Akü Canlandırma

Arkadaşlar merhaba Akü canlandırma videoları var youtube de asitli suyla yapılıyor
Yapan var mi
Gerçekten aküyü canlandırıyor mu
Birde benim akü sulu mu kuru mu bilemiyorum
Su takviye yerini bulamıyorum
Bir bileğisin olan var mi ?
IMG_6900.JPG
IMG_6901.JPG
IMG_6902.JPG

• Beğen
Tepkiler: mahmutünaldı
Yeni akülerin plakaları ince galiba bir kere bozuldumu iflah olmuyor bir daha akünün kendi büyük amperi düşük olanlar eski aküler daha sağlamdı lar kolay kolay erimiyor plakaları
2014 de banner marka akü aldim gecen yaz bi sabah çalışmadı aküyü söktüm suyununun bi kismini dokup üzerine kaynayip soğumuş su doldurdum tekrar traktöre bagladim biraz devirli kullanip sarj ettim o sekilde devam karda kışta tek marşla çalıştı hep

• Beğen
Tepkiler: Hurmanlı
2011 de 135 lik yigit akü aldım gecen seneye kadar suyuna hicmi hic bakmadim ayazli havada sabah calışmadi soktün elektirikciye getirdim akü kac yillik dedi bilmiyom dedim baştan sarja baglamak istemedi sonra ben başka yerden alırım ozman deyince istemeyerekte olsa sarj etti o arada aküde hic su kalmammıştı suyunu ceşmeden doldurdu 4 5 saat şarja taktı sonra üzerinden bu 2. Kış geciyor tek marş vıylama bile yok akü birazda sans işi galiba ilk aküde 105 lik ti oda 6 sene gitmişti

• Beğen
Tepkiler: OkumuşMühendis
Bakın arkadaşlar size hakkında kısaca bilgilendirme yapmayın aküler şu anda mevcut kullanılan aküler iki çeşittir hidroklorik asit ve kalsiyum 25 derece sıcaklıkta 1280 elektrolit sıvı yoğunluğu olmak zorundadır hidroklorik asit aküler 6 ayda bir defa su seviyesi kontrol edilir kalsiyum aküler 2 yılda bir su seviyeleri kontrol edilmek zorundadırbir aydan uzun süre bekleyen bir akünün ortalama voltajı 12.6 ve 12.7 nin altına düşmüşse o akü de muhtemelen deşarj vardır akülerin tavanında deşarj havuzu vardır bu havuzdaki biriken tortuyu temizleme dediğiniz sürece aküler voltaj kaybetmeye devam eder Bir de akülerin izi amperin in yüzde 5'i de yerinin üzerinde şarj etmeyin bu da deşarj havuzunun çabuk dolmasına sebep olur ben 16 yıldan bu yana kullandığım aracımda ikinci aküyü takmış bulunuyorum

Eski aküler max.2 sene dayanıyordu.

Şimdi aküler 7 seneleri buluyor.
Akünün içine çeşme suyu konulmamali.Kimyasal enerjinin elektrik enerjisine çevrilmesini bozar,güç düşüklüğü olur.
Saf su konulmali.Saf su çaydanlıkta kaynayıp soğutulan su katiyen değildir. Koyarsanız akünün ömrü kısalır.
Saf su çaydanlığın üstünden çıkan buharın soğutularak su haline gelmişine denir.
Daha kolayi;Kuzeyli yağmurların çok olduğu zamanlarda yağmur sularını bir yerlerde depolayın.5,10 lt pet şişelerde. Güneş görmeyen serin bir yerde saklayın .
Gerektiğinde akünüze ve radyatörünüzde bu saf sulardan koyulmali.
Arkadaş lar nacizane bence.

Kopart bir şey olmaz silikon ile tekrar yapıştırın o sorun değil ben içindeki sıvıyı boşalttım tekrar tekrar sonra dışarıdan aldığım asitli akü suyunu doldurup şarja taktım fakat istediğim sonucu alamadım
o zaman hiç ugrasmadan yenı aku bakalım Yeni akü fiyatları da 800 civarinda galiba