Ynt: admin demedı deme bu konu sıyasete kacar
Arkadaşlar, siyaset yapılacak yer var, yapılmayacak yer var. Bende siyaset yapıyorum ama bu sitede yapmıyorum. Facebook ' ta buyrun istediğiniz kadar yapın, burada isim vermiyorum ama sadece siyasetle ilgili siteler var. Oralarda derdimi, sorunumu ortaya koyuyorum.
Sıkıntıda isen, çıkmazda isen elbette derdini burada anlatabilirsin. Buna bizim karşı çıktığımız yok, siteyi baştan sona inceleyin. Çok kişi derdini anlatıyor, çözüm yolu arıyor ama araya siyasileri sokmuyor. Gidelim grev yapalım, buğday dökelim, süt dökelim diyor. Buyurun bunları yapın, ama siteyi bu işlere alet etmeden, ferdi olarak, siyasetle ilgili konuları işin içine karıştırmadan olsun. 'Bu sıkıntıyı şu adam yaptı, bilmem kim önümüze engel koydu, seçim yatırımı yaptı vs.' dersen bu siyasetin kendisi olur. Bu, dert anlatma değildir! Bu, sıkınıtını dile getirme değildir! Bunun herkes farkında ama anlamamazlıktan geliyor. Niye ki yasak olan şeylere bu kadar ilgi duyar insan bilemiyorum? Siyaset sitelerine takılın, hem sesinizi daha iyi duyurun, hem bir camia oluşturun. Üstelik bahsettiğim sitelerin buluşmaları, protesto faaliyetleri oluyor. Gidin katılın onlara.
Bakınız bu site tek kişinin elinde değil, bu yüzden tek bir siyasi görüşü savunma imkanı da olmuyor. Site tamamen tarafsızdır, yöneticilerin kimisi A partisini sever, kimisi B partisini sever. Bu iş görecelidir, hiç kimse kimsenin hakkını yemeden siyaset sezdiği zaman konuya son noktayı koyar.
Şuna eminim ki burada atıp tutmayla bişey olmaz. İcraat lazım icraat. Çok defa böyle konu açıldı, hususi sonuç ne olacak diye bekledik birşey çıkmıyor. Elden gelen tek şey sövmek, başka birşey yok.
Siyaset yapmadan, isim vermeden çözüm yolu arayacaksanız buyrun site hizmetinizde. Amacımız zaten budur, çözüm üretmek. Uzun vade olsun, kısa vade olsun çözüm lazım bize. Eleştirme devri geçti artık. İşte siyaset yapmadan bende bir derdimi anlatayım, çözüm yolu bulalım. Bundan sonra da konu bu şekilde devam etsin, siyaset girmesin işin içine. Siyaset yeri bu site değil.
Bakınız, çiftçilik artık başlı başına bir meslek haline geldi. İş bulamayan, okulu bırakırım köye giderim diyen kimsenin yapacağı iş değil artık. Sistemi olmayan, düzenli çalışmayan, babadan böyle gördük tarzındaki adam tutunamaz bu alanda. Önceden nasıl ki ortaokuldan çıkan adam öğretmen olabiliyordu, şimdi üniversite bitiren öğretmen olamıyor. Bu işle kıyaslayın, önceden iki ineği olan zengindi, şimdi 10 ineğin yoksa fakirsin (istisnalar kaideyi bozmaz, mübalağa için söylüyorum). Yani bu iş kıtlığı, kazanmanın zor olması sadece çiftçilik alanında değil, her alanda böyle. İşte akıllı adamın yapması gereken bunun farkında olmaktır. Efendim önceden 1 liraya mazot alıyordum, arkadaş önceden alıyordun ama önceden memur olmak da kolaydı. Mazot şimdi nasıl pahalandıysa memur olmak da zorlaştı. Bunlar hep birbirine endeksli, bunu görelim lütfen!
Burada taş taş üstüne koymamakla biz çözüm bulamayız. Ne kadar da yazsak çizsek, grup olmadan bu iş olmaz. Toplanacak bir grup, sonunu düşünmeden bu işe girişecek o zaman istediği sonucu alamasa da yolunda ölür. Peki bu bahsettiğim cesaret kimde var? Bende yok, şöyle yapalım böyle yapalım diyenlerde var mı? Bende bu cesaet olmadığı için bu sistemle yaşamaya alışacağım, ya bu deveyi güdecem ya da bu diyardan gideceğim. Mazot pahalandı ise motor çekiştirmeyi bırakacağım artık, bir biçerin arkasından 3 tane traktörle gezeceğime, eski düzene dönüp, imece usülü köylü ile bir olup bir traktöre 3 römork bağlayacağım. Süt mü ucuzladı, sütü pahalandırma gibi bir imkanım olmayacağı için giderlerimi kısacağım, hazır yem yerine zahmetine bakmadan kendim yem ürünleri ekeceğim. Balya parası pahalı mı geldi, üşenmeden samanı kendim toplayıp çekeceğim. Bunları yapan bir adamın da ben batacağına inanmam. Çalışanın emeğine Allah zayi etmez ama hakkıyla çalışma.
Şimdi çözüm ne onu söyleyin, imamı falan boşverin, herkesin aklı var fikri var, sonuçta bu işler oyla oluyor, kendine acımayana ben hiç acımam, düzeni kurarım önüme bakarım. Velhasıl kelam bu bizi aşan siyaset konuları. Burada noktayı koyduk siyasete.