Antalya’da Hortum ve Fırtına Felaketi: 300 Dekar Alanda Büyük Hasar
Antalya’nın Aksu ilçesinde etkili olan fırtına ve hortum, 300 dekarlık alanda seralar, evler ve altyapıda büyük yıkıma neden oldu. Kurşunlu Mahallesi’nde birçok sera ve ikamet kullanılamaz hale gelirken, çiftçiler ve bölge sakinleri yaşadıkları korku dolu anları anlattı.
Bölgedeki Zararın Boyutu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kodla uyardığı Antalya’da akşam saatlerinde meydana gelen hortum, naylon ve cam seraları yerle bir etti. Çiftçilerin yakın zamanda hasat etmeyi planladığı ürünler kullanılamaz hale gelirken, elektrik telleri koptu, yollar ağaçlarla kaplandı ve bazı evlerde büyük hasar oluştu.
Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, zarar gören bölgede incelemelerde bulunarak mağdurlarla görüştü. Kaymakam Şahin, vatandaşların zararlarının tespiti için çalışmalara başlandığını belirtti.
Tanıklar: "Kıyamet Koptu Sandık"
Serası zarar gören Osman Sargın, birkaç saniye içinde her şeyin yok olduğunu şu sözlerle anlattı:
"Bir ses geldi, uğultu şeklindeydi. Merdivene yöneldim, sanki bomba patlamış gibi sesler gelmeye başladı. Seralarda ne varsa hepsi yok oldu. Allah daha beterini göstermesin. Ama çiftçi olarak artık devam edemeyeceğiz gibi. Devletin bize destek olması şart."
Evinde büyük hasar oluşan Nezahat Sargın ise, "Kapıyı açmamla cam kırıkları üzerime geldi. Kıyamet kopuyor sandım. Canımı zor kurtardım. Seralarımız, ağaçlarımız, her şey yerle bir oldu" diyerek gözyaşları içinde yaşadığı korkuyu aktardı.
Sağlık Ocağı ve Araçlar Kullanılamaz Hale Geldi
Kurşunlu Mahallesi’ndeki sağlık ocağı da hortumdan etkilendi. Camları kırılan bina, hizmet veremez hale geldi. Ayrıca, vatandaşların araçları ve garajları büyük zarar gördü.
Seçil Çetindarı, serasının, arabasının ve garajının hortumda yok olduğunu belirterek, "Hasadımı bugün yapacaktım ama her şey gitti. Arabamın garajını bile bulamıyoruz. Hortum alıp başka bir yere attı" dedi.
Çiftçiler Destek Bekliyor
Çiftçiler, seraların yeniden yapılabilmesi ve zararlarının karşılanabilmesi için devletten destek bekliyor. Mahalle Muhtarı İbrahim Baki Gülcü, “Bu yıl zarar gören çiftçilerin toparlanması çok zor. Seraların yeniden yapılması gerekiyor ama bu sezon onlar için bitti” dedi.