alabora mi? mixer mi?

Ynt: alabora mi? mixer mi?

bana geçen sene hibeli alabora çıktı hisarlar aldım gündöndü yerlerini 1 sefer çekip direk ektim alabora sap-ayçiçeği sapı -pancar tarlasının pisliğini iyi karıştırıp toprağın üstünü halı gibi yapıyo.ama mazota acımazsan ufak vitesle birazda fazla devirli kullanınca temizliyo.alabora çıkmasaydı gobleyle yerleri temizlemeye çok uğraşırdım.sen alabora al anızda- ayçiçeğinde -pancarda güzel iş yapıyo.

ramazanpullu link=topic=75626.msg892340#msg892340 date=1400611892' Alıntı:
Barış pancar için mikser iyi olur zaten mikseri mısır ekenler tercih ediyor mısır havuç pancar bu tür bitkiler kök gelişmesi yönünden mikser daha iyi tahmin ediyorum
Zaten mühendisler bile mikserin toprağı yormadığını söylüyorlar tohum yatağı hazırlamada kesek li değilse tarla pancarada olur
Abi mibzere göre mikser alırsak bizim traktöre büyük gelir. Alabora ile sıkıntı olmaz ama pancar için uygun olur mu onu tam bilmiyorum :(

aslan26 link=topic=75626.msg892343#msg892343 date=1400612117' Alıntı:
Azim ͵ yüksan veya altınörs firmalarının kuyruk mili çıkislı alaboraları vardı.Netten onlarada bak.Ben gecen sene Eskisehir fuarında altınorsun havalı makina ile kombine olmus alaborasini gormustum.

Nette biraz baktım ama açıklayıcı bilgi yok gibi. Konya fuarında detaylı bi inceleme yaparım artık

Bu fotoğrafraki tarlada adam boyu ve neredeyse bilek kalınlığında çitlemelik ayçiçek sapı vardı.Ama alabora bir seferde tarlayı bu hale getirdi.

nailyetek link=topic=75626.msg892321#msg892321 date=1400610228' Alıntı:
Hem iş görmüyor, o zaman neden uygun Ömer :S anlamadı ben.
abi yanlış anlamada mikserin calışma sistemi öyledir yüzeyden aşagıya dogru tohum yatagını hazırlar

Fabrikalarıyla görüşürseniz mikseri havuç tarlaları gibi çok sert tarlalara öneriyorlar haricinde miksere ihtiyaç olmadıgı alaboranın daha iyi oldugunu söylüyorlar

omerfarukkoc link=topic=75626.msg893477#msg893477 date=1400949849' Alıntı:
Büyük Almışsınız Le Nail, Tümoyu Zorlayabilir :) Hayırlı Olsun Diyelim...
Daha kesin değil hibe çıkarsa öyle yinede çok sağol
Zorlandığı yerde akrep var 210 :D

Biz bu sene aldık alabora300 ü herhangi bi şikayetimiz yok.Ama mikserler yatay bıçklıların çalıştığı şartlarda çalışamaz.Otlu yerde güzel iş yapmaz.Direk anıza sürüm yapıyoruz biz ve Alabora gerçekten derin işliyor yeri.

Bu alana bir cevap yazın...