Ynt: Aksaray yonca balyası 3/haziran çarşamba 2010 (bizde köşeledik balyeleri)
Hocam benim 50 dekar yoncam var bizim yağmurlama fıskiyeleri akona k-30
ve rainbird fıskiyeler dal boruların kurulma aralığı 15 metre fıskiyelerin kurulma aralığı 2 dal boru fıskiyeler 10-12 mt arasında sulama yapar sizin birseferde 20-30 dekar yer sulamanıziçin çok daha büyük fıskiyelere ihtiyacınız var yada kuyudan çıkan suyun çok-çok olması lazım yani bizim fıskiyelerle 200 tanesinebasması lazım onadabaraj gibi su ister sizin 30-40 mt atabilen roket tipi fıskiyelerden almanızlazım
bahadırkırımca link=topic=32600.msg305156#msg305156 date=1288517755' Alıntı:Niksardan yazan camkinoz rumuzlu arkadaşa da selam larımı sunarım.
Bu konu başlığındaki faaliyetler tam benim sevdiğim konular Resimlerde ayrıca çok güzel bende yonca yapacam Ama b urada öyle 10 dekardan fazla yonca eken 3-5 kişi kadar bile yok .su bol ..ama sulamada konusunda zorluk çekermiyim bilmiyorum malum salma sulama eski düzen bi olay ve sadece o işi iyi bilen kişiler gerektiriyo..5 li alıp 4 lü su basaN traktör kuyruk mili santrafüjüyle 15 metre su atan fıskiyelerin 20-25 tanesi ile bi anda 20 - 30 dekar sulayabilirmiyim? kafamda kurduğum bu sistem pratikte çalışırmı bilmiyorum :
Hocam benim 50 dekar yoncam var bizim yağmurlama fıskiyeleri akona k-30