Arkadaşlar işte meyve ve sebzelerimin son durumu.....

Ynt: Arkadaşlar işte meyve ve sebzelerimin son durumu.....

Haklısın abi sadece tarla ilede olmuyor bizim burda da iyi kötü herkesin hiçbirşeyi olmayanın bile 3-5 dönüm bağı var. Ziraatçide atın demişti bizde atmıştık 3-4 gün önce.

Dedem anneannem anlatıyor önceden göktaşla sadece kükürt atalarmış bağa böyle ilaçlar mı vardı o zaman diyorlar.

Ahmet Bey, çok güzel bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık. Bahçeleriniz harika, Allah nazarlardan saklasın ve bereketini bol versin.
Bahçelerin kaçar dönüm olduğunu yazmanız iyi olurdu sanıyorum.
Şen ve esen kalın.

demir45 link=topic=44519.msg416941#msg416941 date=1308084107' Alıntı:
Haklısın abi sadece tarla ilede olmuyor bizim burda da iyi kötü herkesin hiçbirşeyi olmayanın bile 3-5 dönüm bağı var. Ziraatçide atın demişti bizde atmıştık 3-4 gün önce.

Dedem anneannem anlatıyor önceden göktaşla sadece kükürt atalarmış bağa böyle ilaçlar mı vardı o zaman diyorlar.
evet geçen sene bizim burda bi ilaççı var onun aklına uyduk bizde o ilaç iyi bu ilaç iyi dedi verdi gidip gidip attık ama bi baktık mildiyö bi yakaladı sonra göztaşıyı attık ama kıymeti kalmadı kurtaramadık 400 asmadan bi tane sağlam salkım kesemedim bizim gibi onun aklına uyan herkesinki giitti geçen sene bikaç tane yaşlı eski bağcılardan var bizim köyde onlar öyle diyo dinlemeyin siz hiçbi ilaççıyı atın göztaşı kireci kükürtü bakın işinize diyo bu sene o taktikle gittik hep bağlar cam gibi geçen sene 1300 asma daha ektim sıra aralarında tereddütte kaldım ekerken siz genelde kaça kaç ekiyosunuz?

Göztaşını, kükürtü ve kireci nasıl atıyorsunuz üzümlere anlatırsanız bende yaparım.

n_cebeci link=topic=44519.msg416950#msg416950 date=1308084494' Alıntı:
Ahmet Bey, çok güzel bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık. Bahçeleriniz harika, Allah nazarlardan saklasın ve bereketini bol versin.
Bahçelerin kaçar dönüm olduğunu yazmanız iyi olurdu sanıyorum.
Şen ve esen kalın.
teşekkürler abi şeftali bahçesi 13 dönüm zeytin bahçesi 10 dönüm bağ 5 dönüm domates 2.5 dönüm karpuz 2 dönüm fotoğraflardaki bahçeler. Kirazlar ticaret amaçlı değil 4 ağaç var bize kadar anca yapıyo....

Doğrusun abi ne gerekiyorsa onu atmak lazım.Bizim bağ ben kendimi bildim bile olduğu yerde duruyor arada kuruyan asmalar oluyor onların yerine biliyorsundur abi yandaki asmanın uzun yaş kolundan daldırma yapıyoruz oluyor bir tane daha asma ertesi sene üzüm vermeye başlıyor.2 asma arası 2 metre kadar var araya 1-2 tane daldırma oluyor doluyor asma arası kaç cm olduğu belli değil.Asmalar yaşlı bizim senin asmaların 5-6 tanesi anca bizim asmanların bir tanesinin gövdesi yapar.

n_cebeci link=topic=44519.msg416959#msg416959 date=1308084824' Alıntı:
Göztaşını, kükürtü ve kireci nasıl atıyorsunuz üzümlere anlatırsanız bende yaparım.
abi kükürtü çiğ olduğu sabahlarda sabah 06:00 gibi erken gidip küçük süt veya un süzgeçleri vardır bilirmisin bilmem onlara koyup süzgeci titrettikçe toz halinde yağdırıyoruz asmanın üstüne ama sabah çiğsi olmadan olmaz unutma yaprak tutmaz kükürtü. göztaşıyıda ilk baştan kireci bi varilde eritip kovayla tankere döküyoruz posasını aldırmadan iyice eriterek daha sonra aynı şekilde göztaşıyı varilde eritip eritip kovayla tankere döküyoruz ama unutma ilk baş kireci yapıcaksın göztaşıyı yaparsan üstüne kireci dökünce kireç göztaşıyı keser attığın ilacın hiç bi anlamı kalmaz...

Abi biz kükürtü bu fırfır gübre makinaları var onunla atıyoruz yoksa 20 dönüm yere elle atmaya kalksak 1 haftada bitmez :) Hazır göktaşlar var makinanın deposuna boşaltıp karıştırıyoruz eskisi gibi tenekede erit falan uğraşmıyoruz. Biz bu şekilde yapıyoruz.

demir45 link=topic=44519.msg416963#msg416963 date=1308085198' Alıntı:
Doğrusun abi ne gerekiyorsa onu atmak lazım.Bizim bağ ben kendimi bildim bile olduğu yerde duruyor arada kuruyan asmalar oluyor onların yerine biliyorsundur abi yandaki asmanın uzun yaş kolundan daldırma yapıyoruz oluyor bir tane daha asma ertesi sene üzüm vermeye başlıyor.2 asma arası 2 metre kadar var araya 1-2 tane daldırma oluyor doluyor asma arası kaç cm olduğu belli değil.Asmalar yaşlı bizim senin asmaların 5-6 tanesi anca bizim asmanların bir tanesinin gövdesi yapar.
yani öyle beninm bunlar 2007 ekimli geçen sene ektiklerimin aralarını 2.50 a 3.50 yaptım bunlar 2.00 a 2.50 ama büyük dıskaralarla büyük motorla aralarına giremiyorum bunların onun için ötekileri öyle geniş yaptım. benim bu bağdada bu sene 6 tana kuru var ama acayip bi hep 2şer tane yanyana kurudular şaşırdık daldırma yapmayıp onları tüp ekim yapıcam 10 gün içinde...

demir45 link=topic=44519.msg416967#msg416967 date=1308085639' Alıntı:
Abi biz kükürtü bu fırfır gübre makinaları var onunla atıyoruz yoksa 20 dönüm yere elle atmaya kalksak 1 haftada bitmez :) Hazır göktaşlar var makinanın deposuna boşaltıp karıştırıyoruz eskisi gibi tenekede erit falan uğraşmıyoruz. Biz bu şekilde yapıyoruz.
kükürt makinasıyla daha iyi olur göztaşıyı kurumu atıyosunuz peki?

Abi daldırma yaparken granül şeklinde ilaçlar var 1 kg lık onlardan at gömüceğin yere bizdede öyle oluyordu daldırma yaptığımız kuruyordu.Neden derken köklerini hep kurt kesiyormuş yaparken o ilaçtan atıyoruz hatta hafif sararmış büyük asmaların bile dipini kürekle açtığımızda kurt delikleri oluyor onlar bile atıyoruz.

Ben asma arası anladım abi kusura bakma sıra arası mesafe 3.50 cm abi.

Ahmet745 link=topic=44519.msg416971#msg416971 date=1308085757' Alıntı:
kükürt makinasıyla daha iyi olur göztaşıyı kurumu atıyosunuz peki?

Göztaşı kurumu nasıl oluyor abi ben sadece hazır pakette satılanları biliyorum göztaşı diye.Kurumu nasıl oluyor bilmiyorum.

demir45 link=topic=44519.msg416974#msg416974 date=1308085989' Alıntı:
Abi daldırma yaparken granül şeklinde ilaçlar var 1 kg lık onlardan at gömüceğin yere bizdede öyle oluyordu daldırma yaptığımız kuruyordu.Neden derken köklerini hep kurt kesiyormuş yaparken o ilaçtan atıyoruz hatta hafif sararmış büyük asmaların bile dipini kürekle açtığımızda kurt delikleri oluyor onlar bile atıyoruz.

Ben asma arası anladım abi kusura bakma sıra arası mesafe 3.50 cm abi.
asma arsınıda sormuştum zaten bizde hazır göztaşılardan kullandık bi ara ama randıman alamadık bunun yapımı biraz zor eritmesi ama en tesirlisi bu bizim gözümüzde. o zaman benim bu bağın hakikaten sıra araları dar yapraklanınca ufacık nh tn75 dallara sürtünerek geçiyo aralardan iki buçuk metre...

Aralar ufak olmuş abi senin biraz, en ufak bir kaymada devirisin direkleri.Bizde adam geçicek kadar boşluk kalıyor iki tarafta üzüm keserkende daha rahat oluyor sürümde falan.

demir45 link=topic=44519.msg416978#msg416978 date=1308086583' Alıntı:
Aralar ufak olmuş abi senin biraz, en ufak bir kaymada devirisin direkleri.Bizde adam geçicek kadar boşluk kalıyor iki tarafta üzüm keserkende daha rahat oluyor sürümde falan.
evet biraz dar oldu aralar acemiliğe denk geldi ama yeni ektiğim tarla iyi bayağı geniş 24 büyük dıskaralarla 7610 işçilik yapaliliyorum. bide sana bişey daha danışayım siz aralarını neyle yapıyosunuz bizim burda şimdi 240slere takılan ara pulluklar var pistonlu onlar meşhur bide honda el çapaları var acaba hangilerinden alsam kararsız kaldım....