Arkadaşlar bizim kapalı sistem ahır var fazlada büyük değil bizim ahıra gelen su donmuş şuan su yok ısıtmaya donu açmaya çalışıyoruz sma pek fayda etmiyor bununla ilgili yaptığınız önereceğiniz birşey varmı ?
Geçmiş olsun. Demir boruyu tek faz elektrikle (+ kutupla) açabilirsiniz. Yalnız boru plastikse iş değişir o zaman. Biraz zahmetli oluyor ama benim denediğim bir yöntem oldu: Eski tip düdüklü tencerenin buhar çıkış yerine ince terazi hortumu takın. Ben 6 metre kullanmıştım. Musluğu çıkarıp o hortumu borunun içinden geçirin. Piknik tüpüyle su dolu tencereyi ısıttıkça çıkan buharla yavaş yavaş boruyu ilerletin. Buharın sıcaklığıyla inşallah maksat hasıl olacaktır.Arkadaşlar bizim kapalı sistem ahır var fazlada büyük değil bizim ahıra gelen su donmuş şuan su yok ısıtmaya donu açmaya çalışıyoruz sma pek fayda etmiyor bununla ilgili yaptığınız önereceğiniz bir şey varmı ?
Şu an yapabileceğin fazla bir şey olmasa da ısıtıp açabilirsin daha sonrası için boruları daha fazla sarıp izole edebilirsin toprak altında ise daha derine gömebilirsin
Birde çok az çeşmeyi açık bırakırsan donmaya karşı tedbir olur
Bizde fazla don olmasa da hayvancılıkta kışın hepimizin korkulu rüyası suların su pompalarının boruların donması , hatta sağım sistemlerinin diğer sistemlerin donması da çok sıkıntı
borularınız demir ise kaynak makinası ile ark yaptırabilirisiniz sistem açılınca mutlaka gece biraz açık bırakılmalı
borular demirse elektrik verebilirsin. musluğu ağzı yukarı gelecek şekilde çevirip; antifriz, tuzruhu, lavabo açıcı dökebilirsin. elektrik düşük voltajlı olmalı kaynak makinesi olabilir yada elektrik düşürücü. tecrübeyle sabittir. illaki açılacaktır. kars şu anda -21 ama kimsenin suyu donmuyor. az açık bırakırsan birşey olmaz.
Geçmiş olsun. Demir boruyu tek faz elektrikle (+ kutupla) açabilirsiniz. Yalnız boru plastikse iş değişir o zaman. Biraz zahmetli oluyor ama benim denediğim bir yöntem oldu: Eski tip düdüklü tencerenin buhar çıkış yerine ince terazi hortumu takın. Ben 6 metre kullanmıştım. Musluğu çıkarıp o hortumu borunun içinden geçirin. Piknik tüpüyle su dolu tencereyi ısıttıkça çıkan buharla yavaş yavaş boruyu ilerletin. Buharın sıcaklığıyla inşallah maksat hasıl olacaktır.