Insaallah.inanin ilk defa boyle biseyle karsilastik.inşallah ismail abi bakarsa o yardım eder şimdi
Ustam inegin bir memesinden gelen süt cok ince iğne kalinliginda süt akiyor bu problemi çözermi bu dediginiz teknik
MaaşAllah, kaymağı bol olsun.
Hayvana iki tane sağından ve solundan tekmelik takınız. 2 lt sağım yapıp buzağıya veriniz.Sütün tamamını sağım yapmayınız.10 saat sonra 2 lt, üzerinden 8 saat sonra 1,5 lt buzağıya içiriniz. 8 saat arayla öğünde 1,5 litre 1 hafta boyunca içiriniz.1 hafta sonra sabah-akşam 2 litre olacak şekilde devam edersiniz.Kolay gelsin.
Zar zor sagim yapioruz.dogum 1 hafta once oldu.süt gayet normal.şuan dedigim gibi 2 problem var.1 .tekme 2. Bir memesinin ucu cok inceAğız sütü sarı renkli ve yağlı olur, mastitis şüphemde var.Soğuk suyla 2-3 dakika yıkayınız.Memenin ateşini alır.Veteriner görse daha iyi olur veya gelen sütün resmini atmalısınız.İple bağlayıp sağlam olan memelerden 2 litre süt sağıp içiriniz.
Veternr bakti damarlarda problem yok dedi .ucu ince dedi belki duzelebilir dedi cekti gittimeme için görneden bir sey diyemem buzağıya emdir sonuçta azda olsa süt geliyor sonta takmak gerekir veteriner çağir en iyisi
Veternr bakti damarlarda problem yok dedi .ucu ince dedi belki duzelebilir dedi cekti gitti
Zar zor sagim yapioruz.dogum 1 hafta once oldu.süt gayet normal.şuan dedigim gibi 2 problem var.1 .tekme 2. Bir memesinin ucu cok ince
Tekme işini dediginiz sekilde halletsek bile öteki sikinti inegin bir memesinin ucu çok ince süt çok ince cikiyor.veteriner memede problem olmadigi icin sonta takilmaz diyo kendiliginden acilabilir de acilamaz da diyo.iğne kalinliginda süt çikisi var memedenBuzayı ayırmayın buza emerken sağmaya calışın önüne yem atın hayvanın öyle deneyin tekme savar yine bir ihtimal çözüm ama bende bi düve vardı tekme savarı taktığım gibi kendini atıyordu yere sağdırmıyordu biraz sabret zorlada olasa sağ 1 ay kadar sonra buza zaten süt bırakmak hayvanda sonra rahatlarsın ben hep öyle yapıyorum sağmıyorum inekleri buzalar 6 ay altında
Bendede öyle düve var birtane memeyi boşalt sen yinede yoksa meme kör olur süt geliyo yine sıkıntı olmaz ama sütlü bırakma kör olurTekme işini dediginiz sekilde halletsek bile öteki sikinti inegin bir memesinin ucu çok ince süt çok ince cikiyor.veteriner memede problem olmadigi icin sonta takilmaz diyo kendiliginden acilabilir de acilamaz da diyo.iğne kalinliginda süt çikisi var memeden
Sütünü bosaltiyorum .insallah meme ucu genisler yoksa cok zaman aliyorBendede öyle düve var birtane memeyi boşalt sen yinede yoksa meme kör olur süt geliyo yine sıkıntı olmaz ama sütlü bırakma kör olur