arkadaşlar eski traktör konularına yanıt vermiyorlar ama ben yinede sorayım

Ynt: arkadaşlar eski traktör konularına yanıt vermiyorlar ama ben yinede sorayım

barajın altında eski su değirmeni var bilirmisin orada, eskiden incesuya bağlı imiş ama şimdi nereye bağlı olduğu belli değil. ben incesu köylülerinden aldım, aslen izmir ' liyim şirintepede okulda müdür yardımcısıyım

Ynt: arkadaşlar eski traktör konularına yanıt vermiyorlar ama ben yinede sorayım

stulu link=topic=51545.msg522648#msg522648 date=1327774939' Alıntı:
Forumdaki arkadaşlar konusu eski traktör olan topiklere pek yanıt vermiyorlar ama ben yinede sormak istiyorum. Senede 100-150 dekara yakın arpa buğday ekmeyi planlıyorum. bende mf 135 var memur olduğum için üçük geliyor yetiştiremiyorum. 135 ' i elden çıkartmaya karar verdim. Yerine Fendt 103, Deutz 6206 yada İMT 558 almayı düşünüyorum. Sizce hangisini tercih edeyim? Gönlüm Deutz yada Fendt ' ten yana ama İMT ' nin fiyatı daha uygun ve yaptıkları iş hemen hemen aynı. Ben hangi traktörü alayım? İmt içi mf 165 yugaslav modeli olduğu söyleniyor ve parça problemi olmadığı söyleniyor, doğrumu? inşallah birgün bizimde erkunt 80.4 mü, nh td 95 ' mi yoksa 90 ' lık erkunt ' u beklemeliyim diye soracak kadar paramız olur
bir öğretmenide forumda görmek çok güzel :) hocam bana kalırsan 165 ispanyol al onlarda biraz ucuz12-13bin gibib.ALLAH istediğini verir inşallah ;)

Boşver IMT yi hocam 'al bir enter sülalene yeter' . 77 model IMT 62 model mf 65 in çakması, şuan Sırbistanda üretim yapıyormuş ama o dönem Yogaslav olabilir. Birçok yeri aynı ama tamamen aynı değil mutlaka uymayan parçalar var. Üstelik satmak istesen alıcısını bulmak zor. 7-8 bine enter var tuttuğunu koparır cinsten. Rektefesini bakımlarını yaptır, hidrolik direksiyon tak, birde man kırmızısına boyadın mı tamam.

poyrazatif link=topic=51545.msg522757#msg522757 date=1327780218' Alıntı:
Boşver IMT yi hocam 'al bir enter sülalene yeter' . 77 model IMT 62 model mf 65 in çakması. Birçok yeri aynı ama tamamen aynı değil mutlaka uymayan parçalar var. Üstelik satmak istesen alıcısını bulmak zor. 7-8 bine enter var tuttuğunu koparır cinsten. Rektefesini bakımlarını yaptır, hidrolik direksiyon tak, birde man kırmızısına boyadın mı tamam.
teşekkür ederim, ben enteri ' de bilmem, eskişehirde kimi sorsam kapına sokma ocağına incir ağacı diker diyorlar

benim sana tavsiyem ford massey john deere piyasada bol oldukları için parçalarının seri üretimi dewam eden modeller her zaman parçası daha bol ve uygun bulunur ve en önemlisi ustası kolay bulunur fendt deutz güzel traktörler ama parça ve usta konusu diğerleriyle birbirini hiç bi zaman tutmaz. eski bi traktör alacaksın unutma ne kadar temizini bulursan bul çok tamirci dolaşırsın...

Dediğim gibi fent alın yada enter çok iyi traktörler eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağarmış diye bir söz var ama fentin şu zamanki traktörlerden çok üstün yönleri var ve enterin