balatıya göre süper ama bakımsız olan makinada frende tutmaz cekişte olmaz bizde bakımını herseyini tam yapıyoruz ki sorun olmuyo bu traktorde tek eksik hidrolik direksiyon ve 2 ile 3 vites aralıgının cok olması hızı biraz daha arttrılabilse sürat dişlisi vs ile o zaman tam takır olacak (bu hali ile de süper hızlı 70 km yapıyor tüm özellikleri ile(mozot vanası ve pompa acık+ hava filtresi sökük) ve yakıtı da az 48 hp fiat 480 den az yakıyo .. ama siz gidip 135 le fala kıyaslarsanız cok yakar.....

70 yaptığına emin misin orjinal şanzımanla?Kaç devir çevirecekki bu motor 70 yapıyor orjinal şanzımanla?

tabikide ford çeker üniversalin yerine enter olsaydı neyse ama ford çeker..

yapmayın arkadaslar ya ne 70 i....Kullanmasak gormesek ınanma egılımınde olucaz....O motor 70 yapsın zor tutarsın yolda onu zaptedemezsın ztn dıreksyon olayı cok zayıf onların son gazda...

Mriyantonov link=topic=35186.msg325904#msg325904 date=1295340120' Alıntı:
70 yaptığına emin misin orjinal şanzımanla?Kaç devir çevirecekki bu motor 70 yapıyor orjinal şanzımanla?
taksinin hız göstergesi yanlış mı ?? :S

BASAYEV link=topic=35186.msg322218#msg322218 date=1294515193' Alıntı:

sizin orayı bilmiyomda bizim burda üniversal alan şanssız insan ford alan kral olur çünkü üniversal hep abartılıyo ama çekmeye gelince sürükleniyo

ford39 link=topic=35186.msg327653#msg327653 date=1295718711' Alıntı:
sizin orayı bilmiyomda bizim burda üniversal alan şanssız insan ford alan kral olur çünkü üniversal hep abartılıyo ama çekmeye gelince sürükleniyo
Ya tamam bi dk sus ta dinle köye gidince ilk işim 650 nin fotolarını çrkip sana göstermek olacak. Diferansiyeli bir gör bu dozermi diyecen ağzın açık kalacak Tl100A halt etmiş büyüklükte şanzımanı bir gör ona harcanan demirlerden 3 tane 135 çıkar

sakin gençler sakin... :D,tartışmaların tadını b0zmadan tartışalım ,paylaşalım fikirlerimizi, anlş-*s