akü sıkıntısı

merhaba arkadaşlar. benim bir 285s var. aküsünü şarz edip dolduruyorum güzel çalışıyor.garaja çekiyorum beş on gün durunca çalımıyor marş basmıyor trrt trrrt yapıyoryani kaçırıyor. iki üç defa böyle oldu elektirikte şase mi var akümü bozuk bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim saygılarımla

merhaba arkadaşlar. benim bir 285s var. aküsünü şarz edip dolduruyorum güzel çalışıyor.garaja çekiyorum beş on gün durunca çalımıyor marş basmıyor trrt trrrt yapıyoryani kaçırıyor. iki üç defa böyle oldu elektirikte şase mi var akümü bozuk bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim saygılarımla

Kaç yıllık akü?

akünün şarzına baktırma gerekir. aküden de olabilir senin dediğin gibi bir yerlerden temasta edebilir veya şarz dinamonun kömürleri de bitiyor olabilir.

Şöyle deneme yap;

akü şarj olsun, iki-üç gün dursun hiç kullanma sonra tekrar ölç eğer kendiliğinden zayıflıyorsa yeni akü gerekli, ayrıca aküyü şarj ederken bak gözlerden birinden bile hava kabarcığı çıkıyorsa akü ölüyordur

Ayrıca imalat tarihi bir kenarıda yazar eğer 4-5 yıl olmuşsa miadı gelmiş demektir