Bu sezonda, silaj yapamadığımız May Hido mısırı biçtik.
25 nemde 500 kg/dk.
Biçer biçim ücreti 500 Tl/dk.
Veresiye gübre Tkk den Kasım vadeli , değişken oranlı alınmıştı.
Hiç ekmeseymiştik, olurmuştu.
Süpürge ekmek varmıştı.
Bakın onu bunu ekmenin devri değil bu devir, kısaca bahsetmeye çalışayım, bu işleri yeni yapmıyoruz.
Yıl 2003 ağustos ayı 3 ü, 105 ton rus cinsi bezostaya buğdayı satıp, ele geçen parayla 3+1 asansörlü kaloriferli daire almışlığım var, o paraya 2 kilo 739 gram altın alabiliyordum, notlarım o günkü fiyatlar yazılı.
Şimdi ben eksem biçsem 105 ton buğdaya destekle beraber elime 1 milyon 100 bin lira geçtiğini farzedelim, fazlası çok zor, hesap ortada, altının gramı an itibarı ile 2800 lira, 2739 gram altın 2800 x 2739 = 7 milyon 669 bin lira ediyor, 1 milyon 100 bin nerede ? Şimdi 105 ton bezostaya cinsi buğdayımı satsam sadece 393 gram altın alabilirim, hadi onu geçtim, 3+1 daire en düşük 5 milyon dan başlıyor 6 - 7 milyon lira civarı oldu., yahu ben anca 1 odasınımı satın alıcam bu paraya?
Şimdi bedavaya üretim yapmak akıl işi değil malesef, karın tokluğuna üretim yapılan bir devirdeyiz, gerçekler bunlar.
Traktöre, otomobile, sanayi mallarına ve benzer tüm tüketim mallarına karşı hesaplayın yine aynı şeyi göreceksiniz, malesef tarımsal üretim iş olmaktan çıkalı çok oldu, spor olsun diye yapılırmı? Orasıda yapana kalmış.