Ares ve Yeni Ekipmanı Azim 24'lü disc harrow

Ynt: Ares ve Yeni Ekipmanı Azim 24'lü disc harrow

geceler zehir, geceler kara
uçasım gelir kanadım yara
yaralar derin seneler kadar
açılın geri

sabah olmuş gün doğmuş
heryerimde karlar
doymadım dönülmüş deliye
helal olsun aşk olsun
gözlerimde yaşlar
durmadım dönülmez geriye

geceler benim geceler bana
unutun beni ...

sabah olmuş gün doğmuş
heryerimde karlar
doymadım dönülmüş deliye
helal olsun aşkolsun
gözlerimde yaşlar
durmadım dönülmez geriye
ah ah ..

Duman; Helal olsun parçaya bittim :)

dustero link=topic=77456.msg915836#msg915836 date=1409594306' Alıntı:
Hayırlısı olsun Berk 61cm tam yerinde seçim olmuş :) nasıl memnun kaldınmı azim den?

Çok memnunuz abi, 4 parmak toprak çıkarıyor yeri geldiğinde. Bi anızda iş yapamıyor o da çok kuru diye, bi yağmur yağsa anızda bile iş yapar :D

üsük link=topic=77456.msg915852#msg915852 date=1409596463' Alıntı:
geceler zehir, geceler kara
uçasım gelir kanadım yara
yaralar derin seneler kadar
açılın geri

sabah olmuş gün doğmuş
heryerimde karlar
doymadım dönülmüş deliye
helal olsun aşk olsun
gözlerimde yaşlar
durmadım dönülmez geriye

geceler benim geceler bana
unutun beni ...

sabah olmuş gün doğmuş
heryerimde karlar
doymadım dönülmüş deliye
helal olsun aşkolsun
gözlerimde yaşlar
durmadım dönülmez geriye
ah ah ..

Duman; Helal olsun parçaya bittim :)

Rock müziği seviyorsun sen de galiba abi :)

Çok teşekkürler herkese..:)

hayırlı olsun anızdada iş yapması lazım merdaneyi biraz havaya kaldır makinaya ağırlık yapsın o zaman daha rahat batar ve iş yapar bizim burda öyle yapıyolar

Arkadaşlar şöyle bişey sormak istiyorum. Bu aletin asıl adı ne,ve türkçe olarak ne diyebiliriz buna. İlk çıktığı zamanlar forumda paylaşılmıştı ve 'milsiz goble' deniyordu. Ne desek acaba??

hls19 link=topic=77456.msg915868#msg915868 date=1409599099' Alıntı:
hayırlı olsun anızdada iş yapması lazım merdaneyi biraz havaya kaldır makinaya ağırlık yapsın o zaman daha rahat batar ve iş yapar bizim burda öyle yapıyolar

Beton gibi anızlar ya,kaldırsak da olmuyo, lastiklere veya disklere zarar vercek diye ellemedik. Zaten anız kalmadı bizde, sürülü hepsi. Seneye deneriz artık :)

umutmalkoc link=topic=77456.msg915869#msg915869 date=1409599313' Alıntı:
hayırlısı olsun Berk.bir tane de bana lazım bu makinadan nasıl 5455e ağır gelirmi bu alet

Teşekkürler Umut abi. Yok be abi,sadece yolda falan dikkat et yeter,merdaneyi üste alınca daha güzel gidiyo yolda zaten.

Güle güle kullan Berk , 3-4 senedir kullanıyoruz , bizde 56 lık diskli 12+12 modeli var , bizim merdane boru tipliydi , o yıllarda bu tırtıklı merdane opsiyonu yoktu , boruların üzerine aysan merdanesi tırtık alıp kaynattırdık , uçları daha keskin olduğu için kesekleri daha kolay kesiyor.
Parasını en çok hakeden alet , her amaca kullanıyoruz ekim hazırlamada.

Berk güzel aletler, güle güle kullanın.

Ben ise bunlarda disk açısının ayarlanamamasına takılıyorum biraz.

Ağır / asılı tip (1600kg) merdanesiz ve hidrolik disk açı ayarlı olanlarından kullandım. Toprağın durumu, tavı ve işlem amacına göre disklere istediğin açıyı verebilmek çok güzel bir avantaj oluyor.

Bahsettiğim alet:

2ynyze5y.jpg

Sabit açılılı Disk tiller ' in avantajları ise merdane ve sağlamlık.

Şimdi benim de niyetim var. ikisinin arasında kaldım.

Alet güzel. Bizim bir abi pottingerin kini denemişti Erkunt Kıymet 90 ile. Kaldırmış çekmişti :D Newholland ve massey 5445 fos çıkmıştı. O zaman traktördeki fazladan demir yığını ağırlıklarının önemini anlamıştım. Azim güzel iş çıkarmış. Pottinger ile arasında acaba iş çıkarma arasında bir fark var mı? Yerli firmalarımızda böyle atakların olması çok güzel.

sebazios link=topic=77456.msg915921#msg915921 date=1409611798' Alıntı:
Berk güzel aletler, güle güle kullanın.

Ben ise bunlarda disk açısının ayarlanamamasına takılıyorum biraz.

Ağır / asılı tip (1600kg) merdanesiz ve hidrolik disk açı ayarlı olanlarından kullandım. Toprağın durumu, tavı ve işlem amacına göre disklere istediğin açıyı verebilmek çok güzel bir avantaj oluyor.

Bahsettiğim alet:

2ynyze5y.jpg

Sabit açılılı Disk tiller ' in avantajları ise merdane ve sağlamlık.

Şimdi benim de niyetim var. ikisinin arasında kaldım.
senin paylaştıgın alet güzel ama diskler bağımsız değil galiba disktillerin en büyük olayı disklerin bağımsız yaylı olması

<<B.Özyurt>> link=topic=77456.msg915870#msg915870 date=1409599400' Alıntı:
Arkadaşlar şöyle bişey sormak istiyorum. Bu aletin asıl adı ne,ve türkçe olarak ne diyebiliriz buna. İlk çıktığı zamanlar forumda paylaşılmıştı ve 'milsiz goble' deniyordu. Ne desek acaba??

Beton gibi anızlar ya,kaldırsak da olmuyo, lastiklere veya disklere zarar vercek diye ellemedik. Zaten anız kalmadı bizde, sürülü hepsi. Seneye deneriz artık :)

Teşekkürler Umut abi. Yok be abi,sadece yolda falan dikkat et yeter,merdaneyi üste alınca daha güzel gidiyo yolda zaten.
asıl adı disk tiller bizim bölgede en çok kullanılan ekipman.