ACIL DESTEKTERMIK SANTRALE HAYIR

Şu için alternatifler var. Köydeki yeraltı suyu kullanılmayacak.

Tamam köydeki yeraltı suyu kullanılmadı gökçekayadan suyu bastılar diyelim 2.sorun komur havzalarına inmek için yine suları durdurmaları gerekecek afaki bi derinlik söz konusu 400m ye kadar inilecek. Ovanın suyu nası nası gidecek. Su olmazsa zaten tarım bitti yazlık bitki ekilemez.nadas bırak tahıl ek. Hadi bi ihtimal kapalı sistem porsuk barajından su getirseler yine kurak senelerde baraj dolmaz suyu basamazlar yani her türlü zarar. 50 senelik belkide daha az kömür için 500bin dönümlük kıyamete kadar duracak bi ova harcanmaz yazıktır İnşallah bi çözüm bulurlar.

Ben daha derine inecekler diye biliyorum.
Birde giriş Danişmend- Kızılcaören arasında bir yerden olacak.
Kömür çıkan galeriler yine dolduruluyor diye biliyorum.
Yani kömür ve suyun bulunduğu katmanlar farklı.
Galiba yer altı suları daha derine gidecek diyorsunuz?

Ben daha derine inecekler diye biliyorum.
Birde giriş Danişmend- Kızılcaören arasında bir yerden olacak.
Kömür çıkan galeriler yine dolduruluyor diye biliyorum.
Yani kömür ve suyun bulunduğu katmanlar farklı.
Galiba yer altı suları daha derine gidecek diyorsunuz?

Abi moralin bozmak gibi olmasın ama siz ayvayı yediniz oo oh mahvederler orayı :D :D Tarım falanda yapılmaz artık :( napalım kader :D :D

Yer alti sulari na etkisi cook olacak o kesin. Birde bizim luletasi ocaklari var kisin bos kaldikca evin gecimini sagliyoruz o radan onlarin ustunu kul dokerek kapatacaklar bu durum cok problem
Kul pek cikmiyor son sistem termik lerde yakiyor hepsini
Kul barajinin altina mebran yayiyorlar sular kirlenmedin diye dolunca üzerini örtüp ağaç dikiyorlar
Size tavsiyem araziler konusunda uyanik olun
Su an yükselme yapabilir uyaniklar yer toplar bizde termikten once bin liraya alinan yerlere 100 bin isteyen var simdi

D

Devrim Ozturk

Gelin birlikte termik santralin zararlarına bir göz atalım.

1- Termik santralden çıkan gazlar, tarım ürünleri, hayvanlar, su varlıkları ve ormanlar üzerinde kalıcı tahribat bırakıyor.

2- Yine bun termik santrallerden çıkan kükürtdioksit, azotoksit ve partikül madde gibi maddeler içerdikleri ağır metallerle insanların merkezi sinir sistemini etkiliyor, anormal doğumlara sebep oluyor ve gelişme ve öğrenme yeteneğini azaltıyor.

3- Yine santrallerde çıkan küllerde var olan radon gazı kanser vakalarında artışa neden oluyor.

4- Santrallerin bacalarından çıkan gazlar asit yağmurları oluşturuyor ve yağan yağmurla toprağın kimyasal yapısı bozuluyor. Haliyle tarımsal verim düşüyor, ağaçlar kuruyor, hayvancılıkla ilgili faaliyetler zarar görüyor. Yani bölgede oturan bir vatandaşın hayvancılık, arıcılık ve balıkçılık yapması zor.

5- Termik santrallerde soğutma, temizleme ve buhar elde etmek için bol miktarda su kullanılıyor. Kullanılan bu sular daha sonra atık halinde toprağa,yer altı sularına, denize veya akarsulara boşalıyor. Böylece suyumuz da kirlenmiş oluyor. Suyumuz bozulmakla kalmıyor, sudaki yaşam zinciri de bozuluyor.

Maalesef termik santral yapacak olan hiç bir şirket ve onlara bu konuda destek veren devlet insanlara bu bilgileri vermiyor. Termik santrale karşı çıkanlar medyada suç işliyormuş gibi yansıtılıyor. Termik santraller sadece bu günü değil geleceği de kirletir. Bu yüzden çocuklarımız için geleceğimiz için başka alternatiflere yönelmek gerek.

D

Devrim Ozturk

Kul pek cikmiyor son sistem termik lerde yakiyor hepsini
Kul barajinin altina mebran yayiyorlar sular kirlenmedin diye dolunca üzerini örtüp ağaç dikiyorlar
Size tavsiyem araziler konusunda uyanik olun
Su an yükselme yapabilir uyaniklar yer toplar bizde termikten once bin liraya alinan yerlere 100 bin isteyen var simdi

Yeni çalışmaya başlamış termik santralden kül çıkıyor mu çıkmıyor mu en geç 10 sene sonra anlaşılır. Dünya nın terk ettiği teknolojiyi bizim gibi 3. dünya ülkelerine satıyorlar.

Buna canımızla dişimizle karşı çıkmalıyız.

Bizim bölgemizde Hamitabata santral yapıldıgından beri hicbirsey eskisi gibi olmadı. Ne kavun ne karpuz domates nohut bugday aycicek hepsi darbe alıyor. İlaçsız mümkün degil yetistiremessin. Bizim ülkemizde dini imanı para olan çok insan var. Sakın sakın inanmayın külliyen doğayı yok ediyorlar.

D

Devrim Ozturk

"İstihdam artacak İş olanakları çoğalacak" diye düşünen arkadaşlar;

BU ÖLÜM SANTRALLERİNİN NEDENİ İLE; TOPRAĞINI EKEMEYECEK ÇİFTÇİ, HAYVANINI BESLEYEMEYECEK YETİŞTİRİNİN İŞİ BIRAKMASINDAN DAHA FAZLA MI İSTİHDAM DOĞACAK?

Bu günü değil, 30 sene sonrayı düşünerek bu santrallere karşı çıkmalıyız.

Almanya, nın tarım ülkesi olduğunu biliyoruz. Tarımda yüksek verimleri olduğunuda biliyoruz. Peki bugun almanyanın %40 elektrik ihtiyacını termik santralden karşıladığınıda biliyormuyuz?

Peki ya şunu biliyormuyuz! O çok büyük naaralar atan almanya 2009 dan 2013 e kadar termik santraller kapanacak, güneş ve rüzgar enerjisi ne dönecek dedi.
Fakat japonyadaki nükleer enerjinin durdurulamayacak kadar kötü oldugunu görünce termikler yerine nükleerleri azalttı ve termik santralleri revize edildi.

Peki, 2009 da ilk kapanacak listesinde bulunan münihin şehir merkezinde 1879 da kurulan santral vardı. Girin bakın araştırın bugun o santral kapanmadı aksine yenilediler ve dagolgazla çalışır hale getirdiler. Elektrik ucuzken birde açığa çıkan sıcak havayı suyu şehri ısıtmaya kullandılar. Yaklaşık 120 yıllık santralleri olan avrupada tarımla ilgili çok bi şikayet görmedim.

İşin aksi nedense hala termik santrallere yatırım yapılıyor olması. Tek problemleri artık sömürü yaptıkları ülkelerin kömür rezervleri ve kendi rezervleri artık tükenmek üzere ve kalitesiz oldugu için dogal gaza geçilmrye başladılar.

Kimse yanlış anlamasın ben yapılsın yada yapılmasın demiyorum kimseyide savunmam. Ama ülkenin ihtiyacı var. Termiğe hayır, nükleere hayır, tamam alternatif ler var güneş enerjisi mesela, rüzgar enerjisi mesela, ama bunlar sürekliliği olan şeyler değil. Hem dışa bağımlı olmayalım naraları atıp hemde ona karşı buna karşı olmakta ayrı bi dert.

Gönül isterdiki, düz ovalara değilde daha çok dağlık ve tarımın az olduğu yerlere yapılması, bunun içinde elimizden geleni yaparız.

D

Devrim Ozturk

Brezilya yağmur ormanları yok oldu.
Başlarda dünyanın her yerinde yerel insan ne olduğunu anlamadı, yanıltıcı istihdam vaadlerine kandı, ancak arkasından toprağını, işini, temiz çevresini kaybedeceğini anlayınca kanuni olarak her türlü direnişe başladı. İş şirazesinden çıktı. Güven ortamı kayboldu.

Münih`te ise, "Sana iyi, ucuz, kaliteli elektrik ve ısınma sağlayacağım, çevreyi kirletmeyeceğim, beni 7/24 STK olarak denetleyebilirsin" diyorlar, kazan-kazan (win-win) politikasıyla gidiyorlar, sinerji herkese yarıyor ve herkes kazanıyor. Sadece yatırımcının insafına kalırsa bu iş olmaz. Bu işler ortak fayda ve devamlılık ister. Her söze kanmayın.

Deveye sormuşlar boynun niye eğri? Verdiği cevabı siz de biliyorsunuz.
En derin saygılarımla.

Almanya, nın tarım ülkesi olduğunu biliyoruz. Tarımda yüksek verimleri olduğunuda biliyoruz. Peki bugun almanyanın %40 elektrik ihtiyacını termik santralden karşıladığınıda biliyormuyuz?

Peki ya şunu biliyormuyuz! O çok büyük naaralar atan almanya 2009 dan 2013 e kadar termik santraller kapanacak, güneş ve rüzgar enerjisi ne dönecek dedi.
Fakat japonyadaki nükleer enerjinin durdurulamayacak kadar kötü oldugunu görünce termikler yerine nükleerleri azalttı ve termik santralleri revize edildi.

Peki, 2009 da ilk kapanacak listesinde bulunan münihin şehir merkezinde 1879 da kurulan santral vardı. Girin bakın araştırın bugun o santral kapanmadı aksine yenilediler ve dagolgazla çalışır hale getirdiler. Elektrik ucuzken birde açığa çıkan sıcak havayı suyu şehri ısıtmaya kullandılar. Yaklaşık 120 yıllık santralleri olan avrupada tarımla ilgili çok bi şikayet görmedim.

İşin aksi nedense hala termik santrallere yatırım yapılıyor olması. Tek problemleri artık sömürü yaptıkları ülkelerin kömür rezervleri ve kendi rezervleri artık tükenmek üzere ve kalitesiz oldugu için dogal gaza geçilmrye başladılar.

Kimse yanlış anlamasın ben yapılsın yada yapılmasın demiyorum kimseyide savunmam. Ama ülkenin ihtiyacı var. Termiğe hayır, nükleere hayır, tamam alternatif ler var güneş enerjisi mesela, rüzgar enerjisi mesela, ama bunlar sürekliliği olan şeyler değil. Hem dışa bağımlı olmayalım naraları atıp hemde ona karşı buna karşı olmakta ayrı bi dert.

Gönül isterdiki, düz ovalara değilde daha çok dağlık ve tarımın az olduğu yerlere yapılması, bunun içinde elimizden geleni yaparız.
Doğadan ister güneş ister rüzgar olsun bir enerji alırıyoruz onların da bir etkisi oluyor ama termik ve nükleer gibi değil Herseyin bedeli var rüzgar trübünlerinin rüzgarı keserek iklimleri etkilediğini okumuştum biz istiyoruz ki hem karnım doysun hem pastam dursun öyle olmuyor inşallah en son teknoloji ile yapılıp zararları en aza indirilir

D

Devrim Ozturk

Doğadan ister güneş ister rüzgar olsun bir enerji alırıyoruz onların da bir etkisi oluyor ama termik ve nükleer gibi değil Herseyin bedeli var rüzgar trübünlerinin rüzgarı keserek iklimleri etkilediğini okumuştum biz istiyoruz ki hem karnım doysun hem pastam dursun öyle olmuyor inşallah en son teknoloji ile yapılıp zararları en aza indirilir

İnşallah ile Maşallah ile bu güne kadar neyin doğru gittiğini gördük ki, bu günden sonrada görelim..

Evet.. Almanya da termik santralleri var. Var ama orada STK lar bu santralleri "inşallah, maşallah" demeden 7-24 denetleyebiliyorlar.

İnşallah ile Maşallah ile bu güne kadar neyin doğru gittiğini gördük ki, bu günden sonrada görelim..

Evet.. Almanya da termik santralleri var. Var ama orada STK lar bu santralleri "inşallah, maşallah" demeden 7-24 denetleyebiliyorlar.
Maşallah yazımdan bir kelimeye takılıp kalmışsınız inşallah daha başka şeylerden bahsedildiğini de görürsünüz evet türkiyede çogu iş hakkıyla yapılmıyor bunun sorumlusu bu kelimeler değil

D

Devrim Ozturk

Maşallah yazımdan bir kelimeye takılıp kalmışsınız inşallah daha başka şeylerden bahsedildiğini de görürsünüz evet türkiyede çogu iş hakkıyla yapılmıyor bunun sorumlusu bu kelimeler değil

Millet işini "maşallah" ile sürdürdü sürece; bu olumsuzlukların nedenide bu kelimeler olur.

D

Devrim Ozturk

Bi stk tutturmuşsunuz gidiyor. 1879 dada vardı stk tabi [emoji23] komik olmayın lütfen. Biraz düşünün. Hatta öyle bi proje ile gelinki bizde diyelim bu adam haklı biz bu adamın dediği gibi enerji üretelim diyelim ve karşı çıkalım.

Almanya; Termik santralları yasaklama evresinde. Kendi topraklarında olan santralları "kakalayacak" ülkeler arıyor.

Bak sana başka bir gerçekten bahsedeyim. Almanya; güneş konusunda bizim yarımız bile değil. Ama oradaki evler başta olmak üzere, fabrikalar, çiftlikler güneş enerji sistemleri kurmuşlar.

PEKİ BİZ?

Hükümetin 1 OCAK 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe koyduğu yasa ile; bir çiftlik "kendi enerjimi kendim üretmek istiyorum" dediği zaman, yeni çıkan yasaya göre devlet; "AĞA ÖNCE 1 SANTRAL PARASINI BANA VER ONDAN SONRA SANTRALINI KUR" diyor.

Siz hala işinizi "inşallah" ile götürün.

Kim ne derse desin ormanlik alanin ve tarim alanin ortasina termik santral kurulmasinin izahi yok. Git bir colun ortasina kur... Savunmuyorum deyipte ulkenin elektrige ihtiyci var Diyenlerde savundugunun farkinda degil seneye sizin memlekete kurulacak deyince hayir demenizin anlami yok

Gitsinler adolarya yi calistirsinlar (ben termik kurulacak yeri iyi biliyorum bildiginiz ormanin ici)

Adolarya da termik santral kurdu ona karsi cikan oldu mu? Eskisehirde kuru daglik araziye kurdular....

Üstelik Almanya da; Termik santrallerinin tümü ile kapatılıp, linyit kömürünün yasaklanması gündemde. Kapatılacak olan bu santralleri nereye satacaklar?

TABİİ Kİ 3. DÜNYA ÜLKELERİNE.. En baş müşteride; dünya nın hem güneş hemde rüzgar cenneti olan Türkiye başta geliyor.

http://tr.euronews.com/2015/12/30/almanya-daki-komur-madenleri-ve-termik-santraller-kapatilacak-mi
Muhattap alınacak biri değilsin. İnşallah ve Maşallah kelimesine dil uzatmayın gidin kendi dünyanızda at gözlüğünüzle yaşayın. Yıl 2009. Aynı yazılar ortalıkta dönüp duruyodu. Üstünden 10 yıl geçti. %67enerjisini santrallerden karşılayan almanya. O yıl %23 termik %44 nükleer santrallerden karşılıyodu bugun durum %40 termik %21 nükleer oldu. Gördük kapandığını. Kendinizi avutmayın. Enerjiyi en kolay bu şekilde üretirsin.