Yok mahmut orasi kazilacak bir yer degil ama orion anladi bu durumu ama bencede cok riskli ve bir cok para yer ama seneye kucuk bir boruyla 100 metrelik felan bir deneme yapacagim
Suyun viskozitesi ile kullanilan boru malzemesinin yeknik ozellikleri bilinir ise hesaplamak kolay. Anladigim kadari ile su kaynagi ile sulanacak verimli araziler arasinda tepe var ve suyu tepeden karsiya enerji harcamadan gecirmek istiyorsunuz. Su kaynagi ile suyun nihayi kullanilacagi konum arasinda eksi veya esit yukseklik mevcut ise suyu tepeden atlatmak mumkun.Arkadaslar bu durumu ben size soyle anlatayim bizim bir cesmemiz var yani burda su bayagi akiyor ama o bolgede pek tarlamiz yok ama orada bir tepe var orayi asip biraz inerse cok tarlamiz var bir arkadas bana bu olur dedi ama malesef orion kadar bilgili muhendisler yok bu ulkede kac tane muhendise sordum olmaz dedi adam daha klepe nedir bilmiyor ki sadece arkadasim ara uzak oldugu icin surtunmeyi hesap edemedik
Başkan anladığım kadarıyla suyun bulunduğu yerden yukarı 50mt tepeye çıkacak 250 metre aşağı inecek dogrumudarende44 benim proje buydu ama bir türlü para bulup tam falıyete geçiremiyoruz
Reis büyük ihtimalle akar ama arkadaşların çoğu söylediği şeyler doğru mesele ek yerlerinden hava almadığı sürece çeker boru kaliteli atusu yüksek olacak yoksa tepeden çıkan yer emme kuvvetli oldugu için yapışır aşağı inen ise patlar aksi taktirde 100mt az değil su basıncı hafife alınmamalıhayır tornacıların ben her zaman zekasına güvenirim su 1000 kotunda 1050 metre yüksekliğe ulaşıyor bu uzaklık 1000 metre felan zaten orayı bı aşarsa iş kolay suyun gidecegi tarla 950 kotundan çeşme ile tarlanın arası 3000 metre geliyor