Akaryakıta Fahiş Vergi Zammı!!!!!

Ynt: Akaryakıta Fahiş Vergi Zammı!!!!!

mazota beş sene içinde ne kadar çok zam geldi artık ayda bi zam geliyo eskiden varil varil alırdık mf 265 e döke saça kullanırdık hiç gözümüzde olmazdı şimdi valtra a75 in deposunu zor dolduruyok bir ton mazot 4.390 lira olurmu ya bize bi ton mazotun bu kadar karı olmuyorki bu kadar zam yiyo sonunda milleti batıracaklar. Türkiyede çiftçilerin %65 borçlu bu nasıl iş anlamadim gitti

avrupadaki çiftçilerin yaptığı gibi bizde sütü otobanlara dökmeliyiz ayaklanmalıyız ne biliyim birşey yapmalıyız böyle boş boş beklersek 6da olur 7 de olur bizde anca sövmekle kalırız bize bir lider lazım KILIÇ KININDAN ÇIKMADIKÇA İT SÜRÜSÜ DAĞILMAZ uyumadığımız göstermemiz lazım

çiftçi58 link=topic=58769.msg632720#msg632720 date=1348336099' Alıntı:
avrupadaki çiftçilerin yaptığı gibi bizde sütü otobanlara dökmeliyiz ayaklanmalıyız ne biliyim birşey yapmalıyız böyle boş boş beklersek 6da olur 7 de olur bizde anca sövmekle kalırız bize bir lider lazım KILIÇ KININDAN ÇIKMADIKÇA İT SÜRÜSÜ DAĞILMAZ uyumadığımız göstermemiz lazım
nimet yere dökülmez gün gelir döktüğün şeye muhtaç olursun ALLAH KORUSUN not:zama bende karşıyım

çiftçi58 link=topic=58769.msg632726#msg632726 date=1348336888' Alıntı:
orası öylede o zaman tepkimizi nasıl belli edeceğiz ayaklanmaya kalksak zaten millet parçalamaya yer arıyor ülkeyi
aslında böyle vakalarda kooperatiflerin devreye girmesi lazım ama bizim ülkemizde böyle bir örgütlenme maalesef yok ...diğerlerinde olduğu gibi bu zammıda sineye çekicez başka yol yok ...

gaggoş link=topic=58769.msg632734#msg632734 date=1348337415' Alıntı:
aslında böyle vakalarda kooperatiflerin devreye girmesi lazım ama bizim ülkemizde böyle bir örgütlenme maalesef yok ...diğerlerinde olduğu gibi bu zammıda sineye çekicez başka yol yok ...
evet kooperatifler bizi örgütlese birde borcumuz olmasa mesela fiyatlar uygun olmadıkça maaliyet düşmedikçe hiçbir tarla işlenmeyecek dense ve öyle yapılsa bütün gıdayı ithal edemezle mecbur çiftçinin eline muhtaç olurlar işte bize iyi bir lider lazım herşey aynı onuya geliyor yine

düşündükçe deli oluyorum 1000 dönüm yer ekiyoruz güya.senede 40 bin mazota verirsek biz ne kazanacağız güz gübresi 40 bin ,yaz gübresi 25 bin ,tohum 35 bin ne yaptı kabataslak giderler bu giderlerin arpa kg karşılığı 215 ton ne diyeyim ben. kimse çıkıpta utanmadan iyi demesin yok eskiden şu kadar para ile traktör alıyormuş somun simit alıyormuş hesap meydanda üstelik diğer hiçbirşey dahil değil çiftçiye kazık sokulmuş durumda sessiz kalan iyi diyen çoluk çocuğunun ailesinin rıskını başkalarına peşkeş çekmiş sayılır(not:kimse siyasete girdin falan demesin bunun bir yerinde siyaset yok)

Ertuğ Aslan link=topic=58769.msg632972#msg632972 date=1348419160' Alıntı:
şimdi gübreyede zam yaparlar yapmasalar uyuyamazlar bizim milletimize az bile yapıyorlar daha versinler oylarını
zaten çoğu kişi imkansızlıktan veriyor adam napsın gidip kılıçdaroğlunamı versin bahçeliyemi versin çaresiz yine t.e na veriyolar bende sevmiyorum bu hükumeti

çiftçi58 link=topic=58769.msg632974#msg632974 date=1348419340' Alıntı:
zaten çoğu kişi imkansızlıktan veriyor adam napsın gidip kılıçdaroğlunamı versin bahçeliyemi versin çaresiz yine t.e na veriyolar bende sevmiyorum bu hükumeti
çağrezizlikten mi ya bizim burdaki fakirler benden zengin senden benden aldıkları bu paraları onlara veriyolar ihtiyaçı olanda alıyor olmayanda alıyor neyse boşver bunada alışçaz ne ilk nede son zam bu biraz daha konuşursak ademin abinin dediği gibi bizide alıcaklar içeri

her bütçe açığında akaryakıta yüklenilmesinin tek sebebi var ülkemizin kayıtdışı ekonomiye sahip olmasından dolayı...ali ağaoğlu boşuna YAPTIM OLACAK demiyo bende o kadar zengin olupta vergi vermesem bende öyle derim...

3 dönemdir tek başlarına iktidarlar, ya biz çiftçilikten para kazanmayı bilmiyoruz yada oy verenlere el altından
mazot, gübre, tohum gibi yardım ediyorlar...
ben 12 yıldır %50 oy nasıl alındı çözemedim, anlayan varsa banada açıklasın.......
köylü link=topic=58769.msg632977#msg632977 date=1348419629' Alıntı:
suriyeliyi besliyoruz açık var.
ithal tarım ürünleriyle elin çiftçisini beliyoruz.
...................... ? ...........
et fiyatları artınca hükümet hemen devreye girdi 2 yıl önce,
yem fiyatları kg ı 85 krş oldu saman, küspe aldı başını gitti hükümet nerede?
ben vatandaşıma pahalı et, ekmek yedirmem diyenler yem fitatları ikiye katlayınca nereye gittiler.

bartu link=topic=58769.msg632981#msg632981 date=1348420091' Alıntı:
3 dönemdir tek başlarına iktidarlar, ya biz çiftçilikten para kazanmayı bilmiyoruz yada oy verenlere el altından
ben 12 yıldır %50 oy nasıl alındı çözemedim, anlayan varsa banada açıklasın.......et fiyatları artınca hükümet hemen devreye girdi 2 yıl önce,
ben vatandaşıma pahalı et, ekmek yedirmem diyenler yem fitatları ikiye katlayınca nereye gittiler.
yem fiyatlarının artmasından en büyük abalıoğlu karlı çıktı...geçen hafta abalıoğlu imam hatip lisesi açarak yine hükümete yağcılığını yaptı...benim burda demek istediğimi kimse yanlış anlamasın imam hatip lisesi yaptırılmasına karşı değilim ama neden eskiden yapmadıda şimdi yaptı...

bartu link=topic=58769.msg632981#msg632981 date=1348420091' Alıntı:
ben 12 yıldır %50 oy nasıl alındı çözemedim, anlayan varsa banada açıklasın.......et fiyatları artınca hükümet hemen devreye girdi 2 yıl önce,
bu sorunun cevabını bulursan bana da anlat bir de bundan iyisi mi var kime verelim dediklerinde kökten deli oluyorum bu millet bu kadar cahil, düşüncesiz olmamalı diyorum

durmak yok YOLMAYA devam hani varya sloganları artık değişti YOLMAYA devam oldu saman fiyatları yem fiyatları aldı başını gidiyor geçen sene 2 bin tl ye verdiğimiz danayı bu sene bin tl ye veremiyoruz geçen sene 40 veya 45 kuruş olan samanın fiyatı bu sene şimdiden 75 kuruş oldu artık 1 hayvanımızı satıp 1 hayvanı bahara çıkarmak için saman almanın hesaplarını yapar olduk şuanda elimde 500 kg ayakta gelen tosun var 2500 tl den yukarı kimse fiyat vermiyor gel gelelim mazot fiyatlarına karsta 4.37 tl litresi traktörü ve arabayı garajdan çıkaramaz olduk köylünün geçim kaynağı tarım ve hayvancılık onu da bitirme noktasına getirdiler biz köylülerin pili bitti arabam var kullanamıyorum traktörüm var iş göremiyorum şimdi bunun neresi hak neresi adalet ???