(Anket) - Biyokömür?

BiyoKömür'ü daha önce duydunuz mu? Tarlanızda kullanır mısınız?

  • Hayır, duymadım.

    Kullanılan: 14 82.4%
  • Evet duydum, tarlada kullanırım.

    Kullanılan: 3 17.6%
  • Evet duydum, ama tarlada kullanmam.

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    17
21.12.2020
1,458
2,218
Son yıllarda biyokömür'ün tarımda kullanımı ile ilgili birçok bilimsel çalışma yapılmakta. Tarımın geleceğinde büyük yer edinecek gibi duran biyokömür hakkında çiftçilerimizin bilgi düzeyi ne alemde ufak bir araştırma yapalım, hemde bu konuyu gündeme getirmiş olalım.

Ankete oy kullanırsanız sevinirim, şimdiden herkese teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: filizma
BiyoKömür gübre değildir. BiyoKömür neredeyse saf Karbondur. Toprakların hava, su ve gübre tutma kapasitesini arttırır. Toprakları iyileştirir. Topraklara mikroorganizmaları ve azot gibi gübreleri bağlar, toprakların yıkanmasını azotun akıp gitmesini engeller. Özellikle asidik toprakların PH'ını yükseltir.

BiyoKömür bildiğimiz mangal kömürüdür, odun kömürüdür. Tam yanma gerçekleşmeden söndürülmüş, kömürleşmiş odundur aslında.

Telefon bataryası gibi düşünebiliriz. Tarlayı şarj etmek, gübre yüklemek için BiyoKömür kullanılır. Fakat gübre değildir.

Tarlaya 1 ton BiyoKömür atmak için 10-20 ton inek gübresi gerekir. Bu da tarlaya atmadan önce iyice bir karıştırmak bekletmek lazımdır. Tarlaya direk BiyoKömür atılırsa tarlada bitkilerin kullanaca Azotuda kendi üstüne çeker bitkiye bişey kalmaz.


Aslında çok eski zamanda Amazon ormanlarının yıkanmış tarım yapılamayan topraklarında, İnkaların BiyoKömür kullanıp tarım alanları oluşturduğu tarlaların yakın zamanda incelenmesiyle yeniden keşfedilmiştir BiyoKömür. Terra Preta denir bu topraklara. KaraToprak.


Zayıflamış, verimsizleşmiş hatta çölleşmiş toprakları kurtarmak için artık BiyoKömür(
BioChar) kullanıyor birçok insan. Bilim adamları harıl harıl bu konuyu araştırıyor. Bir sürü makalle var yerli, yabancı.

Birkaç resimle anlatmak için ise aşadaki yeterli sanırım.




compare_1.png
5.jpg_640x427_1.jpg
recharteam.jpg_0.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: ismail_17

Benzer Konular