Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Ben Reygrass otu ektim hasadı için kullanacağım. Kullandığınız makina otu kaç cm e parçalıyor silaj yapınca bozulma oluyormu peki
Benim korktuğum nokta şu dikili otu biçip silaj çukuruna bastığımızda kuru maddesi düşük olduğu için bozulma meydana gelir mi. Bunu önlemek için tamburla biçip bir miktar soldurup daha sonra yerden alıp silaj çukuruna basmak. Kuru madde yükselirse bozulma olmaz diye tahmin ediyorum. Sizin yaptığınız silajda bozulmalar oluyormu İsmail abi
Heppimizden Allah razi olsunÇok teşekkür ederim abi Allah razı olsun
kalkarsan olmaz yerde 4 5 gun soldurman lazim sonra silaj olurryegrass otunu direkt yapmaya
Benim korktuğum nokta şu dikili otu biçip silaj çukuruna bastığımızda kuru maddesi düşük olduğu için bozulma meydana gelir mi. Bunu önlemek için tamburla biçip bir miktar soldurup daha sonra yerden alıp silaj çukuruna basmak. Kuru madde yükselirse bozulma olmaz diye tahmin ediyorum. Sizin yaptığınız silajda bozulmalar oluyormu İsmail abi
Ot slajlarında önemli olan kuru maddeyi yakalamaktır
Ekilen otlarda karışım olarak nişasta kaynağı varsa buğday arpa taneleri olgunlaşma olduysa yapılan slajda bozulma azalır bu taneler maya görevi görür eğer yoksa ot gruplarında canlı bakteri uygulaması şarttır
Hem tane yok hem bakteri yok soldurma yok o zaman yapılan slaj kararıyor
Ben ryegrass slajını 3 gün soldurup Streçleme yaptım bakterili sonuç mükemmel oldu
Ama soldurmadan havuza basınca sonuç ne olur bilemem denemek gerek risk alınırmı bütün senenin emeğini çöpe atmakta var tercih sizin
Eğer sizin yerinizde olup mecbur kalırsam %40 soldurup havuza öyle atardım çok iyi sıkıştırmak ve kapatmak kaydıyla
Ama bu işin en iyisi kombine paketlemelerdir
Bizim burada kombine makine yok. Sadece tambur ve paket makinası var. O yüzden oy silajı makinası almayı düşünüyorum. Oda otu tamburla biçip soldurunca parçaları büyük kıyıyormus kararsız kaldım
Yukardaki makina klasik ot slajı makinelerine göre farklı görünüyor İsmail abi. Fazladan helezonlu gibi. Bunu Türkiye'de üreten firmalar var mıdır acaba?Bazilari soldurmadan yapiyor videolarda , bazıları solduruyor.
https://youtu.be/SkwuE06xnbs
https://youtu.be/BfFr3Qob3qk
Fotodaki makinenin başka markasını kullandim
165 tanburlunun bictigini alir daha büyük bicme makinesini alamaz belki denemedim
Fotodaki tip makineler bicilmis otu alirken fazla parçalama yapamaz
Biçilmiş olunca alir henen atar bacadan
Ama bicilmemis olsa ot daha iyi parçalar
Sira bağımsız misir silaj makinesi kadar parcalayamaz bu ot silaj hele bicilmis olunca dahada parcalayamaz
Baca kisa ruzgara fazla gelemez
Ama silaj sonuçta neyden olursa olsu cok kiymetli yem
Yukarıdaki makinelerin biri ayni normal ot silaj biri ince bacali cift kiyim ot dilaj Akif. Deviri yuksek tutarsan boyle cok daha güzel çalışır bunlarYukardaki makina klasik ot slajı makinelerine göre farklı görünüyor İsmail abi. Fazladan helezonlu gibi. Bunu Türkiye'de üreten firmalar var mıdır acaba?
Peki sıra bağımsız slaj makinesi ;
165lik tamburlu slaj makinesi ile bicilmiş, mevsimine göre +24saat tarlada bekleyip sonrasında namluları 3'erli halde toplandığındaki halini yerden ,yerde hic bırakmadan sıyırıp alabilir mi İsmail abi? Alırsa tahminin yoncayı kaçar cm halinde parçalar?
Merhaba 2018 yılında tecrube etmişsiniz. Şimdi aynı korku, bende de var. Ryegrassı biçmeden silaj alsam bozulur muBenim korktuğum nokta şu dikili otu biçip silaj çukuruna bastığımızda kuru maddesi düşük olduğu için bozulma meydana gelir mi. Bunu önlemek için tamburla biçip bir miktar soldurup daha sonra yerden alıp silaj çukuruna basmak. Kuru madde yükselirse bozulma olmaz diye tahmin ediyorum. Sizin yaptığınız silajda bozulmalar oluyormu İsmail abi