arkadaşlar bir zahmet bır bakın

işte bu vana vb klepe felan ile mesela tepeden sondajı vurduk 50 metrede suyu bulduk ondan sonra kuyuya klepelı bir boru attık 6 ATÜLÜ ONDAN SONRA BORUNUN DİĞER UCUNU DA TEPENİN EN ALTINA ATTIK YANI SU YUKARIDA KALDI BU OLAY 50 METREDE DE GEÇEKLEŞİR Mİ

işte bu vana vb klepe felan ile mesela tepeden sondajı vurduk 50 metrede suyu bulduk ondan sonra kuyuya klepelı bir boru attık 6 ATÜLÜ ONDAN SONRA BORUNUN DİĞER UCUNU DA TEPENİN EN ALTINA ATTIK YANI SU YUKARIDA KALDI BU OLAY 50 METREDE DE GEÇEKLEŞİR Mİ

boru çıkış noktası kuyu su seviyesinin altında olduğu müddetçe su almaya devam edersiz.

Örneğin 600 metrede su buldunuz 50 metre derinlikte, 300 metrede 25 bar basınç yapar :) ama suyun kaç tabanca olduğu bulun vanadan o kadar su geçmeli aksi halde suyu bırakır veya etrafınız başka sondajlar varsa onlarda çalışınca sizin suyunuz azalabilir yine suyu bırakır.

Bu biraz zor denk gelir hem yüksekte su bulacaksınız hem aşağıda tarlanız olacak hem su kesilmeyecek siz suyu bulun elektrik parası o kadar çok değil zaten.

• Beğen
Tepkiler: bbionik
Arkadaslar bu durumu ben size soyle anlatayim bizim bir cesmemiz var yani burda su bayagi akiyor ama o bolgede pek tarlamiz yok ama orada bir tepe var orayi asip biraz inerse cok tarlamiz var bir arkadas bana bu olur dedi ama malesef orion kadar bilgili muhendisler yok bu ulkede kac tane muhendise sordum olmaz dedi adam daha klepe nedir bilmiyor ki sadece arkadasim ara uzak oldugu icin surtunmeyi hesap edemedik

Arkadaslar bu durumu ben size soyle anlatayim bizim bir cesmemiz var yani burda su bayagi akiyor ama o bolgede pek tarlamiz yok ama orada bir tepe var orayi asip biraz inerse cok tarlamiz var bir arkadas bana bu olur dedi ama malesef orion kadar bilgili muhendisler yok bu ulkede kac tane muhendise sordum olmaz dedi adam daha klepe nedir bilmiyor ki sadece arkadasim ara uzak oldugu icin surtunmeyi hesap edemedik

çeşmenin su aldığı kotu tepe kotundan yüksek ise istediğn yere aakr. ben inş. müh. sürtünme çok fazla olmaz. 10metre kot farkı 1 bar yapar ona göre tabanca sayısınıda bulabilirsin.

Tam anlamadim ama cesme 1050 rakimda tepe 1100 rakiminda gidecegi tarla bin rakiminda aradaki mesafe 2500 metre burada amac %50 ticaret yani para kazanma diger %50 ise benim boyle birseyi koye yapildigini gosterip ayni zamanda yol uzerine su getirip kurt kus icsin sevap kazanalim

• Beğen
Tepkiler: ismailozmen74

Tam anlamadim ama cesme 1050 rakimda tepe 1100 rakiminda gidecegi tarla bin rakiminda aradaki mesafe 2500 metre burada amac %50 ticaret yani para kazanma diger %50 ise benim boyle birseyi koye yapildigini gosterip ayni zamanda yol uzerine su getirip kurt kus icsin sevap kazanalim

çeşmenin ana kaynağı 1100 rakımından yüksek olmalı, yani 1110 meter olursa ,2500 mesafede sürtünme kaybı ile 1100 metrede kar. Ama suyun borudan çıkış rakımı 1000 metre olursa yaklaşıl sürtünme kaypı düşüldükten sonra 8 bar basınc elde edersin. bunlar tahmini çeşmeden akan suyun debisini bilmek gerekir. yaklaşık çeşmeden akan syun çıktığı boru 2 parmak veya 5cm borudan dolu plarak çıkıyor diye düşünebilirsin.

Kagida cizdim ortami atayim simdi o boru kucultmeyi felan anliyorum basinc artar tazyik artar resimde oldugu gibi orasi
f97182c45f38b58c8b103805f8f42f35.jpg

Konuyu okudum aklıma bişey geldi,tepede su borusu bu suyla doldusak her iki tarafında,sonra çesmeye boruya takılan,aşağıdan tarladan borunun ucundaki vanayı açican,tarlaya doğru boru uzunsa su gelebilir,borularin ekleri sağlam olucak hava almicacak

• Beğen
Tepkiler: Bave

Çizime göre biraz zor akar gibi geliyor bana biraz daha düşük olsa bi 50 metre daha düşük olsa çok rahat akar ama boruda tek parça kangal boru olmalu eklenen pvc boruların contaları ters olcağından hava alır emme işini yapmaz bence masraf etme bu projeye

birde şöyle bir durum var 50 metreden su emmek kolay değil boruyu büzebilir. yani boru içe doğru baskı uygular kırılır yadı büzülür yapışır birbirine.

6 atmosfer borular toprak altına gömüldüğünde 2 atmosferde toprak dayanımı olur 8 birazda borunun dayanma haddi vardır 10 atmosfere kadar dayanır. basınçlı su boruyu patlatma ihtimali daha düşük (10 atmosfer hava 6 atu boruyu patlatabilir ama 10 atmosfer su patlamaz) şimdi terse döndüğünde işin içine vakum girdiğinde boruların dayanımı çok farklı olacak

50 meterede su 5 bar basınc yapar boru buna çok rahat dayanır. ama 5 bara karşılık gelen emme basıncına dayanamayabilir.

• Beğen
Tepkiler: çiftcigardo