!!!!!Arkadaşlar, Dostlarım yardımınıza ihtiyacım var!!!!!

Ynt: !!!!!Arkadaşlar, Dostlarım yardımınıza ihtiyacım var!!!!!

doğan kardeşim,vaziyete bakılırsa başına pıtırak arıyorsun herhalde, illaki de bulucam dersen birgün malkaraya gel sana buralarda yeni kurulmuş olan çiftlikleri göstereyim. almak istediğin bilgilerinde en sağlıklısını onlardan alabilirsin.

Doğanbey kardeşim bu ara bence biraz bekle şu ortam durgunlaşsın senin bu sölediklerini yapmak için baya bir para harcaman gerekiyor zarar etmemek için biraz daha beklesen bence daha iyi olur fiyatların ne olca belli değil ;)

768 link=topic=38507.msg351016#msg351016 date=1299094781' Alıntı:
doğan kardeşim,vaziyete bakılırsa başına pıtırak arıyorsun herhalde, illaki de bulucam dersen birgün malkaraya gel sana buralarda yeni kurulmuş olan çiftlikleri göstereyim. almak istediğin bilgilerinde en sağlıklısını onlardan alabilirsin.
abi gelirim görmeye:)) yeni kurulan çiftliklerde sorunlar mı çıktı acaba?
hamza40_7 link=topic=38507.msg351023#msg351023 date=1299095416' Alıntı:
Doğanbey kardeşim bu ara bence biraz bekle şu ortam durgunlaşsın senin bu sölediklerini yapmak için baya bir para harcaman gerekiyor zarar etmemek için biraz daha beklesen bence daha iyi olur fiyatların ne olca belli değil ;)
şu anda askıya alındı zaten. ilerleyen zamanda dediğiniz gibi ortam biraz durulsun o zamn planlar yavaş yavaş işleyecek

Yatırımın yapılacağı ilin mevsimsel özellikleri önemli olmakla beraber,yarı açık ahır yapımını öneriyorum.Unutmayın hayvanlar soğuktan değil sıcaktan rahatsız olurlar.Şu sıralarda büyükbaş damızlık hayvan fiyatları pahalı,4.500tl dan aşağı almanın mümkün olmadığını düşünüyorum.Cins olarak holstein tabiki.Sütünde yerlerde süründüğü,yemin 36-37 olduğu bir piyasada bu işe girmenizi tavsiye etmem.Çünkü ilk sene en azından yem stoğuna sahip olarak başlamalısınız,çünkü ekilmiş alanınız yok.Bu konuya daha gerçekçi bakmanız açısından bir hayvanın günlük rasyonundan ve günlük getirisinden yola çıkarak başlayabilirsiniz.Avrupa ülkelerindeki ölceğe göre bir inek 1kg sütü ile kendine 3 kg yem alabilmektedir fakat şu durumda bizim ineklerimiz 1 kg sütü ile 1 kg yem alamamakta.

Durumun vahim olduğunu ispatlayan bi konu ise,hayvancılıkla alakalı bir birliğin başkanının tvde konuşmasını izledim.Adam diyorki eskiden batmak üzereyken inekleri kestirip bari hacizden kurtuluyorduk ama şimdi inekleri kesime göndersek bile yine hacizliğiz.................

Doğan bak n_cebeci abi hemşerim olur abimiz defansta bekliyor vakti geldimi gökhan gönül gibi golü atacak ....şu an için tesisleşin mülkiyeti size ait tarla arsa ayarlayın sonrasında hayvana girin ve ya küçükbaş yapın ya büyükbaş ...bizde hayvancılık kökenimiz var 2004 de bıraktık bi kaç seneye başlıyacağız ama önce tesisleşme süreci düşünüyoruz birden girmemek lazım....

2010 dstekleme ve kredileri için,bir danışmanlık firmasından fiyat aldım,tam teşekküllü bir ahır için 500 milyar fiyat çıkardılar.(gübre çukurunda,yem karma dğıtım römorkuna kadar)Rakam yüksek geldi.Şütaş ın eğitim seminerine katıldım,ordada hesaplattım,500 milyar normal dediler......yukarda bir arkadaşın dediği gibi 15 ile 300 milyar arası maledersin.........naçizane tavsiyem,bilginiz olsun olmasın,Bursa karacabey deki Sütaş çiftliğinde 3 gün ücretsiz eğitim veriyorlar+ücretsiz öğle yemeği,tenefüslerde açık büfe çay ,kahve,süt.......derslere uludağ üniversitesinden hocalar geliyor,kafandaki tüm sorulara cevap bulabiliyorsun....mesela yem rasyonu dersi....ahır palnlması dersi.....gibi....kusr bitiminde sertifika,kitap cd veriyorlar...ben çok memnun kaldım.....rendevu alıyorsun,bana 2 ay sonrasına gün vermişlerdi.....ilgilenen arkadaşlar için :
Sütaş Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezi
Uluabat Köyü, 16700, Karacabey, Bursa.
Tel: 0 224 688 52 64
http://www.sutas.com.tr/tr/ottan_sute/Uretici_Egitimleri/Nasil_Katilabilirsiniz.aspx

Allah iş rastlığı versin

Uzmanların ön gördüğü,fizibilite çıkartan danışmanlık firmalarının sunduğu rakamlar gerçekten çok yüksek.Yatırılan bu sabit yatırım gerçekten çok büyük sermaye istiyor.Hibe programları ve kredilerdende faydalanılsa bile sonuçta belirli periyotlarda ödemeler gerçekleştiriyorsunuz,süt fiyatlarının bu seviyelerde seyir etmesiyle olumlu sonuçlar doğuracağını sanmıyorum.Anca sütaşla aşık atacak,sütaş vb firmalara büyük hammadde sağlayacak çaptaki firmalar bu yükün altından ezilmeden kurtulabilirler.Hele hele bu işi daha önce yapmamış,gerçi eski deden görme şeyleri silip atmak gerek ama birazda temel lazım.O büyüklükte meblaların altına gömülmemek lazım diye düşünüyorum.

doganbey1 link=topic=38507.msg376636#msg376636 date=1302418891' Alıntı:
Hepinize teşekkür ediyorum. İlginiz alakanız için sağolun.
hayvancılığa kesinlikle başlamak lazım ama siz bi iki sene mülkiyet sorununu çözün ve tesisleşin doğan...

Evet abi ilk önce arazi temini yapmak lazım. Daha sonra yavaş yavaş geçmek lazım bu işe. Temeli sağlam tutacaksın. Köydede oturmuyoruz. Bu yüzden ilçe dışında yapacaz bu işi. Fakat hayvanların bakıcısı olması şart, o bakıcıya nasıl güvenecen, işte bunlar biraz dert

tam sistemli avrupaya uygun yapacaksan baya bi pahalı arkadsım 200 300 milyar arasında gelir sana yani sütü tek elden satmak istiyorsan bu kadarını gözden çıkaracan .yok ben projeye göre yaptırmam diyorsan 15 50 milyara çok güzel yaparsın.inek piyasası suan düşük sütler düştügü için alacksan şimdi al derim.arkadsın dediği gibi burdura git derim.ama oranın pazarıda sabah 5te başlar 7 8 gibi biter haberin olsun.

beylerli link=topic=38507.msg376650#msg376650 date=1302421904' Alıntı:
tam sistemli avrupaya uygun yapacaksan baya bi pahalı arkadsım 200 300 milyar arasında gelir sana yani sütü tek elden satmak istiyorsan bu kadarını gözden çıkaracan .yok ben projeye göre yaptırmam diyorsan 15 50 milyara çok güzel yaparsın.inek piyasası suan düşük sütler düştügü için alacksan şimdi al derim.arkadsın dediği gibi burdura git derim.ama oranın pazarıda sabah 5te başlar 7 8 gibi biter haberin olsun.
teşekkür ederim. Eğer yaptıracak olursak, yarı modern bişi olacak :D

Valla Doganim bir ayaginin köyde olmasi lazim. Bakiciyla olacak is degil. Bizim oralarda bir laf var ' el elin essegini islik calarak ararmis'. Adam tutsan bile onla beraber ahira girip onla beraber cikacak biri lazim. Sanirim Deden var köyde senin. O ilgilenirse olur. Ama ilk etapta yatirimi abartmamak lazim. Birde kapali oturakli dan uzak dur. Acik yada yari acik hem maliyet olarak cok düsük hemde hayvanlar daha rahat ediyor. Bizim köydeki ahir resmen zindan, 4 pencere yukarda 4 havalandirma borusu. Haa bizimki eski usul, 20 yillik ahir. Icerde 11 büyük 4 dana var. Yil sonuna kadar sayi 20 yi gececek. Ama bizim avantajimiz köyümüzde az cok hayvanciligin yapilmasi. Nisan kasim arasi sigir hep meradadir, aksamdan aksama eve gelir. Hem bakim hem yem masrafimiz 0 denecek kadar az. Iyi arastirip baslamak lazim. Gecen gün bi arkadas yazmisti. Baslangicta 200 binlerden bahsediyordu yatirim icin. Piyasa su an canli, ama ne olacagini kimse bilmiyor... Yemi kendin üretirsen tamam, ama samana para ver, kepege para ver isciye para ver dersen sana bisey kalmaz birde cepten gider...

Abi bizde saman bedava :D millet hep sürüyor sapları :D Dedemde ilçede ama dedemin tarlalar 5 dk sürüyo. Bizde arazi yok. eğer olsaydı çoktan başlamıştık. bi yer alabilsek çok güzel olacak. Bakıcı orda kalacak artık günün koşuluna göre ben dedem babam gider gelir :D ben çok meraklıyım. fırsatım olsa okulu bırakır bu işi yaparım o derece :D nedendir bilemiyorum ama ufaklıktan beri hep içimde böyle bir istek var. Hani birde bu devletin 0 faizli kredi varya ondan kullanmak istiyoruz biraz. 20 hayvandan başlasan bu işe yavaş yavaş arttırırsın. hem işi öğrenirsin hemde malı çoğaltırsın.

doganbey1 link=topic=38507.msg376659#msg376659 date=1302422663' Alıntı:
Abi bizde saman bedava :D millet hep sürüyor sapları :D Dedemde ilçede ama dedemin tarlalar 5 dk sürüyo. Bizde arazi yok. eğer olsaydı çoktan başlamıştık. bi yer alabilsek çok güzel olacak. Bakıcı orda kalacak artık günün koşuluna göre ben dedem babam gider gelir :D ben çok meraklıyım. fırsatım olsa okulu bırakır bu işi yaparım o derece :D nedendir bilemiyorum ama ufaklıktan beri hep içimde böyle bir istek var. Hani birde bu devletin 0 faizli kredi varya ondan kullanmak istiyoruz biraz. 20 hayvandan başlasan bu işe yavaş yavaş arttırırsın. hem işi öğrenirsin hemde malı çoğaltırsın.
O icindeki hevesi en iyi ben bilirim dogan.)) Herkes almanyaya heveslenir, ben nisanda göcü gölegi toplayip köye gidiyom. Haaa köy burdan kötüde heves icinmi, tam tersi almanyada hayat bitti. Birde ben cok fazla detay sevmem. Kagidi küregi faturasi biktirdi beni. Malina bakarsin, sütünü alir satarsin, malini alir satarsin. Osu busu susu agir geliyor artik bana. Fiyatlar nasil bilmem ama öncelikle tarla kiralaman lazim. Banka sana bu mala nasil bakacan diycek cünki. Adamlara yer göstermen lazim, su kadar yoncam var bu kadar arpa ekiyom demen lazim. Birde ithal hayvandan uzak durmani tavsiye ederim. Ilk generation uyum saglamada zorluk cekiyor, bizim köye gelen 10 düveden ikisi ölü dogum yapti. Ithal hayvan hem pahalidir hem bizimkilere göre sagliksizdir hemde uyum saglamasi zor olur.

Ben de sitedeki hayvancılıkla ilgilenen arkadaşlardan bilgiler alıyorum.
Zaten bu siteyide öyle bir araştırma yaparken buldum.
Çok güzel insanlarla tanışma, yazışma fırsatım oldu. Zaten sizde bulmuşsunuz :)
Forumlardan sorular soruyor, cevaplar alıyorum bendeki bilgilerle imkanlarım doğrultusunda yorumlayarak en doğru kararı vermeye çalışıyorum.
Benim kararım en doğrudur demiyorum ama şu aşamada girmemek gerektiğini düşünüyorum. 1-2 yıl beklemenin fiyatları oturtacağı kanatini taşıyorum.
Bizde 100 dönüm civarında arazi ve ahır yapmak için müsait yer ve yaylım için yaylalar var. Tesis kurulması lazım.
Bu işi profosyonelce çalışanların dediklerinden burdaki arkadaşların söyledikleri çok daha önemli. Profosyoneller seni inandıracak ki birisi ahırı kursun diğeri danışmanlık yapsın başkası ilaç satsın. Yani bizim fikir sorduklarımız kıyısından köşesinden kazaç peşindeler.
Ben burdaki arkadaşların çıkar ilişkisinden uzak ve dürüstce cevap verdiklerini düşünüyor, fikirlerini önemsiyorum. Hocanın ' ' Bana damdan düşen birini getirin ' ' sözünden hareketle, Damdan düşenlerde, damda kalanlar burda. Buna göre en güzel kararı vereceğini diliyorum.
Hakkında hayırlısı olur İnşaallah, başarılar.

kardes 50 hayvanlık bı sut sıgırcılıgını ben bıldım bılelı yapıyoruz koyle bağlantın yoksa hıc gırme derım yanı kurulu duzen arazi ha olmaz degıl bu işten cok ekmek yedık çalışır caba gösterırsen her ıste kazanırsın 10 senede bır hayvancılıkta artıs oluyo yani karda bu 10 senenin 3 senesı zarar denecek kadar kotu gerısı kendı kendını amortı eder gelelim maliyetler 50 bas sıgırın sadece ahır malıyetı 20- ila 150 yi bulur sistem tipine göre düve olarak aldıgını dusunuyorum hadı gebe olsunlar 5000 7500 arası degırıs tabı sen satarken asla satamıyosun o fıyata yanı 300 milyon ort bu hayvan senede 3000 saman balyası yer buda yazın balyanın tanesi 2 tl kısın 5 tl sen hesapla :D 500 de ot balyası yıgsan oda yazın 5 tl kısın 8 cıvarı 10 ila 20 arasıda samanı ekle yemi söylesem mi acaba yemide kendin yapacaksın arpa yazın 40 kurus kılosu cavdar 50 kurus mısır 30-40 kurus arası ayçiçegi kuspesi kilosu 35 kurus sılajı falan senelık yem için harcayacagın mıktar eğer kendi yerın yok ve satın alıyosan 20ila 30 bini bulur kazanca gelelim kumar gibi bişey bu sene 4-5 ay onceye kadar fıyatlar fena degıldı yanı zarar ettırmıyodu en azından sen karsılastır gerısını süt 715 ten 520 ye dustu 50 hayvanın ortalama gunluk sut uretımı 300 lt ile 400 lt arasında degısır mıllete bakma hayvan gebe iken 3 ay sutu sagılmaz yani 9 ayda bı gebe kalsa yanı oda kızgınlıgı gelmedıgı olur :D gelse diyelim 9 ayın 6 ayı hayvan sutunu tam anlamıyla verır 6 aydan sonra sutu yavas yavaş duser neyse yaklasık bu sene için senede 30ila 40 bin kazanırsın kazancın zararını buzagılardan cıkarman lazım anlıyacagın oda hıc besıye cekmeden sattıgını varsayalım 50 hayvanda zaiyatsız dogurdu 60 cıvarı oradan kazanırsın bu sut ıneklerın buzagılarınıda beslemeye alırsan fıyat lar degısır ha bu arada dıger gıderlerı saymadık kendın bakmayacaksan bakıcı gıderı 6ila 10 bin arası senelik elektırık sut sagımı falan için 1500 tlde o su ton fıyatına gore gunluk 50 hayvan 1.5-2 ton su ıcer burada tonu 85 kurus 1000 de onu say gubre cekimi yanı ahır temızlıgı falan kendı traktorun ekıpmanın yoksa 5000 de onu say gerısını sen dusun kardesım ha kazanmıyosun degıl allaha cok sukur bız hem tarım hem hayvancılık yaptıgım ıcın kazanıyorum bakıcım yok traktorum var arazım var onlar olmasa ımkansız dıyebılırım hele su ara kı ben bıle zarar edıyorum duyuma gore sut fıyatlarıda yukselme gıbı bıseyde yok o parayı heba etmeyın derım daha getırısı yuksek ıslere yatırın bu yazdıgım rakamlar assagı yukarı yakın degerler kendıme gore ornek verdım arta bılır kaba taslak bı uretım planı ha dıyosun ılla gırecem ısı gel ogretelım 50 ile ugrasma buyuk gır bolgeye gore hıbe verıyo devlet dogu ıllerı 12 ildı sanırım o zaman kazanmak elde degıl bu ulkede kucuk uretıcı hıc bır zaman para kazanamıyo sut rafta kılosu 2 tl ben 50 kurusa verıyom ben etı 12 -13 tl arası kestırıyorum kasap 25 e en dandık bolgesını satıyo bu arada kesım ısı hakkkında da bılgı vereyım ort canlı agırlıgı 500 olan bı hayvanın 200-250 etı cıkar bunuda 15 ay bakman lazım en assagı gelelim kasaba iç organları onun cıger vs kellesi onun en assagı 50 kilo et cıkıyo hesap et kıyma olarak kakalıyo :) sonra derısıde onun geriside :d kolay gele arkadasım

satocan58 link=topic=38507.msg376660#msg376660 date=1302423077' Alıntı:
O icindeki hevesi en iyi ben bilirim dogan.)) Herkes almanyaya heveslenir, ben nisanda göcü gölegi toplayip köye gidiyom. Haaa köy burdan kötüde heves icinmi, tam tersi almanyada hayat bitti. Birde ben cok fazla detay sevmem. Kagidi küregi faturasi biktirdi beni. Malina bakarsin, sütünü alir satarsin, malini alir satarsin. Osu busu susu agir geliyor artik bana. Fiyatlar nasil bilmem ama öncelikle tarla kiralaman lazim. Banka sana bu mala nasil bakacan diycek cünki. Adamlara yer göstermen lazim, su kadar yoncam var bu kadar arpa ekiyom demen lazim. Birde ithal hayvandan uzak durmani tavsiye ederim. Ilk generation uyum saglamada zorluk cekiyor, bizim köye gelen 10 düveden ikisi ölü dogum yapti. Ithal hayvan hem pahalidir hem bizimkilere göre sagliksizdir hemde uyum saglamasi zor olur.
eyvallah abi. ithal gelen hayvanları direk aldın mı dediğin çok doğru. o kadar yol stresi şu bu derken hayvan bunalıma giriyo. Bu işe başlamadan önce zaten yerleri hazırlayacan. Tüm planları kurduktan sonra ekecen yem bitkilerini. Daha sonra ahırı hayvanı en fazla 2 ay sürer :D ama tabi bu işe girişmemiz bizim nerden baksan 2 seneyi bulur. Bizde saman yazın bedava desem yeridir. çünkü çoğu tarla komşumuz bağlatmıyor. yada git bağlat al diyor :D Çok ta kötü bakmamak gerek bu işe, karamsar olmamak gerek. Bu hayvanlar sana her gün zarar yazmayacak. Tabi hesabını bilmeden düşünmeden iş kurarsan o zaman 2 ayda batırır seni.

doganbey1 link=topic=38507.msg377322#msg377322 date=1302508731' Alıntı:
eyvallah abi. ithal gelen hayvanları direk aldın mı dediğin çok doğru. o kadar yol stresi şu bu derken hayvan bunalıma giriyo. Bu işe başlamadan önce zaten yerleri hazırlayacan. Tüm planları kurduktan sonra ekecen yem bitkilerini. Daha sonra ahırı hayvanı en fazla 2 ay sürer :D ama tabi bu işe girişmemiz bizim nerden baksan 2 seneyi bulur. Bizde saman yazın bedava desem yeridir. çünkü çoğu tarla komşumuz bağlatmıyor. yada git bağlat al diyor :D Çok ta kötü bakmamak gerek bu işe, karamsar olmamak gerek. Bu hayvanlar sana her gün zarar yazmayacak. Tabi hesabını bilmeden düşünmeden iş kurarsan o zaman 2 ayda batırır seni.
doğancım sana biraz kaynak dvd cd döküman yollaytımda biraz der çalış bu konuüzerine

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt