Acil pulluk önerileriniz lazım özellikle dane mısır yerleri için. 1) Otomatik mi profil şase mi 2) Aydın mı Alpler mi Ünlü mü

Otomatik pulluktan ziyade neden kesinlikle profil pulluk önerdiniz
Taş yoksa otomatiğin ağırlına hiç gerek yok.Ayrıca otomatik pulluk motordan güç çalar,stabil nadası olmaz ama taşlı tarla için biçilmiş kaftan.Bu arada önceki mesajımda marka belirtmedim ama bencede ünlü.Birde o küçük kulaklar mısırda sap parçalayıcı kullanmayacaksan hiç bir işe yaramıyor,toplama yapıyor ve tıkıyor arayı

Taş yoksa otomatiğin ağırlına hiç gerek yok.Ayrıca otomatik pulluk motordan güç çalar,stabil nadası olmaz ama taşlı tarla için biçilmiş kaftan.Bu arada önceki mesajımda marka belirtmedim ama bencede ünlü.Birde o küçük kulaklar mısırda sap parçalayıcı kullanmayacaksan hiç bir işe yaramıyor,toplama yapıyor ve tıkıyor arayı
Teşekkür ederim haklisiniz taş yok ama otomatikte iyi gozukuyor benimde aklıma takılan oydu o yavru kulakçıklar misir anizinda tikama yapar bencede iyi kavisli bir kulak yapisi yeterli olur sadece pulluk uzeri aniz devirme aparati takilabilir c demiri olan

Arkadaşlar pulluk alma aşamasındayız traktor 6460 dyna6. 5li inc ayarlı 16 incte kullanilip izgara kulak olacak. Özellikle dane mısır yerleri yoğun saplı olduğu için geniş ara yüksek ve iyi devirici bir pulluk olmalı tıkamadan tamamına yakın devirebilen. Ünlü pulluk güzel deviriyor gibi ama otomatiklerde batma sorunu yaşayanlar var otomatik olması şart mı taş yok tarlalar da özellikle kullanıcı yorumları çok önemli sağlam ve yoğun bitki artığı olan yerlerde bile tıkamadan güzel deviren bir pulluk önerisi istiyorum şimdiden öneri tavsiyeler için teşekkür ederim.
Öncelikle taşsız tarla otomotik istemez! Klasik alpler yada aydında olur klasikte bu 2 marka malzeme kalınlığıyla önplanda traktörde güçlü klaskte ünlü tavsiye etmem kırar döker klasikte 5*16 90cm ara yüksek bacak işinizi gayet güzel görür!
Dönerli pullukta ise ünlü 4*16 ızgara kulak maliyette önemli siz bütçenize bakıcaksınız ona göre karar vericeksiniz...
Taşsız tarla otomotk gereksiz klasik 10.000 dönerli 25.000 burada karar sizin bütçenizin ben olsam tarla tesviyesi için ayrıca ekipman kullanıyosam dönerliye o parayı vermem! Ha kullanmıyosanız dönerli şart mesela biz klasik pulluk kullanıyoruz 4*16 aydın var bitanede alpler var 2side gayet güzel işimizi görüyo tarlalar taşsız aydını geçen bi dostumuz sattı 4.500tl ye aldık 2yıllık aletti 100dönüm sürmüştü...Bunun yanında ağır tapan gerekirse tesviye küreği ile arazide düzlemeler yapıoruz! Dönerli pulluğa ihtiyaç olmuyo karar sizin...

Öncelikle taşsız tarla otomotik istemez! Klasik alpler yada aydında olur klasikte bu 2 marka malzeme kalınlığıyla önplanda traktörde güçlü klaskte ünlü tavsiye etmem kırar döker klasikte 5*16 90cm ara yüksek bacak işinizi gayet güzel görür!
Dönerli pullukta ise ünlü 4*16 ızgara kulak maliyette önemli siz bütçenize bakıcaksınız ona göre karar vericeksiniz...
Taşsız tarla otomotk gereksiz klasik 10.000 dönerli 25.000 burada karar sizin bütçenizin ben olsam tarla tesviyesi için ayrıca ekipman kullanıyosam dönerliye o parayı vermem! Ha kullanmıyosanız dönerli şart mesela biz klasik pulluk kullanıyoruz 4*16 aydın var bitanede alpler var 2side gayet güzel işimizi görüyo tarlalar taşsız aydını geçen bi dostumuz sattı 4.500tl ye aldık 2yıllık aletti 100dönüm sürmüştü...Bunun yanında ağır tapan gerekirse tesviye küreği ile arazide düzlemeler yapıoruz! Dönerli pulluğa ihtiyaç olmuyo karar sizin...
Evet tarlalarda taş yok fakat otomatik yine de iyi olur mu diye düşündük . Birde ünlünün kalsiğini neden önermiyorsunuz toprağı devirişi çok iyi olduğ için ünlü istedik ama kararsız kaldık

Otomatik pulluklar kadar taşsız tarlada adi işlem yapan başka bir alet yok. TAŞ YOKSA OTOMATİK ALIRSANIZ ÇOK PİŞMAN OLURSUNUZ
Ya nedense bi otomatik pulluk modası patladı gitti herkes otomatik alıyor bende anlamadım taş olmayan tarlada sıkı yerde kalkma yapmazmi bu da işlenmemiş toprak bırakmaz mı sizce de hocam ? Ünlüyü istememin tek nedeni tikamada yapmadan ve çok güzel anız kapatarak sürüm yapması ve gördüğüm tüm ünlü pullukların hepsi otomatik hatta bayii profil şase getirmiyor bile neden bu şekilde sizce

Ya nedense bi otomatik pulluk modası patladı gitti herkes otomatik alıyor bende anlamadım taş olmayan tarlada sıkı yerde kalkma yapmazmi bu da işlenmemiş toprak bırakmaz mı sizce de hocam ? Ünlüyü istememin tek nedeni tikamada yapmadan ve çok güzel anız kapatarak sürüm yapması ve gördüğüm tüm ünlü pullukların hepsi otomatik hatta bayii profil şase getirmiyor bile neden bu şekilde sizce
Tekrar yazayım sizin alacağınız pulluk profil şase 5li piston inç ayarlı pulluk.Kulak aralarınıda 90 cm ve üzeri alırsanız tıkama konuşunda hiç sıkıntı yaşamazsınız.Marka olarakta ben ünlü derim karar sizin

Hocam ben gözümle gördüm taşsız sert tarlada taş varcasına kalkıp-kalkıp iniyor düz ayak bir işlem olması söz konusu bile olamıyor. Yağ basınçlı gazlı sistem yaylı pulluklar çıktı, yayın sertliğini ayarlayabiliyorsunuz yani taşsız tarlada profil kıvamında; taşlı tarlada esnek. Alpler ünlü gibi gömemez hocam. alplerin modası geçti. Bizde 2012 profil alpler de var yeni çıkanlarıyla birebir aynı ar-ge diye bir şey yok alplerde, güzel mazot yaktırır. Dönerlide ünlüden başka seçenek yokta eksantirikte olsa, profilde olsa ünlüden başkası alınmamalı. Ama 2-3 lira pahalı diye almam derseniz sizin bileceğiniz iş haklısınız kendinizce. (Mısır yerinde hiç tıkama yapmasın istiyorsanız 100 ara almalısınız. Çevremde 14” 95 ara kullananlar tıkama yaptığını söylüyorlar)

Ünlü 14" 95 ara ızgara kulak kullanıyoruz memnunuz, Vaktiniz varsa Manisa'ya fabrikaya gidin Murat bey çok ilgililer, zaten fabrikaya gidince başka firma aramazsınız, ben geçen sene çok fabrika gezdim.

Bizde 14” 95 ara ızgara dönerli aldık, murat ünlü bey pulluğu konyada akşam saat 10da kendisi bizzat arazide ayarladı. Söyleyeceklerim bu kadar [emoji4]

Evet tarlalarda taş yok fakat otomatik yine de iyi olur mu diye düşündük . Birde ünlünün kalsiğini neden önermiyorsunuz toprağı devirişi çok iyi olduğ için ünlü istedik ama kararsız kaldık
Güzel kardeşim otomatik pulluk taşsız tarlada sertleşmiş alanlara denk geldiğinde atlaya atlaya yani ham bırakarak ilerliyo tabi karar senin! Klasik pulluğa gelicek olursak ünlü alplarden 150-200kg daha ince demir kullanıyo traktörler güçlü olunca kırma yapar takılınca kırma yapar birde batmada sorunlar yaşayabiliyo hafifliğinden tabi toprak yapısıda önemli çok sert değilse neden ünlüde olmasın? Bizde toprağın tavsız dönemde sürmek zorunda kaldığımızda toprak oluuo beton sizin yörenizi bilemem...

Ünlü 14" 95 ara ızgara kulak kullanıyoruz memnunuz, Vaktiniz varsa Manisa'ya fabrikaya gidin Murat bey çok ilgililer, zaten fabrikaya gidince başka firma aramazsınız, ben geçen sene çok fabrika gezdim.
Bizde 95cm ara düşünüyoruz ve ünlü gibi güzel deviren anizi iyi kapatan pek göremiyorum sadece sağlamlık konusunda şüphe duydum ama 120 değilde 140x140 profil olursa sorun olmaz diye düşünüyorum

Tekrar yazayım sizin alacağınız pulluk profil şase 5li piston inç ayarlı pulluk.Kulak aralarınıda 90 cm ve üzeri alırsanız tıkama konuşunda hiç sıkıntı yaşamazsınız.Marka olarakta ben ünlü derim karar sizin
Sizde eskişehirlisiniz neresindendiniz tam olarak ve isninizi öğrenebilir miyim ? Bizde otomatikten vazgeçtik markası ne olursa olsun taşsız taban arazide otomatik gereksizmiş aksine sert yerlerde batamadığı için zararlı bile oluyor profil şasede kararlıyız üstelik bir tık daha yüksek bacaklar ve istikrarlı tek düze derinlikte ham toprak bırakmaksızın bir sürüm avantajı. Tek düşündüren alpler aydınla kıyaslayınca sağlamlığı nasildır sonuçta 95cm ara olucak baya sallı uzun bir pulluk hani sağlamlıkta geri kalirmi yoksa topragi devirisi tikamamasi muazzam mühendislik harika tek aklima bu takiliyor abi var mi diyecegin biseyler

Sizde eskişehirlisiniz neresindendiniz tam olarak ve isninizi öğrenebilir miyim ? Bizde otomatikten vazgeçtik markası ne olursa olsun taşsız taban arazide otomatik gereksizmiş aksine sert yerlerde batamadığı için zararlı bile oluyor profil şasede kararlıyız üstelik bir tık daha yüksek bacaklar ve istikrarlı tek düze derinlikte ham toprak bırakmaksızın bir sürüm avantajı. Tek düşündüren alpler aydınla kıyaslayınca sağlamlığı nasildır sonuçta 95cm ara olucak baya sallı uzun bir pulluk hani sağlamlıkta geri kalirmi yoksa topragi devirisi tikamamasi muazzam mühendislik harika tek aklima bu takiliyor abi var mi diyecegin biseyler
Doğançayır'lıyım.Adım Murat.Ben ve diğer arkadaşlar önerilerini sundular karar verip almak sana kalmış.kalın yada ağır malzemeden ziyade nasıl işlem gördüğü önemlidir.pulluk alıp motora mazot yaktırmak mı yoksa rahat bir sürüm mü.Araziniz taşsızsa hiç bir sıkıntı olmaz

Doğançayır'lıyım.Adım Murat.Ben ve diğer arkadaşlar önerilerini sundular karar verip almak sana kalmış.kalın yada ağır malzemeden ziyade nasıl işlem gördüğü önemlidir.pulluk alıp motora mazot yaktırmak mı yoksa rahat bir sürüm mü.Araziniz taşsızsa hiç bir sıkıntı olmaz
Memnun oldum abi. Evet mühendislik işçilik tabiki ön planda ve yüksek ihtimal profil şase olur yarın nasip olursa bakıcaz aydın alpler ünlüye 140x140 şaseli talep edicez nasip hangisine olacak bakalım

B4F45842-F44F-4F1E-B51E-68FAB27F0481.jpeg

merhaba , bende danelik Mısır yerlerimize pulluk öncesi 3 lü sapsol çekeceğim . Pulluk tabanını kırsın diye . Çünkü hem damlama sulamada hemde yagmur yağdığında suyu çekmeyen yerler varbu şekilde çözüm olur diye düşünüyroumm